Malzemeler:
****************
*Taze börülce
*Haşlamak için yeteri kadar su
*Tuz
*2-3 diş sarmısak
*Limon
*Zeytinyağı
*Biraz sirke veya sirke sevmiyorsanız nar ekşisi olabilir
Yapılışı:
************
*Börülceleri yıkayın, gerektiği kadar temizleyin (çok tazeyse kılçığı olmuyor)
*Kaynayan tuzlu suya salın, damağınıza göre haşlayın.
*Süzüp çıkardıktan sonra henüz sıcakken soslarsanız lezzetini iyice bulur.
*O yüzden haşlama sırasında siz bir kabın içine dövülmüş sarmısakları, tuzu, limonu, zeytinyağını ve istiyorsanız sirke veya nar ekşisini koyup çatalla iyice çırpın.
*Süzdüğünüz börülce sıcakken sosu boca edin ve karıştırın.
*Servis ederken bir kez daha karıştırıp küp küp soyduğunuz domatesi üzerine serpiştirin.
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Sağolunuz efendim..Ekşi maya ekmeği de benim ürünüm ayıptır söylemesi..Teşekkürler..
YanıtlaSilelinize sağlık..ben de ilk defa dün ayvalık'dan dönerken yolda şeftali,kahvaltılık sivri biber,patlıcan,domates,beyaz taze fasulye(halen ocakta pişiyor.),börülce aldım..yarın börülceyi haşlayıp,sizinki gibi soslayıp hazırlamaya çalışacağım..sıcaklarda zeytinyağlı yemekten başkası pek yenmiyor..paylaşımınız için çok teşekkürşer..bu güzel blogunuzu ve yemeklerinizi yeni izlemeye başladım..
YanıtlaSilçok severim.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Selma,o halde öncelikle hoşgeldin demek istiyorum.Çok sevindim.Sağlıklı beslenme,dengeli de beslenmektir aynı zamanda.Canımız sıcaklarda et istemiyor belki ama protein de almak zorundayız.Yeşil mercimek salatası tarifime bakabilirsin,et yemiş kadar olur hem de hafif beslenmiş olursun.Sevgiler..
YanıtlaSilSevgili Berna,zeytinyağlılar hele salatalar sevilmez mi? Etoburlar için çok üzülüyorum bunları yiyemedikleri için:)) Sağol,sevgiler..
YanıtlaSilCanım önceki ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler, bu rahatsızlığımdan dolayı tek tek yazamıyorum ama maruz görün, bu aralar tembel işi olucak, artık kusurbakmayın canlarım. Fırsat buldukça sizlerin yanınıza gelicem. Bu zarif ziyaretlerin ve değerli yorumun için çok teşekkürler, sevgiyle sağlıcakla kal. Berat kandilin kutlu olsun.
YanıtlaSilO kadar lezzetli görünüyor ki gerçekten aç olmadığım halde canım yemek istedi :) Ne yazık ki İstanbul'da böyle tazesini bulamıyorum ama pazara kesin bakacağım. Ekşi mayalı ekmeği de ne yazık ki her yerde bulamıyorum kendim yapmaya çalışayım dedim ama okuyunca bile tarifini korktum :)
YanıtlaSilBakalım bu börülce sevdam nereye götürecek beni :)
Sevgiler
Sıla
Benim kız kardeşim de İstanbul'da yaşıyor Sılacığım,haklısın oralarda bulmak zor,ancak semt pazarlarında..O da burası kadar ucuz değildir muhtemelen.İzmir'de yaşamanın küçük farklarından sadece birisi bu.Kolay gelsin,sağol..
YanıtlaSilEllerine sağlık bayılırım börülceye pek güzel olmuş
YanıtlaSilTeşekkür ederim Aylinciğim,senin güzel gören gözlerin sağolsun..Sevgiler..
YanıtlaSilEkmek ve börülce ikilisi muhteşem görünüyor sevgili Serap..Ne kadar maharetlisin..)Ellerine sağlık canım..Afiyet olsun sizlere..Sevgiler..
YanıtlaSilCanım benim sağol..O senin güzel bakışın ve görüşün..Benim tek maharetim ekmekler..Ötekiler fasafiso..Çeşitleme olsun diye yazıyorum..Sevgiler..
YanıtlaSil