Sayfalar

15 Ağustos 2011 Pazartesi

BEĞENDİLİ PİLİÇ SOTE

Beğendili piliç sote tarifi
Beğendili piliç yemeği tarifi


Şu 'beğendi' denen muhteşem lezzeti pişirmekten yıllarca niye bu kadar korktuğumu halen anlayabilmiş değilim, yanarım..Zarardan çabuk döndük neyse ki. Çünkü bu öyle bir şey ki hangi et yemeğinin altına fon olarak yaysanız, o yemek bambaşka bir şey olup çıkıyor. Havalanıyor, başkalaşıyor, yanılıyor muyum? Ben en çok da piliç etiyle kombinliyorum. Bizimkiler bayılıyor. Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************


Beğendi için:
--------------------------
*1 adet közlenmiş topan patlıcan (bostan patlıcanı)
*2 yemek kaşığı çiçek yağı veya margarin
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt
*Bir fiske tuz

Piliç sote için:
---------------------------
(minimum malzemeler verilmiştir)
*1 adet tavuk göğüs veya 2 adet kemiksiz but eti
*2 adet yeşil biber
*2 adet domates
*Sıvıyağ
*Tuz - baharat

Yapılışı:
*************************
*Közlediğiniz patlıcanı soyup kesme tahtası üzerinde minik parçalara ayırın veya ezin.
*Yapışmaz tavaya yağı alın, unu da ekleyip un pembeleşene kadar kavurun.
*Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek topaklanmasını önlemek için hızlı hızlı karıştırın.
*Kıvamını aldığında tuzunu ekleyip servis tabağına yayın.
*Diğer tarafta varsa vok tavaya veya yapışmaz bir tencereye sıvıyağı ve doğradığınız biberleri alın.
*Küp doğradığınız tavuk etlerini de koyun.
*Etler suyunu salıp çektiğinde küp doğradığınız domatesleri ve tuzunu, baharatını ekleyin.
*Domatesler fazla ölmeden altını kapatın ve beğendinin üzerine pişen yemeği yayarak servis edin.








13 yorum:

  1. Patlıcanların kararma sorunu nedeniyle ben de beğendiden biraz uzak duruyorum. Sizinki oldukça kıvamında ve leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. MERHABALAR..BEN ZEYNEP..SIZI ŞU MEŞHUR HALIYA MAL OLAN KEK SAYESINDE FARK ETTIM:)))))))))

    HEMENDE IZLMEYE ALDIM...HENUZ HEPSINI GEZEMEDIM ..FIRSAT OLDUKCA GELICEM INSALLAH..BENDE BEKLERIM GELIR IZLMEYE ALIRSANIZ SEVINIRIM...
    SEVGILER:))))))

    ZEYNEP...

    YanıtlaSil
  3. Çok severim.Çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemek:)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Yer Sofrası; hoşgeldin. İlk yemek denemeleri genellikle en başarılı olanlarıdır. Muhtemelen bu da öyle olmuştur:)) Sağol..

    Sevgili Zeynep; hoşgeldin. Ziyaretin ve desteğin için teşekkürler..

    Pembe Kekiğim; çok sağol canım..

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık gerçekten beğendi her tür etli yemeğe lezzet katıyor sevgiler hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  6. benim sevgili ablam yapmış,beğenmiş,ben neden yapıp denemeyeyim.en kısa zamanda yapıcam inşallah ablammmmmm...
    ellerine saĞLIK MAHARETLİM....

    YanıtlaSil
  7. beğenilmezmi canım şiir gibi ben zaten patlıcanlı gördüklerimi sıralıyorum:))

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Bu yemeği sevmeyen varmıdır acaba? biz çok severek yiyoruz. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  9. hiç yapmadım şimdiye kadar beğendi. Ama bu posttan sonra hemen yapmak istedim.

    YanıtlaSil
  10. Beğendiyi beğenmeyen var mı ? Türk mutfağının beşamel sosudur o. Ayıp örter ,sıradan yemeye bile şölen havası verir. Ellerin dert görmesin Serap !

    YanıtlaSil
  11. çok haklısınız bence de et yemekleriyle muhteşem bir uyumu var beğendinin. bizim evin de en popüler yemekleridendir. tavuklusu ayrıca güzel olmuş. elinize sağlık afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  12. Alevcim, Haticecim, Nilgüncüm, Nihancım, Nilgün Ablacım ve sevgili Mimosa Cafe; hepiniz çok sağolun, sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...