Etli çalı fasulyesi tarifi
Etli çalı fasulyesi nasıl yapılır
Çalı fasulyesi yemeği tarifi
Etli çalı fasulyesiyle uzun aradan.. annemin diz protez ameliyatından.. onun iki aylık fizyoterapi seanslarından sonra.. tekrar merhaba.. Arada bir tarif girdim ancak hemen arkasından ülkemizin içinden geçtiği zorlu sınavla hepimizin keyfi kaçtı malumunuz. Ne yazı yazma, ne paylaşma hevesimiz kaldı. Bunu da bloğumun sürekliliği ve bir yerden başlama amacıyla yazıyorum lakin sosyal medyada kendi blog sayfam dışında paylaşmayacağım. Sadece blog takip eden arkadaşlarım okuyacak yani. Bu vesileyle herkese hayırlı Kandiller diliyorum.
******************
*Bir kg çalı fasulyesi
*250 gr. küçük kuşbaşı kuzu eti (veya tercihe göre dana eti / kıyması)
*2 adet domates (dilerseniz salçayla destekleyebilirsiniz)
*1-2 adet kuru soğan
*Zeytinyağı
*Tuz-karabiber
****************
*Çalı fasulyesini yıkayın, kılçıklarını keserek çıkarın.
*Boydan boya ikiye ayırın, daha sonra dörder parmak uzunluğunda kesin.
*Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında soteleyin.
*Etleri de ekleyin, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun (eğer dana eti kullanacaksanız bir miktar sıcak su ekleyip pişrmeye devam etmeniz gerekebilir, buna tadarak karar verin)
*Domatesleri küp doğrayın, salçayla beraber ekleyip biraz pişirin.
*Bir-iki parmağı geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin, yemekle beraber kaynatın ve fasulyeleri tuz ve karabiberle beraber tencereye koyun.
*Karıştırarak önce harlı, sonra kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
*Tüm etli yemekler gibi sıcak servis edin.
ellerine sağlık ablacım.:)
YanıtlaSilharika görünüyor.
hayırlı ve bereketli bir kandil gecesi geçirmeni dilerim..
sevgilerimle...
Ayşegülüm, sağol ablam..
SilCanım,ellerine sağlık..Bizdde etlisi çok sevilir..Afiyetler olsun.
YanıtlaSilNurşencim; çok sağol canım..
SilElinize sağlık bende çok severim etli veya etsiz farketmiyor Sizin fasülyede çok leziz görünüyor.Çekilişim var sizi ve herkesi beklerim sevgilerimle
YanıtlaSilhttp://semadanlezzetler.blogspot.com/2013/06/semadan-lezzetlerden-buyuk-cekilis_16.html
Semacım, çok sağol canım..
SilHayirli aksamlar canim.Berat kandilin Mübarek olsun
YanıtlaSilGülcancım, senin de kutlu olsun canım..
SilBorçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Berat Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!
YanıtlaSilDeryacım; sağol canım, senin de mübarek olsun..
SilÖncelikle annenize geçmiş olsun Serapcım. Etli sebzeleri severim ama evde yemeyenler olunca uyum sağlamak zorunda kalıyorum. Bazen bende zoraki yedirmeye çalışıyorum. Ellerinize sağlık hayırlı kandiller :)
YanıtlaSilBaşakçım; fedakarlık hep annelerden geliyor maalesef.. Eşler çocuklar ne yiyorsa, biz ona tabi oluyoruz. Canları sağolsun naapalım:) Sağolasın..
SilEllerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilSağol Gamzecim..
SilGeçmiş olsun allah şifa versin inşallah.Ellerine sağlık :)Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilİnşallah Büşracım, sağol..
SilTaze fasulyenin etlisi de zeytinyağlısı da çok güzel oluyor. Ellerine sağlık. Tam bir aylık aradan sonra bugün ben de ilk paylaşımımı yaptım. Sevgiler.
YanıtlaSilSibelcim; bir yerden başlamak gerekiyor mutlaka:) Sağol canım..
Sileline sağlık serapcım bizde de durum aynı, sağlık sorunları + ülkemizdeki sıkıntılı durum :(
YanıtlaSilfırsat bulduğumuzda paylaşım yapalım selamlaşalım
sevgilerimle annene acil şifalar dilerim
Sağolasın Feriha ablacım, yapıyoruz işte yavaş yavaş:)
SilCanım anneciğine geçmişler olsun.Fasülyenin her halini çok severim ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilDeryacım; hem annem hem de fasulyem için :) çok teşekkür ederim.. Sağol arkadaşım..
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun anneye...Allah şifa versin..
YanıtlaSilben de etle sebzeyi zaman zaman ararım..Çok yakışıyor. Hele de küçük hayvan eti daha bir güzel..:)Ellerine sağlık,
Arkadaşım, kuzu gerçekten çok farklı ama her zaman olmuyor işte.. Teşekkürler:)
Silcanım geçmiş olsun eline sağlık:)))
YanıtlaSilAyşecim; çok sağol canım:)
SilArkadaşım ben taze fasulyenin haşlaması dahil hepsini severim, yani neredeyse çiğ yiyeceğim.Eline sağlık.
YanıtlaSilHaşlama salatasını (yada yalancı turşusunu) ben de yapıyorum Dilekçim. Aynen.. herşeyini severim. Sağol canım :)
SilÖncelikle anneciğine geçmişler olsun. Fasulyeyi her hali ile çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilSağolasın Handancım :)
Sil