Haşhaşlı ekmek tarifi
Zaman zaman yardımcımın kızına - benim ekmeklerimin bir numaralı hayranı olduğu için - değişik ekmekler yaptığımdan bahsetmişimdir size. Bundan gerçekten çok büyük keyif alıyorum. Sayesinde çeşit sayım her gün artıyor:)) Tarifler bazen özgün olarak bana ait oluyor, bazen de alıntı. Son yaptıklarımdan olan bu haşhaş tohumlu ekmek, SEVERIN ekmek makinasının kitabından uygulandı mesela. Dişinize çıtır çıtır haşhaş tohumu gelmesinden rahatsız olmazsanız şayet, beğeneceğinize eminim..Elinizde de yapabilirsiniz tabii. Afiyet olsun..
*******************
(Kaşık ölçüleri makinaların içinden çıkan çift taraflı kaşıklarla verildi)
*1 su bardağı süt (200 ml)
*75 ml. su
*Yarım kilo beyaz un veya 'kepekli un' adı altında satılan un
*4 yemek kaşığı haşhaş tohumu (aktarlarda, büyük marketlerde bulabilirsiniz)
*1,5 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı tozşeker veya 1 yemek kaşığı pekmez
*30 gr. yumuşak tereyağı
*1 çay kaşığı instant maya
Yapılışı:
********************
*Sıvı malzemeler öncelikli olmak üzere tüm malzemeyi makinanızın haznesine koyup temel ekmek programına kurun.
*Program bitiminde ekmeği hazneden çıkarıp tel veya hasır nihale üzerinde soluklandırın.
*Çok sıcakken kesmeyin, dağılır.
Sevgili arkadaşım nasılsın pek haberleşemedik, işallah yeni buluşmalarda görüşürüz, ben bu aralar seyatteyim, sana uğrayanadım, sevgimle öptüm.....
YanıtlaSilZehracım; iyiyim sağol. Ben de kah bilgisayarımın amansız arızalarından, kah oğluşumun tatil dolayısıyla İzmir'de oluşundan pek fırsat bulamıyorum. İnşallah toplantılarda görüşürüz canım, çok sağol..
YanıtlaSileline sağlk serapcım,zaten ekmek dendiğinde aklımda sen varsın:))
YanıtlaSilsıcak sıcak yemesi harika olur.ellerine sağlıkcanım.sevgiler.
YanıtlaSilSerapçım ellerine sağlık bir evin ekmek kokması kadar güzel bir şey olamaz
YanıtlaSilFeriha ablacım; teveccühün..Sağol:))
YanıtlaSilSevdacım; çok sağol..
Gülercim; katılıyorum:)) Çok sağol..
ablaaammm!!!
YanıtlaSilyine şahane br ekmek çıkıvermiş ellerinden maşallah.
maharetli ellerine sağlık diyorum.
çoook öpüyorum.
tadını mı??ben tadının harika olduundan eminim.
serap ablamın imzası var altında.
bayyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!
Alevcimmmmm..Teveccüh buyurmuşsun ablacım, çook sağol..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Evde pişen ekmeklerin tadı bir başka:)
YanıtlaSil10 numara canim yaaa !! ellerine saglik
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor eminim tadıda öyledir.
YanıtlaSilbence ekmek tariflerini kitap haline getirmelisin:))
evde pişirilen ekmek kokusuna bayılırım.ellerine saglık.
YanıtlaSilAblacııım her zamamki gibi misss ekmeklerinden yapmışsın..
YanıtlaSilBen bir dilimcik alıp kaçıyorum.
Ellerine sağlık.
Serap ablacım ellerine sağlık, senin ekmeklerine bayılıyorum :)
YanıtlaSilYarışma sürecindeki desteğin ve yorumların için de çok teşekkür ederim.
Pembe Kekiğim, Mutfaktan Mis Kokularım, Eylemcim, Melihacım, Müberracım; çok sağolun..
YanıtlaSilHaticecim; kitap fikri ileriye dönük düşündüğüm bir şey..İnşallah, kısmetse o da olur:)) Sağol canım..