Pancarlı mezeler
Patatesli mezeler
Süzme yoğurtlu mezeler
Pancarlı meze tarifi
Patatesli meze tarifi
Menevişli Meze mi? dediğinizi duyar gibiyim ama görseline bakınca, mezeye neden "menevişli" dediğimi anlamışsınızdır :) Tamamen doğaçlama olan bu meze, kasıt olmaksızın ve kendiliğinden böyle oldu. İçine konan malzemelerden biri pancar turşusu olunca, aslında pespembe veya mosmor olması işten bile değildi. Ancak malzemeleri birbirine karıştırma işini abartmayıp dozunda bırakınca, ister istemez böyle harelendi ve "menevişli" oldu ve sofrada en çok yenen "top 10" listesine girmeyi başardı:)) Buyrun tarifine, afiyet olsun..
************************
*2 adet patates
*5-6 dilim pancar turşusu
*1 - 1,5 su bardağı kadar süzme yoğurt - mayonez karışımı
*Birkaç diş sarımsak, tuz
*Süslemek için bir sap maydanoz veya dilediğiniz malzeme
**********************
*Patatesleri kabuğuyla birlikte haşlayın (kabuğunu soyup haşlamak pratik gelebilir ancak soyularak haşlandığında nişastasının çoğunu suya salar ve gevrekleşir, parçalanır; bütün kalmasını istiyorsanız soymadan haşlayın)
*Patatesler haşlandığında küçük tavla zarı boyutunda doğrayıp bir karıştırma kasesine alın.
*Üzerine yine aynı şekil ve büyüklükte doğradığınız pancar turşusunu ekleyin.
*Sarımsakları tuzla dövüp mayonez-süzme yoğurt karışımına katın ve karıştırın.
*Bu karışımı doğradıklarınızın üstüne döküp çok nazikçe ve fazla harmanlamadan (sadece karışım sebzelerin hepsine değecek kadar) kaşıkla karıştırın.
*Yine yavaşça servis tabağına boşaltıp yaydırın ve üzerini süsleyerek servis edin.
nefis bir meze olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMuhteşem renklerde bir salata olmuş Serapcım, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilHarika görünüyor sanki mine çiçeklerini toplayıp tabağa koymuşsun gibi:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık nefis olnuş serpçım...
YanıtlaSilÇok beğendim dediğin gibi menevişli olmuş ebruli,menevişli . bunu deneyeceğim mutlaka.Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilhımmm harika olmuş ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilCanım yaaa bu nefis bir görüntü ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok pratik, denemeliyim. sevgiler
YanıtlaSilgörüntüsü harika ellerine sağlık canım bende kolay olsun diye patatesleri hep soyarak haşlıyorum. söylediğine katılıyorum canım.
YanıtlaSilMutfağa Buyrun; çok sağol canım..
YanıtlaSilFeraycım; haklısın galiba, zira btün güzelliği renklerinde.. Sağol..
YanıtlaSilFadişçim; ondan dolayı 'menevişli' dedim zaten :)
YanıtlaSilBaharcım; sağol ablacım..
YanıtlaSilBernacım; çok sağol canım..
YanıtlaSilVişnap'ım; inşallah denediğinde beğenirsin canım, sağol..
YanıtlaSilSevgili Yemek Bir Aşk; çok sağol canım..
YanıtlaSilHaticecim; face'te de paylaştığın için çok sağol arkadaşım :)
YanıtlaSilAslıcım; beğeneceğini umuyorum canım :)
YanıtlaSilÇiğdemcim; sağol arkadaşım :)
YanıtlaSilbaşlığı görünce durup düşündüm meneviş ???
YanıtlaSilresmi ve yazıyı görünce de olur olur bu serap yani dedim :))
sevgiler
Öncelikle rengine bayıldım ne kadar güzel bir renk olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilFeriha ablacım; "delidir ne yapsa yeridir" gibi olmuş yorumun ama olsun, bir parça delilik her zaman iyidir, beyni stresten korur :)))))))) Sağol ablacım, latife yaptım:)
YanıtlaSilHandancım;ben de rengi dolayısıyla yayınlamaya karar verdim zaten, yoksa çok basit bir meze yani :)) Sağol canım..
YanıtlaSilCanım salatanın rengine bayıldım, sen yaptıysan tadı da mükemmeldir eminim. İyi hafta sonları..
YanıtlaSilNilgüncüm; güzel düşüncelerin için çok sağol arkadaşım, iyi ki varsın :)
Sil