Hamsi buğulama nasıl yapılır
Her yıl hamsi çıktığında, nereden baksanız haftada iki kere ve sırayla olmak üzere, bir defa hamsi tava, bir defa buğulama şeklinde mutlaka tüketmeye çalışıyorum. Hamsinin faydalarnın saymakla bitmediğini biliyorsunuz. Kalp ve damar sağlığı için elzem olan Omega 3 yağ asitlerinden zengin bu balık, zekayı da geliştiriyormuş ama bu yaştan sonra o özelliğin bana bir faydası (!) olacağından pek emin değilim, ben kalp-damar kısmıyla daha çok ilgileniyorum sanırım:)) Buğulama veya tava farketmez..Zira ben en ufak bir hücresini ziyan etmeden bu balığı yiyebiliyorum. Yağından, kemiğinden her şekilde yararlanıyorum sizin anlayacağınız:)) Afiyet olsun..
Malzemeler:
********************
*Yarım kg. hamsi
*1 adet kuru soğan
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*8-10 sap maydanoz
*Yarım limon
*2-3 adet kurutulmuş defne yaprağı
*Tuz-çekilmiş karabiber
*1 kahve fincanı su
Yapılışı:
*******************
*Hamsileri temizleyip yıkayın.
*Yayvan bir tencerenin dibine (yaklaşık 26 cm. çapında) zeytinyağını dökün.
*Üzerine defne yapraklarını, maydanozları (kıymanıza gerek yok, bütün koyun), halka halka kesilmiş soğanları, tuzu, çekilmiş karabiberi ekleyin.
*Limondan iki yuvarlak ince dilim kesin ve geriye kalanın suyunu sıkın.
*Tencereye limon suyunu, suyu ekleyip üzerine de herbirini ikiye kestiğiniz toplam 4 yarım limon dilimini yayın, kapağını kapatın.
*Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirin.
*Yeşil salata veya havuç-turp salatası eşliğinde servis edin.
Tam hamsi zamanı süper bir tarif olmuş, pratik ve de sağlıklı. Serap'çım, paylaşımın için teşekkürler.Yapılacaklar listesine alındı ve hemen bu hafta yapacağım.
YanıtlaSilSevgilerle
Dilekçim; bence de vakit kaybetme, tam zamanı. Üstelik lezzetli de aynı zamanda:) Sevgiler canım..
YanıtlaSilaa öyle demeyin özellikle ilk gençlik denilen dönem sonrası biz farkında olmadan zeka taşlarımız eksilir ve uzmanlar gençliğe aldanmadan yeni şeylerle uğraşıp zihni canlı tutmayı önerir. zihni canlı tutarken de hamsi yani omega3 bize redbull etkisi verir=)
YanıtlaSilHandancım sen çok yaşa emi:))))))) Ben de bu korkuyla 'devil' düzeyinde sudoku çözüyorum, bağımlı oldum hatta diyebilirim..Sağol canım benim:))
YanıtlaSilsudoku iyidir sakın bırakma:)
YanıtlaSilBiz sudokuyla birbirimize öyle yapıştık ki birbirimize - hani zor ama - ben onu bıraksam o beni bırakmaz gibi geliyor Handancım..Zira Sinan Arıkan ve Okan Çeçen sadece benim için habire yeni kitap üretiyorlar sanki:))))))) Sevgiler tatlım..
YanıtlaSil:))
YanıtlaSilah bir barbun ,birde hamsi ne severim..
O halde hamsiye çok sıkı sıkı sarılmalıyım :))
ah şu hafıza meselem :(((
ablacım ellerine sağlık bizim favorimizdir hamsi:)afiyetle
YanıtlaSilyenmezmi hamsi tava ve bol yeşil salata:) nefis olur..
YanıtlaSilHaftada en az 3kere akdenizde ne çeşit varsa tutmaya gidiyoruz,barbun,
YanıtlaSilkefal,izmarit ve mercan,2kezde tüketiyoruz ailecek,lakin bende ki hafıza balık hafızası sanırım derman olmuyor inanki:)
ellerine sağlık,nefis görünüyorlar,
limonlu keki bekliyorum.
sevgilerimle...
Gece gece canim cekti.Bak buda senin basarin, yoksa bu saatte benim canim cekse cekse cikolata ceker.
YanıtlaSilNeyse cuma günü balik almaliyim. Ay pardon hamsi almaliyim.
Nasil bir mahrumiyet bölgesiyse burasi böyle cumadan önce balik gelmiyor türk marketine:)
ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilyorumunuz içinde teşekkür ederim. önerdiğiniz kitabı okuyacağım.
En sevdiğim yemeklerden biri canım ellerine sağlık
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK :) CANIM BALIK İSTEDİ SABAH SABAHH :))
YanıtlaSilnefis görünüyor canım eline gönlüne sağlık.güzel bir öğleden sonrası diliyorum.öptüm.
YanıtlaSilBizde de her pazar hamsi var 1 aydır, biz genelde tava yapıyoruz. Ellerine sağlık Serap ablacım.
YanıtlaSilellerıne sağlık canım harıka olmus lımonlu lımonlu
YanıtlaSilellerine sağlık balık gibisi var mı:))
YanıtlaSilBir Dut Masalı, Yemek Bir Aşk, Baharcım, Şericim, Süntercim, Aslıcım, Hülyacım, Bedişçim, Yeşimcim, Egecim, Zeymuran, Saadetçim; hamsi iyidir, hemfikiriz:)) Hepiniz sağolun..
YanıtlaSil