Nohutlu işkembe tarifi
Daha önce bir kez denemiştim, severek yemiştik de..Fakat aradan çok uzun zaman geçmiş olduğunu farkettik geçen gün. Demek ki can yine çekmiş:) Bir de bu yemeğin en ilgimi çeken yanı ne biliyor musunuz? Kimi 'işkembeli nohut' der, kimi 'nohutlu işkembe'..Hangisinin doğru olduğu belli değildir..'Tavuk-yumurta' muhabbeti gibi bir şeydir bu, gülerim hep:) Ama olsun; eğer işkembe seven biriyseniz, bunu illa ki denemiş veya bir yerlerde tatmışsınızdır sanırım. Öyleyse afiyet olsun..
Malzemeler:
****************************
*1 su bardağı nohut (haşlanmamış haliyle)
*Yarım kilo temizlenip haşlanmış işkembe
*1 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı karışık domates-biber salçası
*Tuz
*Su
*Sıvıyağ
Yapılışı:
***************************
*Nohutu akşamdan ıslatıp, sabah haşlayın.
*İşkembe de haşlanmış ve kare kare doğranmış olmalıdır.
*Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda çevirin.
*Dilimlediğiniz biberi ekleyip biraz daha çevirdikten sonra işkembeyi ve nohutu tencereye alın, hep birlikte biraz soteleyin.
*Salçayı katıp çiğ kokusu gidene kadar döndürün ve üzerine az çıkacak kadar sıcak su ve tuz koyup pişmeye bırakın.
*Kaynayınca kısık ateşe alın ve nohutlar yenilecek yumuşaklığa geldiğinde kapatıp sıcak servis edin.
Ne zamannndır yemedim. Annem çok güzel yapar ben de çok severim ama şu kolesterol meselesi yüzünden uzak duruyoruz hepimiz. Çok canım istedi, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Elvanım; başka kolesterol depolarından (yağlı peynir, kırmızı et, yumurta) bir günlüğüne feragat edersen, bir kerelik yiyebilirsin be canım:) Denge işleri bunlar, bilirsin:))
YanıtlaSilBir işkembe ve bilumum sakatat ürünleri hastası biri olarak hiç görmediğim bu lezzetide seveceğime eminim.İşkembeyi bizimkilerin evde olmadığı bir gün alırsam denerim ablacığım:).Ellerine sağlık..
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK HİÇ DENEMEMİŞTİM BİR GÜN MUTLAKA DENEYECEĞİM..SEVGİLER..
YanıtlaSilcanım süper duruyor o tabak orda:)))
YanıtlaSililk fırsatta deniyeceğim ellerine sağlık.
sevgiyle ,sağlıkla hep keyifli kal öpüyorum.
Limon Çiçeklerim; al benden de o kadar..Her türlü sakatata bayılan ama kontrollü giden bir zat-ı dikkatli'yim ben:)) Ama bir kerecik, 40 yılda bir yenir yani, dimi ama? Sağol canım, sevgiler..
YanıtlaSilHaticecim, Bilgecim; şiddetle tavsiye ediyorum..Sağolun ikiniz de:))
YanıtlaSilOh ne güzel, afiyet olsun, ben de severim:)
YanıtlaSilİşembeyi çok severim hemde çok
YanıtlaSilBöyle nohutlusunu hiç yemedim ama lezzetinden şüphem yok.
Sen yaptıysan tamamdır zaten.
Ellerine sağlık ablacım.
Öpüyorum.
çocukluğumda severek yediğim bu yemeği; maalesef eşim kokusundan evi terkedeceği için yapamıyorum:( üstüne pul biber dökmek gerek(bana göre)
YanıtlaSilisim karmaşası da; hangi malzeme daha fazlaysa onun ismi oluverir:) nohut fazlaysa:işkembeli nohut gibi,lezzete bakmak gerek,
ayy özlemişim be serabım
sevgiyle kalasın
İşkembeye beyıırım her haliyle güzel bence ellerinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilSerap'cım iyi haftalar, bu yemeği bizim evde kimse yemediğinden bende ancak annem pişirdiği zaman orada yiyebiliyorum. Tarifinden anlaşıldığına göre sende güzel pişirmişsin. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilFadişçim, Özgencim, Nilgüncüm; çok sağolun..
YanıtlaSilMelihacım; güvenine teşekkürler canım, sağol..
Feriha ablacım; şaşkınlık içindeyim:)) Genelde erkeklerin sevdiği, kadınların tahammül edemediği bir lezzettir bu..Hayret, sizde tersi demek ki.. Sağol ablacım..