Sayfalar

24 Şubat 2011 Perşembe

ENGİNARLI (!) PİLAV


Yalancı enginarlı pilav tarifi
Enginarlı pilav tarifi
Yalancı enginarlı pilav nasıl yapılır


Aslında kabaklı.. Fakat daha önceki kabak sıyırma tarifimi (tıklayınız) okuyup, hele de denemiş olanlar gayet iyi biliyorlardır ki kabak böyle yapıldığında zaten enginar lezzetinde oluyor. Ben zeytinyağlı yemek olarak yaklaşık bir yıldır sürekli yapıyordum zaten; ama bir arkadaşımızda pilava monte edilmiş halini yiyince mest oldum ve hemen denedim. Tek kelimeyle nefis, hatta zeytinyağlı yemeğinden çok daha lezzetli oluyor. Acilen tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

Malzemeler:
************************

*6 adet sakız kabak
*1,5 su bardağı pirinç
*1 demet dereotu
*1 adet kuru soğan
*8-10 sap yeşil soğan
*2 limonun suyu (önceki tarifimizde 1 limon kullanıyorduk,bu miktar yemeğe yetiyordu ama şimdi pilav ekleniyor,dolayısıyla pirince de ekşi lezzet verebilmek için 2 limon kullanıyoruz)
*Tuz
*1,5 su bardağı su
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*Kabağı pişirmek içi ayrıca gerektiği kadar su

Yapılışı:
*********************
*Pirinci önceden ıslatın.
*Kabakları 2 limon suyunun içine kabak soyucusuyla sıyırın fakat çekirdeklerini kullanmayın (ama atmayın da, mesela sebzeli tuzlu kekte kullanabilirsiniz)

*Sıyırdığınız kabakları kesme tahtasının üzerine avuç avuç alıp yaklaşık ikişer parmak kalınlığında küçük parçalara bıçakla gelişigüzel ayırın.
*Limon suyuyla karıştırarak bekletin.
*Kuru soğanı yemeklik doğrayarak genişçe bir karnıyarık tenceresinde soteleyin.
*Yeşil soğanı da kıyıp ekleyin ve biraz daha soteleyin.
*Kabakları limon suyuyla birlikte tencereye alıp kavurmaya devam edin.
*Azar azar ve gerektikçe sıcak su ekleyerek kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin, kıyılmış dereotunu katın.
*Tuzu, yıkayıp nişastasını aldığınız pirinci ve 1,5 bardak sıcak suyu ekleyin ve malzeme birbirine karışıncaya dek tahta kaşıkla karıştırın; kısık ateşte pilav suyunu çekene dek pişirin.
*İster sıcak, ister soğuk servis yapın.
*Eğer konuklarınıza yapıyorsanız ve daha önce yememişlerse, büyük olasılıkla enginarlı pilav zannedeceklerdir, şaşırmayın:))

23 yorum:

  1. super bır tarıf daha vallahı. sunumda cok sık... mecburen bızede denemek dusuyor.elıne saglık

    YanıtlaSil
  2. canım enginar hastasıyım:)bunu da kesinlikle denemeyi düşünüyorum sade pilav yerine bu tarz pilavları daha çok seviyorum.ellerine sağlık.
    öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. Sıyırma muhteşem.Kime yapsam bayıldı.Eminim bu da onun gibi lezzetlidir.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Enginari çok severim, pilavla karisik nefis olmustur. Hiç aklima gelmezdi. Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım güzel görünüyor hiç denemedim ben,benimkiler değişik tatlara çok açık değil bana çekmemişler:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hiç denemedim ama görüntüye sunuma bayıldım mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  8. ehedeee bunuda yapiciğimmm..Ellerine sağlık bayıldım gerçektende çıktısını alıcam yazıcıdan unutmıyım diye izin varmı:)))

    YanıtlaSil
  9. Canımmm hayırlı cumalar nasılda güzel görünüyor
    ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. eh denemek şart oldu ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Evet ben denedim nefis oldu. Herkes çok beğenip enginara benzetti. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  12. Memolinin Annesi, Baharcım, Petekçim, Müjdecim, Haticecim, Handancım, Aylincim, Deryacım, Gülercim, Nilgüncüm; çok sağolun.

    Sevgili 'Mutfaktan Mis Kokular'..Aman diyeyim..Ayrıntıyı atlamayalım. Enginar yok bunda, kabak kullanılıyor, ama enginar lezzetinde oluyor. Sağol..

    YanıtlaSil
  13. Çok yaratıcı. Resimdeki görüntüsü de enginar gibi üstelik. Kabağı çok seven biri olarak mutlaka deneyeceğim bu tarifi..
    Serapcım ayrıca bloğuma bıraktığın yorumlar için çok teşekkür ederim. Okurken çok keyif alıyorum. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Esmacım; görev olsun diye 'eline sağlık' demeyi sevmiyorum da ondan, içimden geleni biraz da espriyle karışık yazıyorum ki karşılıklı keyif alalım:)) Bu pilavı da mutlaka dene o halde, bayılacaksın..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  15. Bu sene çıkmadan yapayım bari diye tekrar çıktısını aldım sevgiler öpücükler muaaaahahhhhhh:)))

    YanıtlaSil
  16. Aylincim; Şubat'tan beri uyuyor musun kuzum?:)))) Hemen yap, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  17. Aynen bizim zannettiğimiz gibi. Ellerine sağlık Serap'cım çok güzeldi. Hatta güzel ötesi mükemmel bir lezzet. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Sibelcim; beğenmene sevindim. Afiyet olsun :)

      Sil
  18. Muhteşemdi, muhteşem.Senin elinden tatmak ayrı bir lezzet kattı,hemen yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekçim; çok sağol canımın içi:) Beğenmene çok sevindim. Benim banka emeklisi arkadaşlar da başka şey istemiyorlar benden gelecekleri zaman :)) Sağolasın, afiyet olsun..

      Sil
  19. 2 tabak yiyip doyamadığım lezzet :) İlk fırsatta yapacağım umarım sizinki kadar güzel olur ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müboşum; sen her zaman gel, ben hep yaparım.. Sağol canım benim :))

      Sil
  20. Elinize sağlık kabakların sadece kabuklarınımı yoksa çekirdekleri hariç kabağı bitene kadar mı sıyırdınız.ZELİHA

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...