Taze patates kızartması tarifi
Bebek patates kızartması
Taze patates kızartması nasıl yapılır
Bebek patates kızartması nasıl yapılır
Aperatifler
Bebek patates pazar veya manavlarda halen var mı bilmiyorum ama bu patatesçiklerden hiç almadıysanız bence deneyin. "Biz kızartmayız" derseniz sadece haşlayarak da et yemeklerinizin yanına garnitür yapabilirsiniz.. Minicik her canlıya - bitki olsun hayvan olsun - büyük tezahürat etme temayülü gösteren bu bünye; bu tazecik, kabuğunu soymaya gerek olmayan ve yumurta büyüklüğündeki patatesleri de mıncıra mıncıra ve onlara iltifat ede ede hazırladı :)) Patates severlere lezzetini tarif etmeye gerek yok sanırım. Afiyet olsun..
Malzemeler:
****************
*Dilediğiniz miktarda bebek (taze) patates
*Kızartacaksanız sıvıyağ
*Yanına garnitür olabilecek domates-yeşillik
*******************
*Patatesleri yıkayıp kurulayın ama kabuklarını soymayın.
*Önce tuzu eklenmiş kaynar suda ama sadece 5 dakika kadar haşlayın.
*Çıkarıp kabuklarını kuruttuktan sonra kızgın yağda kabukları büzüşüp renkleri biraz dönene kadar kızartın.
*Dilediğiniz et yemeğinin yanına sıcak sıcak ve biraz da yeşillik veya domatesle süsleyerek garnitür edin.
Serap'cım biz de bayılırız taze patatese.Ama kızartmaya gerek olmadan sadece 1 kaşık yağ ile tencereye koyup gidip gelip tencereyi sallarım.Adı da hoplatma.kabukları kızarır,içine hiç yağ girmez.Bi de öyle dene canım.Etlerin yanına çok yakışıyor gerçekten eline sağlık.
YanıtlaSilPetekçim; adını öğrendiğim iyi oldu. Öyle de yaparım bundan sonra. Benimki biraz doğaçlama tabii :)) Sağol..
SilBiz buna hoplatma deriz. Haşlamadan direk çok az yağda tavayı sallaya sallaya pişiririz. Mükemmel bir lezzettir....
YanıtlaSilSağol Saadetçim, yeni öğrendim adını ban de.. :))
SilHiç yapmadım ama çok leziz görünüyor ablacım ellerine sağlık.
YanıtlaSilHavvacım; çok sağol.. Öyle gerçekten :)
SilMmmmm nefis, çok severim:)
YanıtlaSilBen de Fadişçimmmmm :)
Sildeğişik bir şey olmuş, ellerine sağlık..bu arada hoplatmalar da dikkatimi çekti, teşekkürler arkadaşlar..
YanıtlaSilHoplatma ismini ben de yeni öğrendim :)) Sağol canım..
SilSerap hanım, bu minik patatesler çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPazardan gördüğümde mutlaka alırım ya fırında daha haşlamasını yaparım. Bir sefer de kızartmasını yapmak isterim.
Sevgilerimle...
Sarecim şimdiden afiyet olsun canım, sağol :)
Siltaze patatesi çok severim çıktımı hemen alırım
YanıtlaSilellerine sağlık
Sağol Handecim :)
Silçok güzel görünüyor,ellerine sağlık Serapcığım.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Sağolll Şenizcim :)
SilAhh Serap, şuan burda tam zamanı bu patateslerin :) Biz haşlayıp kabuğunu soymadan yiyoruz. Öyle lezzetli ki.... Dediğin gibi et yemeğinin yanına da nefis olur. Öperim.
YanıtlaSilLeylacım, öyle gerçekten. Ben de neredeyse çiğ atacağım ağzıma, o derece :)) Sağol..
SilBayılırımmm, nefisss, ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilSağollll Betülcüm :)
SilTaze patatesi ben de çok severim, elinize sağlık ablacım.
YanıtlaSilMüboşıum, sağol ablacım :)
SilBugün star tv de izledim sizi:) soframız programının bi tekrarıydı sanırım.Ne kadar güzel lezzetler hazırladınız hepsi harikaydı.Ama favorim soğanlı baharatlı ekmek en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.Ellerinize sağlık Serap hanım.
YanıtlaSilSevgiler
Sevgili Bitter:)) Çok sağol.. Hem izlediğin, hem beğendiğin, hem de gelip bunu söylediğin için. En önemlisi de üşenmeyip aradığın ve bulduğun için :) Çok teşekkürler canım..
SilBiz de çok severiz ama hep az suda haşlarım kızartmasını mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık ablacığım...
YanıtlaSilBaksana az yağda hoplatıyormuş çoğu:) Biz de öyle yapalım bundan sonra bari Selcencim.. Sağol, sevgiler ablacım..
SilBen bu patatesleri ilk defa görüyorum.İlk fırsatta arayıp bulup, deneyecem.Paylaşım için teşekkürler :)
YanıtlaSilSevgili Yaşam İzi, sağolasın:)
SilÇok severim mini baby patatesleri her mevsimi geldiğin de mutlaka alıp pişiririm.Çok nefis olmuş canımm ellerine sağlık olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilSağol Macidecim:)
Silcanım benim haftada ki kez yapıyorum benimkiler bayılıyor ben de seviyorum ama en minik bebeklerden yiyiyorum:))
YanıtlaSilben de kendi yapış şeklimi buraya ( izin verirsin diye düşünerek ) yazayım.
güzelce yıkadıktan sonra çukur bir kapta kabuklu hali ile 10-12 tane kadar patatese bir yemek kaşığı yağ ,k.biber,kimyon, karabiber serpip iyce karıştırıp fırın tepsisine kağıt serip üzerine diyorum ve 200 derecede iyice pişine kadar bekleyip çıkarıyorum nefis oluyor kabuklarını bile soymuyoruz yerken ,hafif kızarmış oluyorlar. (benim fırında 40 dk. gibi bir zamanda pişiyor.
Haticecim; senin yöntemle de dehşet güzel olacağını düşünüyorum, çok sağol arkadaşım:)
Sil