Yağsız tavada bütün mücver nasıl yapılır
Bütün mücver tarifi
Mücver tarifi
Mücveri yıllardır teflon tavada ve kızartmadan pişiriyorum. Çok da severek yiyoruz.
İşimin çok yoğun olduğu bir gün aceleye getirip, her zaman yaklaşık 10'ar cm. çapında küçük küçük dökerek yaptığım mücveri, bu kez yağladığım tavaya krep gibi büsbütün dökerek önlü arkalı yekpare olarak pişirdim. Ve artık hep böyle yapıyorum. Zaten hep böyle yaptığını söyleyen bir iki arkadaşım oldu ama ben hiç görmemiştim açıkçası.
Ben kendi mücver tarifimi vereceğim ama siz zaten yapıyorsunuzdur kendi tarifinizi. Sadece şeklen benzettiniz mi tamamdır :)) Afiyet olsun..
Malzemeler:
************************
*4 orta boy sakız kabak
*Yarımşar demet dereotu ve maydanoz
*1 adet kuru soğan
*3/4 çay bardağı yoğurt
*2 yumurta
*1,5 - 2 çay bardağı kadar beyaz veya kepekli un (isteğe bağlı)
*Tuz - karabiber
Yapılışı:
**********************
*Soğanı ve sadece yıkayıp kabuklarını soymadığınız kabakları karıştırma kabına rendeleyin.
*Kabağın suyunu elinizde sıkarak çıkarın.
*Yumurtayı, yoğurdu, baharatları, tuzu, ince kıyılmış yeşilliği ve azar azar ekleyerek unu koyun ve çatal yardımıyla çırparak kıvamını ayarlayın.
*Yağsız tavanın dibini (teflon / porselen) yumurta fırçası veya kağıt havlu yardımıyla sıvı yağla sıvazlayın ve ocağa koyun.
*İyice kızdığından emin olduğunuzda, dibini komple kaplayacak kadar mücver harcını tavanın dibine dökün ve her tarafına yaydırın.
*Hamur tavadan kendini saldığında altının piştiğini kontrol ederek alt-üst çevirin. Dikkat: Krep kadar hızlı pişmemektedir, iyice piştiğinden emin olun.
*Diğer tarafı da pişince servis tabağına alın. Hamurun kalanını da aynı şekilde pişirerek bitirin.
*İster peynir, ister yoğurt eşliğinde servis edin
Ne güzell. Tuzlu pankek gibi olmuşlar. Ellerinize sağlık.. Kabak mücveri yağlı olmayınca dahada lezzetlidir eminim..
YanıtlaSilYağsız çok hafif oluyorlar Nursevin Hanımcım :) Sağolun..
SilEllerine sağlık canım hiç böyle gormemıştım.Deneycegim..
YanıtlaSilÖzaycım mutlaka dene :)
SilGörüntü çok güzel tekli servis için. Ben de mücveri büyük teflon tavada üstü kapalı olarak kısık ateşte tavayı ara ara çevire kaydıra önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü kapakla çevirerek yaparım. Malzemene ek olarak biz beyaz peynirde koyarız mücvere. Bunu da deneyeceğim, ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler Şule Hanımcım. Sizinki de enfes oluyordur muhakkak..
SilKrep Mücver olmuş. Çok yaratıcı. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler
Sağolun Birgül Hanımcım :)
Silsenin tüm mücver tariflerini denedim hepsini de seviyorum .
YanıtlaSilYıllardır klasik anne mücverinin yanı sıra yapılışı ve görseli farklı olanları hep denedim bu da süper olmuş tabii ki deneyeceğim:)))))))
sağlıkla sevdiklerinle kutlanacak nice güzel yaşların olsun arkadaşım .
Canımmm, değerli arkadaşım benim.. Çok sağol.. Hem doğumgünü kutlaman için hem de tariflerden memnun kaldığın için.. Çok ama çok sağol :)
SilMücver yapmayı mümkün değil beceremiyorum. Benimkilerin şekli hep bozuk oluyor. Yağda kızardığından çok tercih de etmiyorum. Ama bu böyle büsbütün olarak tavada hazırlanıyorsa tam benlikmiş doğrusu. Tam buğday unuyla hazırlayıp ufaklığa da verebilirim. Eline sağlık.
YanıtlaSilHikmetim, inşallah memnun kalırsın. Sevgiler ablam :)
Sil