Çaylı kek nasıl yapılır
Yıllar önce bankada çalışırken ve daha altı sıfırı henüz paramızdan atmamışken gazetesiyle birlikte 200.000 Lira !! vererek aldığım (şimdinin 20 kuruşu !) 'Türk Mutfağından Seçme Lezzetler' adı altında onlarca fasikül yemek dergisi var elimde..Şaka gibi değil mi? Ve ben bunlardan epey tarif yapıyorum. Kimisini yazdım size, kimisini hiç yapmadım bile. İşte bu çaylı kek onlardan biri. İlk kez ama her zamanki gibi sağduyuma kulak vererek denedim, güzel olacağına dair inançla ve hevesle. Oldu da..Siyah ve yeşil çayın faydaları da her geçen gün yeniden keşfediliyorken, kekseverlere özellikle tavsiye ediyorum. Çünkü içinde ceviz ve tarçın da var. Ben zaten yine kafama göre oynadım içeriğiyle, siz kendiniz karar verin artık. Afiyet olsun..
Malzemeler:
************************
*3 adet yumurta
*1,5 su bardağı şeker (ben 1 + 1/4 bardak kullandım,yetti)
*3 su bardağı un (ben 2 bardağını kepekli kullandım)
*1 su bardağı çay (önceden demlenip soğutulmuş)
*125 gr. margarin (ben aynı ölçüde sıvı yağ kullandım, 3/4 su bardağı ediyor)
*1 paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı dövülmüş iç ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın (ben 2 ölçü kullandım)
Yapılışı:
**********
*Yumurtalar ve şekeri köpürtene kadar çırpın.
*Üzerine yağ ve çayı ekleyin.
*Katı malzemenin tamamını da ekleyip karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökün.
*Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kürdan testinden geçene kadar pişirin.
*Kabında biraz terlettikten sonra ters çevirip servis tabağına alın.
Ne çok kitap,dergi var elmizde yemekle ilgili.Artık pek bakmıyoruz.Arada bir göz atmalı böyle güzel şeyler yapmak için.
YanıtlaSilKesinlikle çok güzel olmuş :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Bir dilim aldım nefis kekinden,mmm mis gibi :)
Mutlu akşamlar diliyorum..
Canım ellerine sağlık süper olmuş sevgiler.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilgüzel anlatımınızı çok seviyorum bu keki daha önce yemiştim gerçekten güzeldi artık bende tarifi alıp yapayım:)
YanıtlaSilellerinize sağlık
çaylı keki kim sevmez.. güzel tarif.. ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇaylı kekin tadı bir başka oluyor Serapcım eline sağlık.
YanıtlaSilSevgiler..
mmm...
YanıtlaSilbende diyorum bu misslerr gibi kek kokusu hangi mutfaktan geliyor:))
ellerine sağlık canım...
bir dilim alsam olurmu...
:))
sevgilerimle...
aaa bir zamanlar ne modaydı bu değilmi:)) nostaljiyapmışsın senin ilavelerinle eminim süper olmuştur.
YanıtlaSilellerine sağlık serap abla ,bayıırım çaylı keke,sevgiler..
YanıtlaSilben özellikle kalıba bayıldım çok şıkmış:) ellerine sğlık sevgileirmle..
YanıtlaSilAnımsıyorum ben de. Çaylı keki çocukken annem de yapardı. Keke aroma verecek çok fazla şey olmamasından belki. Ama şimdi hazır paketler ya da ya da hazır aromalar var. Bize o kadar kolay ki bazı şeyler...
YanıtlaSilDeneyip anneme tattırayım bunu. Bakalım eski tadı alabilecek mi....
ben sizin gibi blogları keşfettikten sonra, yemek kitapları denen kavramı unuttum.
YanıtlaSilkalıbınız da pek şıkmış doğrusu
kek ve çay. Muhteşem ikili. İster içinde ister yanında olsun. Çok nefis görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilMisler gibi canım,ellerine sağlık !
YanıtlaSilellerine sağlık serap abla, senden öğrenilecek çok şey var :))
YanıtlaSilSerap'cım beni çocukluğuma götürdün. Annem ortası delik altı küllü kek tenceresi ile ilk kek yapımına çaylı kekle başlamıştı. Geldiğimiz noktaya bakarmısın? Şu anda kek kalıplarının hangisini alacağımızı şaşırıyoruz. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilPetekçim; haklısın. Bazen göz kararını bırakıp, kitaplara bakmalı..
YanıtlaSilZelihacım, Deryacım, Handancım; çok sağolun..
Bigocum, Feraycım, Seçilcim; Bir Tutam Kekiğim; teşekkürler..
Haticecim, Reyhancım, Yemek bir aşk; çok sağolun..
Saadetçim; bir dene bakalım, beğenir umarım..
Nihancım; çok naziksin, sağol canım..
Elifçim, Nilgün ablacım, Sunacım; çok sağolun..
Nilgüncüm; annemin o tenceresi şu anda bende..Dur bir dahakini onunla deneyeyim..Sağol arkadaşım..