Pancar yaprağı kavurması
Zeytinyağlı pancar yaprağı
Pancar yaprağı yemeği
Pancar yaprağı kavurması, bol yapraklı pancarlarımın yapraklarına kıyamayınca çıkmıştı ortaya : Pancar turşusuna (salata da deniyor) bayılıyorum ve pancar pazar tezgahlarında yer aldığı müddetçe sürekli yapıyorum. Ama eğer aldığım pancarlar bol yapraklısından ise, yapraklarını kesinlikle atmıyorum. Sapları zaten turşusuna koyuyorum, yapraklarını da kavuruyorum. Sarımsaklı yoğurtla bir öğün sebze yemeği oluyor bana.. Yani her zamanki gibi, atmıyorum ve yapıyorum.. Sadece değerlenmiyor, aynı zamanda çok lezzetli bir sebze yemeğine dönüşüyor. Seveceğinizi düşünüyorum, afiyet olsun..
Malzemeler:
**********************
*2 kg kadar pancarın yaprağı (saplarının taze kısımlarını da kullanabilirsiniz)
*1 adet kuru soğan
*Zeytinyağı, tuz, karabiber ve / veya pul biber
*Bir avuç kadar pirinç
*Gerektiği kadar su
Üzeri için:
------------------------
*Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
**********************
*Güzelce yıkadıktan sonra, pancarın yapraklarını irice, taze yapraklarını da ince ince kıyın.
*Soğanı yemeklik kıyın ve zeytinyağında pembeleştirin.
*Sapları ve yaprakları da tencereye alın, tuzunu - baharatını ekleyin ve pirinci üzerine serpiştirin.
*Bir kahve fincanı kadar su ekleyin ve kaynayınca altını kısın.
*Suyunu çektikçe az az su ekleyerek pirinç kabarana kadar pişirin (pirinç koymazsanız su ihtiyacı hiç olmaz veya çok az olur, dikkatlice ayarlayın)
*Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.
Serapcım ne güzel,değişik lezzetler hazırlıyorsun..Bayılıyorum.ellerine sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilNurşencim beğenmene çok sevindim canım, sağol..
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilbu çok güzel oluyor. annem hep yapar. eline sağlık serap ablacım. sevgiler.
YanıtlaSilAynen Aslıcım; sağol ablam :)
SilBen yaprakları atıyordum, hiç aklıma gelmemiş böyle değerlendirmek. İlk alışta deneyeceğim...Ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilcanım benim elinden nefis olmuş bu tabak benim mmmm
YanıtlaSilBir kere uzun zamanlar öncesi yapmıştım pancar turşusu yapraklarını da bol soğanla kavurmuştum Serapcımm gerçekten tadı lezzeti çok güzel olmuştu.Bir daha yapmalı eline sağlık afiyetler olsun canımm.
YanıtlaSil