Zeytinyağlı pırasa tarifi
Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi
Zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır
Pırasa yemeği nasıl yapılır
Benim nasıl bir zeytinyağlı sevdalısı olduğumu artık az çok biliyorsunuz..Öğle yemeğimde mutlaka sebze yemeye çalıştığım için mutfağımda bazen her gün, bazen günaşırı mutlaka sebze pişiyor. En son kendime zeytinyağlı pırasa yapmıştım, şöyle bol ekşilisinden..Hepimiz ufak farklılıklarla yapıyor olabiliriz diye paylaşmak istedim..Farklıysa siz de benimle paylaşın lütfen..Afiyet olsun..
Malzemeler:
*****************
*Yaklaşık 1 kg.kadar pırasa
*1 adet büyük boy havuç
*2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı arttırılabilir)
*1 yemek kaşığı pirinç
*1 limonun suyu
*Yarım ila bir su bardağı kadar su
*Tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
****************
*Pırasaların üzerindeki kalın kabukları alıp yıkayın ve kalın verev şekilde dilimleyin.
*Havucu soyup onu da ince ince verev dilimleyin.
*Zeytinyağını ve öncelikle havuçları tencereye alın (havuç daha zor pişer) biraz kavurup pırasaları ekleyin. (pırasaya soğan da eklemek isterseniz önceden kavurmanız gerekir, ben eklemedim)
*Suyu, limon suyunu, pirinci, tuzu ve şekeri ekledikten sonra havuçlar ve pırasalar dağılmadan yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Ben soğuk servis edilmesini tavsiye ediyorum. Hele dolapta bir gece beklerse daha da iyi çünkü kendini biraz çekince bütün zeytinyağlılar daha lezzetli oluyor. Yine de tercih sizin.
pırasayı senin de dediğin gibi şöyle ekşi ekşi çok severim iyi aklıma getirdin yarın yapayım bende ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilGülercim, sağol canım. Şimdiden afiyet bal olsun..
YanıtlaSil