Kırmızı biber turşusu tarifi
Kapya biberi turşusu
Kırmızı biber turşusu nasıl yapılır
Cuma akşamı yemeğe davet ettiğimiz arkadaşlarımıza hazırladığım bir meze bu. Hepinizin bildiği. Ama belki siz detayında farklı yöntemler kullanıyor olabilirsiniz. Yorumlarınızı yazarsanız, bu vesileyle birbirleriyle kıyaslama imkanı buluruz farklı ayrıntıları..Şu kırmızı biber, yani kapya dedikleri, ne güzel bir sebze. Herşeyine bayılıyoruz; dolmasına, turşusuna, közüne, salatasına..Afiyet olsun..
Kapya biberi turşusu
Kırmızı biber turşusu nasıl yapılır
Cuma akşamı yemeğe davet ettiğimiz arkadaşlarımıza hazırladığım bir meze bu. Hepinizin bildiği. Ama belki siz detayında farklı yöntemler kullanıyor olabilirsiniz. Yorumlarınızı yazarsanız, bu vesileyle birbirleriyle kıyaslama imkanı buluruz farklı ayrıntıları..Şu kırmızı biber, yani kapya dedikleri, ne güzel bir sebze. Herşeyine bayılıyoruz; dolmasına, turşusuna, közüne, salatasına..Afiyet olsun..
Malzemeler:
*4-5 adet közlenmiş,kabukları soyulmuş kırmızı biber
*1 kahve fincanı kadar üzüm sirkesi
*İsteğe bağlı bir fiske tuz
*7-8 diş sarmısak
Yapılışı:
****************
*Közlediğiniz ve kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberleri (salçalık biber veya kapya da deniyor) irice parçalar halinde kesip meze tabağına alın.
*Sirkeyi ve istenirse tuzu da ekleyip biraz karıştırın.
*Sarmısakları da soyup ince ince dilimleyin ve mezeye karıştırın.
*Hepsini güzelce harmanladıktan sonra-arada sırada biraz karıştırmak kaydıyla-bir iki saat bekletin ve servise sunun.
*Biraz bekletmeniz, turşunun sirkeyi iyice çekip lezzetlenmesi için gereklidir.
*Sirkeyi ve istenirse tuzu da ekleyip biraz karıştırın.
*Sarmısakları da soyup ince ince dilimleyin ve mezeye karıştırın.
*Hepsini güzelce harmanladıktan sonra-arada sırada biraz karıştırmak kaydıyla-bir iki saat bekletin ve servise sunun.
*Biraz bekletmeniz, turşunun sirkeyi iyice çekip lezzetlenmesi için gereklidir.
Serapcım ellerine sağlık bizdede çok sevilir.. Ben de böyle yapıyorum.
YanıtlaSilSevgiler.
Sağol Feraycım:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim bende böyle yapıyorum yazın közleyip atmıştım buzluğa geçenlerde çıkardım yaptım ben limon koyuyorum .Sirkeyi sevmiyorum diyemem ama limonu daha bi seviyorum . sevgiler canım bereketli sofraların olsun.
YanıtlaSilSerapçım, bayılırım.Biz göçmen biberi deriz buna, etlisi, zeytinyağlısı ya da peynirle yapılan dolması da çok güzel olur, di mi?
YanıtlaSilHaticecim; sirke kritik bir lezzet, biliyorum..Sevmeyen arkadaşlarım var. Limon da olur tabii, neden olmasın..Sağol canım..
YanıtlaSilÇenebazım; haklısın. Her şeyi güzel olan bir sebze bu. Umarım suyunu çıkarıp, tatlısını da yapmazlar umarım:)))))) Sağol canım..
Çocukluğumdan beri hayatımda olan bir sebzedir. Pek severim, mezelerim arasından da eksik etmem.
YanıtlaSilBen bırazda zeytin yagı eklerim canım .Ellerıne saglık.Sevgiler..
YanıtlaSilAylincim; ben elime alıp meyve gibi kütür kütür yemeyi de pek severim, yada sabah kahvaltısında dilimlenmiş olarak:))
YanıtlaSilÖzaycım; ben ekleyip de yazmayı unutmuş olabilir miyim diye düşündürdün şimdi beni..Zira çok mantıklı:)) Sağol canım..
Uğur; sen de kusura bakma, çünkü dipfrizde kuzu gibi yatar hallerini çekmeyi unutmuşum biberlerin..O yüzden seni inandırmaya uğraşamayacağım şimdi !!
YanıtlaSil