Paratha tarifi
Hint gözlemesi tarifi
Paratha nasıl yapılır
Hint gözlemesi nasıl yapılır
Bu muhteşem Hint gözlemesini, Türkiye ziyareti dönüşünde nefis tarifler sunan sevgili Cafe Pepela' dan alıp yaptım. O hafta pazar alışverişinde karnıbahar da almıştım. 'Tam sırası' deyip sıvadım kolları. Güzel bir şey olacağından emindim ama tadını merak da etmiyor değildim. Nihayet bitti ve akşamüstü çayının yanına servis edildi. Eşim de ben de bayıldık doğrusu. Karnıbahar lezzetinin fazla baskın olmadığı ama yeteri kadar hissedildiği ilginç bir lezzet oldu. İzmir tulumuyla tüketmenizi tavsiye etsem, ayıp etmiş olmam umarım (hoşgörünüze sığınarak). Afiyet olsun..
Malzemeler:
*************
*250 gr.karnıbahar (miktarı arttırabilirsiniz)
*Aldığı kadar kepekli un (beyaz un da kullanabilirsiniz)
*3 - 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz veya taze kişniş
*Tuz ve baharatlar
Yapılışı:
******************
*Karnıbaharı iyice haşlayıp süzün ve ezin.
*İçine tuzunu, dilediğiniz baharatı, kıyılmış maydanoz veya taze kişnişi koyun.
*Ununu yavaş yavaş ekleyerek elinize yapışmayacak gözleme hamuru kıvamına getirin.
*Yarım saat kadar üzeri örtülü olarak dinlendirin.
*Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp herbirini servis tabağı büyüklüğünü geçmeyecek şekilde açın.
*Yağsız tavada önlü arkalı pişirin (üzeri göz göz olana dek)
*Peynir veya dilediğiniz katıkla servis edin.
Harika bir tarif
YanıtlaSilellerine sağlık ...
Denemeliyim bunu ilk fırsatta:))
Tam kışlık, çaylık lezzet, Beş çayında mükemmel gier, eline sağlık Serap çım, sevgiler.
YanıtlaSilYıldızcım, Afetçim; en kısa zamanda deneyin. Ellerinize sağlık, sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık canım her zamanki gibi nefis.
YanıtlaSilBende okuduğumda bana da ilginç gelmişti deneyeyim dedim sen benden önce davrandın. Sen çok yaşa emi. Tarifi vereninde seninde ellerine sağlık. İyi hafta sonları..
YanıtlaSilBernacım, Nilgüncüm; sağolun. İyi hafta sonları..
YanıtlaSilAyip etmis olurmuyum ?
YanıtlaSilTabii olursun..!!
Burda izmir tulumunu deli gibi özlemis birisi var sonucta..
Ben Izmir tulumunu bulsam var ya yaninda gözleme bile istemem..:)))
Her ne kadar tarif ilginc geldiysede benim gözüm yinede tulum peynirinde kaldi:))
Sevgiler
Çok değişik ve çok güzel olmuş ellerine sağlık afiyet olsun.
YanıtlaSilBende denemek istiyorum bu tarifi ama bir türlü sıra gelmedi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım.
sevgiler.
Süntercim; ben sana hiç kıyamam..Hay dilim tutulaydı da demez olaydım:)) Canım benim sen çok yaşa emi..Allah tez zamanda kavuştursun inşallah..
YanıtlaSilHandancım, Yeşimcim; sağolun canlarım..
YanıtlaSilİzmir Tulumunu Libya'da bulunur mu ?
YanıtlaSilCevap veriyorum-
Haaaayıır! :)
Ne yapacağız şimdi ablacığım..
Parathalar bomba görünüyor,ellerine sağlık.
Kalbi selamlarımla
Ah Şeymacım, Sünter'e ettiğim ayıbı sana da etmiş oldum desene:)) Kıyamam ban sana yaa..Gönlüne, tarifine sağlık güzelim..
YanıtlaSilMaillerde bu tarifi görmüştüm ama fotoğrafıyla görmek daha güzelmiş ellerine sağlık...sevgiler..
YanıtlaSilCafe Gustocum, teşekkür ederim canım..
YanıtlaSilSerapçım,bu çok hoş.Hemen yapacağım,eline sağlık.
YanıtlaSilBu tarif tam senlik hakikatten Dilekçim:) Hemen.. hemen.. :))
YanıtlaSil