Karides güveç nasıl yapılır
Güveç denilen kapta pişirilen gıda maddesi, her ne olursa olsun, çok lezzetli oluyor. Burada marifetin biraz da toprak kapta olduğunu hepimiz biliyoruz. İçine hiç et girmeyen yemekler bile, mesela zeytinyağlı türlü, güveçte pişirildiğinde çok farklı bir lezzette oluyor. Et, tavuk ve deniz ürünlerinin güvecini tartışmıyorum bile..Karides bunların en pratiklerinden. Lakin karidesin temizlenip haşlanmış olması lazım tabii..Afiyet olsun..
Malzemeler:
******************
*Bir kase kadar karides
*1 adet yeşil biber
*1 adet domates
*2 kibrit kutusu kadar kaşar peynirinin rendesi
*Tuz - karabiber - pul biber
*Az sıvıyağ
Yapılışı:
******************
*Karidesler eğer temizlenmemişse, önce haşlayın ve kabuklarını sıkarak soyun, çıkarın.
*Sırt kısmında boydan boya görülen kırmızı çizginin içini temizlemeniz gerekir. Bunun için bir kürdanı karidesin kalın kısmından başlayarak ve yatay tutarak çizginin içine sokun, yukarıdan aşağıya sıyırarak o kırmızı çizgiyi yokedin.
*Suda haşlayın. Küçük bir kabın içinde karidesleri, küp doğranmış domatesi, ince kıyılmış biberi ve tuzu baharatı iyice harmanlayın ve güvece dökün.
*Ağzını alüminyum folyoyla kapatarak fırının en yüksek ısısında sebzeler yumuşayıp pişene kadar tutun.
*Folyoyu açıp kaşarı döktükten sonra sadece ızgara konumunda tekrar fırına verin ve kaşar eriyince çıkarın, sıcak servis edin.
*Eğer mikrodalganız varsa karışımı güvece aldıktan sonra mikrodalganın 800 W veya en yüksek ayarında 5-6 dakika tutun, kaşarı serpip sadece eritmek için normal fırına verip çıkarın.
Deniz ürünlerini severim.''Babam çıksa yemem''ama karides güvece hiç hayır demem.Ellerine sağlık Serapcığım.
YanıtlaSilNilgün Ablacım, çok teşekkür ederim, sağolun..
YanıtlaSilBen karidesi hic böyle denemedim. Genelde soguk meze seklinde yapar severim. Bu tarif bana iyi geldi hazir evde karides varken sicagi sicagina bir deneyeyim bakalim.
YanıtlaSilCok tesekkürler canim bu güzel tarif icin.
Karides tercih etmesemde nefis gözüküyor.
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım.
sevgiler.
karidesi yiyebileceğimi hiç sanmıyorum.ama sevenlere afiyet olsun...
YanıtlaSilellerine sağlık canım hiç yemedim ama eminim güzeldir deniz ürünlerini her zaman seviyorum.
YanıtlaSilsevgiler
Süntercim; hemen dene canım, sağol..
YanıtlaSilYeşimcim; sağol canım..
Lezzet Sarayım; sağol ablacım..
Haticecim, denemekle birşey kaybetmezsin, sağolasın, sevgiler..
of of of Serapçım ne yaptın böyle bayılırım ama biraz acı olacak şöyle ekmeğini suyuna batırıp kaşarları uzata uzata hımmmm ellerine sağlık
YanıtlaSilBenimde dondurucumda var bir ara deneyeceğim ellerine sağlık Serapcığım sevgiler...
YanıtlaSilKarides güvece bayılırım süper olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık süper görünüyor olsada yesem öpüyorum.
YanıtlaSilnım nım nımm ellerine sağlık canımın içi bayılırım karides güvece:)
YanıtlaSilGülercim; acı tabii ki olabilir ama opsiyonel:)) Sağol canım..
YanıtlaSilMinecim, Handancım, Deryacım, Aylincim; hepiniz çok sağolun..Sevgiler..