Sayfalar

20 Mayıs 2013 Pazartesi

BEBEK (TAZE) PATATES KIZARTMASI

Taze patates kızartması tarifi
Bebek patates kızartması 
Taze patates kızartması nasıl yapılır 
Bebek patates kızartması nasıl yapılır 
Aperatifler 


Bebek patates pazar veya manavlarda halen var mı bilmiyorum ama bu patatesçiklerden hiç almadıysanız bence deneyin. "Biz kızartmayız" derseniz sadece haşlayarak da et yemeklerinizin yanına garnitür yapabilirsiniz.. Minicik her canlıya - bitki olsun hayvan olsun - büyük tezahürat etme temayülü gösteren bu bünye; bu tazecik, kabuğunu soymaya gerek olmayan ve yumurta büyüklüğündeki patatesleri de mıncıra mıncıra ve onlara iltifat ede ede hazırladı :)) Patates severlere lezzetini tarif etmeye gerek yok sanırım. Afiyet olsun..


Malzemeler:
****************

*Dilediğiniz miktarda bebek (taze) patates
*Kızartacaksanız sıvıyağ
*Yanına garnitür olabilecek domates-yeşillik

Yapılışı:
*******************
*Patatesleri yıkayıp kurulayın ama kabuklarını soymayın.
*Önce tuzu eklenmiş kaynar suda ama sadece 5 dakika kadar haşlayın.
*Çıkarıp kabuklarını kuruttuktan sonra kızgın yağda kabukları büzüşüp renkleri biraz dönene kadar kızartın.
*Dilediğiniz et yemeğinin yanına sıcak sıcak ve biraz da yeşillik veya domatesle süsleyerek garnitür edin.

32 yorum:

  1. Serap'cım biz de bayılırız taze patatese.Ama kızartmaya gerek olmadan sadece 1 kaşık yağ ile tencereye koyup gidip gelip tencereyi sallarım.Adı da hoplatma.kabukları kızarır,içine hiç yağ girmez.Bi de öyle dene canım.Etlerin yanına çok yakışıyor gerçekten eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petekçim; adını öğrendiğim iyi oldu. Öyle de yaparım bundan sonra. Benimki biraz doğaçlama tabii :)) Sağol..

      Sil
  2. Biz buna hoplatma deriz. Haşlamadan direk çok az yağda tavayı sallaya sallaya pişiririz. Mükemmel bir lezzettir....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Saadetçim, yeni öğrendim adını ban de.. :))

      Sil
  3. Hiç yapmadım ama çok leziz görünüyor ablacım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Mmmmm nefis, çok severim:)

    YanıtlaSil
  5. değişik bir şey olmuş, ellerine sağlık..bu arada hoplatmalar da dikkatimi çekti, teşekkürler arkadaşlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoplatma ismini ben de yeni öğrendim :)) Sağol canım..

      Sil
  6. Serap hanım, bu minik patatesler çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Pazardan gördüğümde mutlaka alırım ya fırında daha haşlamasını yaparım. Bir sefer de kızartmasını yapmak isterim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. taze patatesi çok severim çıktımı hemen alırım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor,ellerine sağlık Serapcığım.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Ahh Serap, şuan burda tam zamanı bu patateslerin :) Biz haşlayıp kabuğunu soymadan yiyoruz. Öyle lezzetli ki.... Dediğin gibi et yemeğinin yanına da nefis olur. Öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylacım, öyle gerçekten. Ben de neredeyse çiğ atacağım ağzıma, o derece :)) Sağol..

      Sil
  10. Bayılırımmm, nefisss, ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  11. Taze patatesi ben de çok severim, elinize sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  12. Bugün star tv de izledim sizi:) soframız programının bi tekrarıydı sanırım.Ne kadar güzel lezzetler hazırladınız hepsi harikaydı.Ama favorim soğanlı baharatlı ekmek en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.Ellerinize sağlık Serap hanım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bitter:)) Çok sağol.. Hem izlediğin, hem beğendiğin, hem de gelip bunu söylediğin için. En önemlisi de üşenmeyip aradığın ve bulduğun için :) Çok teşekkürler canım..

      Sil
  13. Biz de çok severiz ama hep az suda haşlarım kızartmasını mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık ablacığım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baksana az yağda hoplatıyormuş çoğu:) Biz de öyle yapalım bundan sonra bari Selcencim.. Sağol, sevgiler ablacım..

      Sil
  14. Ben bu patatesleri ilk defa görüyorum.İlk fırsatta arayıp bulup, deneyecem.Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  15. Çok severim mini baby patatesleri her mevsimi geldiğin de mutlaka alıp pişiririm.Çok nefis olmuş canımm ellerine sağlık olsun,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. canım benim haftada ki kez yapıyorum benimkiler bayılıyor ben de seviyorum ama en minik bebeklerden yiyiyorum:))

    ben de kendi yapış şeklimi buraya ( izin verirsin diye düşünerek ) yazayım.
    güzelce yıkadıktan sonra çukur bir kapta kabuklu hali ile 10-12 tane kadar patatese bir yemek kaşığı yağ ,k.biber,kimyon, karabiber serpip iyce karıştırıp fırın tepsisine kağıt serip üzerine diyorum ve 200 derecede iyice pişine kadar bekleyip çıkarıyorum nefis oluyor kabuklarını bile soymuyoruz yerken ,hafif kızarmış oluyorlar. (benim fırında 40 dk. gibi bir zamanda pişiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim; senin yöntemle de dehşet güzel olacağını düşünüyorum, çok sağol arkadaşım:)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...