Mısır gevrekli kurabiye tarifi
Sıvı yağlı çıtır kurabiye
Site komşumuza oğlunun nişan tebriği için gittiğimizde ikram etmişti bu çıtır çıtır ama 'sıvıyağlı' kurabiyeleri bize. Margarinsiz oluşundan dolayı kulağa inandırıcı gelmeyebilir, farkındayım:)) Ama öyle..Kadıncağız oğlunu çoktan evlendirdi, ben ancak yazabiliyorum, kusura bakmayın.. Eee, malum bu işler parayla değil sırayla:)) Sıra da ancak gelebildi, ne yapalım.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**********************
*2 yumurta (birisinin akı üzeri için ayrılacak)
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvıyağ (çiçek-mısırözü-fındık)
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*3 - 3,5 su bardağı kadar un
Üzeri için:
-----------------------------
*Rondodan geçirilmiş bir kase mısır gevreği (corn flakes)
*Ayırdığınız yumurta akı
Yapılışı:
***********************
*Üst malzemesi hariç hepsini karıştırın.
*Unu kıvamını bulmanıza göre ekleyin. Hepsini birden koyarsanız fazla gelebilir.
*Hamuru biraz dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizde top yapın.
*Üzerini önce yumurta akına, sonra toz haldeki mısır gevreğine bulayın. Tepsiye sıralayın.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
*Mısır gevreklerinin sıradan bir kurabiyeyi nasıl çıtır çıtır yaptığına şaşıracaksınız:))
Elinize sağlık çok hoşuma gitti bu tarif üstelik çok kolay muhakkak yapacağım sevgiler...
YanıtlaSilÖzgencim; kıtır kıtır olduğu için ufaklıklar da bayılır buna..Sağolasın, sevgiler..
YanıtlaSilTam isabet.margarinli kurabiye yediğim zaman vicdanım sızlıyor.Sıvıyağla yapılması çok hoşuma gitti.Paylaşımın için teşekkürler:)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor senin anlatımnla hemen yapası geliyor insanın:))
YanıtlaSilSerapçım bu zamnala kavgamız nasıl olacak bilemiyorum.Yapacak şey çok ama zaman az ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilblogunuza baska blogda rastladim ve cok begendim.
Bu tarifi kesinlikle denicem.
Ellerinize saglik.
Sevgiler
özellikle fındık yağı kullanıyorum kek ve kurabiyeleri margarin kullanılmış gibi yapıyor:)
YanıtlaSilsevgiyle kalasın
Bu kurabıyeyı sade pişirip sonra sıvı çikolataya daha sonra da gevreğe bulayınca çok daha muhtesem oluyor.Tavsiye ederim.Sevgilerimle.Arzu Beyza
YanıtlaSilMerhaba, çok pratik ben de yapacağım mutlaka. teşekkürler!:) ben de sizi kendi bloğuma beklerim.:)
YanıtlaSilwww.LensMarket.Com
Pembe Kekiğim; sen de bendensin, sağol:))
YanıtlaSilHaticecim; çok sağol güzelim.
Gülercim; zamanla savaşmaya devam edeceğiz, başka yolu yok..İşler bitmez elbet, biterse biz de biteriz(( Malum..Sevgiler canım..
Elifçim; hoşgeldin. Güzel düşüncelerin için çok sağol..
Feriha Ablacım; fındık yağı benim de genellikle tercihim oluyor. Sağolsın..
Arzucum; senin tarif daha da bombaymış. Denemek lazım..Sağol..
Denizcim; sitene geldim, üye oldum. Ziyaretin için ben de teşekkür ederim. Sağol..
bunu kızımın corn flakes i ile denesem nasıl olur acaba?
YanıtlaSilNihancım; bunu herkesin (!) cornflakes'i ile deneyebilirsin:)) Hatta nesfit, kellogs k bile olur:) Sevgiler canım..
YanıtlaSil