Baget haşlama tarifi
Tavuk baget haşlama tarifi
Baget haşlama nasıl yapılır
Çocukluğumdan 'kuzu haşlama' olarak kalan bir yemeğin tavuk uyarlamasıdır bu. Anneciğim nefis yapardı; tabii ne kolesterol, ne kilo, ne gam ne de kasavet, götürürdük afiyetle. Benimki kontrollü gidiyor ama eşiminki minimum 240 civarlarında seyrettiği için kuzu eti eve giremiyor. Bu yemek de danayla maalesef güzel olmuyor. En iyisi yumuşak olması için tavuk kullanmaktı ve hakikatten çok lezzetli oldu. Hiç olmazsa hem nostalji yaptık hem de damağımız şenlendi. Tavsiye ederim. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*4 adet tavuk baget
*3 adet patates
*Tuz-karabiber
*Yarım limonun suyu
*Su
Yapılışı:
***************
*Tavuk bagetlerini üzerlerini epey geçecek suda biraz haşlayın.
*Patatesleri soyup herbirini önce 4 elma dilimine, sonra da tam ortalarından ikiye bölerek 8 parçaya ayırın ve kaynayan tavukların aralarına yerleştirin.
*Tuzunu ve karabiberini, limon suyunu ekleyip altını kısın.
*Patatesler yeterince yumuşayıp, suyu da biraz çekene kadar pişirin.
*Suyuyla birlikte sıcak sıcak servis edin.
*Suyu,patatesin saldığı nişastadan dolayı biraz kıvamlanıyor, o nedenle ayrıca terbiyeye gerek kalmıyor.
Benim de favorimdir haşlama, ben birde kuzu et ilede haşlama yaparım, oda çok leziz oluyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSerapçım, annem de kuzu eti ile yapardı bu yemeği, içine biraz havuç da eklerdi ve niyeyse biz bu yemeğe hasta çorbası derdik ve ailece çok severdik. Dediğin gibi şimdi kolestroller, tansiyonlar, şeker meker derken artık ne annem yapıyor bu yemeği ne de ben:(( Du bakalım senin gibi tavukla yapıp anneme de götüreyim, belki severler.
YanıtlaSilÇenebaz
Afetçiğim,tarifte de dediğim gibi,kuzuyla harika olur,içine havuç falan..Ooohh..Sağlık engeli yoksa kuzuya devam..Sağolasın canım..
YanıtlaSilÇenebazım,haklısın..Annem de havuç koyardı,lakin yazın hiç almadığımdan olsa gerek,böyle renksiz oldu..Annene yedirmeyi bi dene,en azından eskinin hatırına katlanabilir tavuk etine belki..Sevgiler..
YanıtlaSilEllerinize sağlık,her şeyin başı sağlık.Nasıl isterseniz öye pişirin isteyerek severek yapalım yeter sanırım:)
YanıtlaSilEvet,içine bir tutam sevgi koymadığımız hiç bir yemek lezzetli olmaz..İstersek Osmanlı Mutfağı'nın en karmaşık yemeğini yapalım.Haklısınız,teşekkürler..
YanıtlaSil