Bulaşık makinesinde turşu tarifi
Bulaşık makinesinde turşu
Bulaşık makinesinde turşu başlığını görünce "yok artık" dediğinizi duyar gibiyim.. Bir kısmınızın da "ben bunu duymuştum" veya "bunu ben de yapıyorum" dediğini tabii.. Ben geçen hafta Facebook'ta adını katiyen hatırlamadığım, dahası ilk kez duyduğum bir blogdan öğrendim. İlk duyduğumda ben de kulaklarıma inanamadım. Eşim duymuş olduğunu söyledi ama nasıl olduğu konusunda hiçbir fikri yokmuş. Bu "aşırı orijinal" :)) fikre kayıtsız kalamadım tabii ve hemen denedim. Sonuç: Süperrr..
Afiyet olsun..
Malzemeler:
*Lahana dışında herhangi bir malzeme (taze fasulye, kornişon, biber, havuç, vs..) çünkü lahana sülfür içerir ve bu nedenle aşırı gazlı bir sebzedir. Normal turşu yöntemleriyle yapılırken, bir yandan her gün kapağı açılır, gazı kaçırtılır ve suyu azar azar yenilenir, kısacası bu yöntemle olmaz)
*Bildiğiniz ölçülerle kalın tuz ve sirke
*Benim ölçülerim ise 800 ml.lik klasik boy kavanoza 1 çorba kaşığı kalın tuz ve 5 çorba kaşığı sirke. Bir büyük boy kavanoz için iki katı ölçü yapabilirsiniz.
*Dilerseniz aralara sarımsak, maydanoz sapı veya kereviz sapı
*Kavanozu doldurmak için su
Yapılışı:
************************
*Malzemelerinizi yıkayın. İster bütün, ister doğrayarak, ister tek çeşit, ister karışık olarak kavanozlara ağzına bir doldurun.
*Üzerinden yavaşça tuzunu ve sirkesini ekleyin.
*Ağızlarına temiz sıfır kapakları sıkıca kapatın ve hepsibitene kadar işlemi tekrarlayın.
*Boş bulaşık makinenizin içine kavanozları sıralayın (alt sepet-üst sepet farketmez)
*Bulaşık makinenizi en uzun ve en sıcak programında çalıştırın.
*Programın sonunda oldukları yerde soğutun ve çıkarın.
*Aynı gün bir kavanozu denemek için açın ve tadın. Tadından büyük ihtimalle memnun kalacaksınız ama biraz daha çekse daha iyi olur diye düşünüyorsanız, birkaç gün sonra tüketebilirsiniz.
*Bu yöntemle turşularınız hem pastörize olur hem de vakumlanarak konserve haline gelir. Yani uzun süre kapağını açmadan saklayabilirsiniz.
Hemen ertesi gun yenılıyor olması pratikmiş.Elleeıne saglık,ılgınc bır tursu.
YanıtlaSilGerçekten çok ilginçmiş, ben daha önce hiç duymamıştım :) Elinize sağlık ablacım.
YanıtlaSilEline sağlık Serap'cığım,ben de geçenlerde okudum turşu yapıldığını önceden de ıspanak gibi sebzelerin çok kolay yıkandığını okumuştum ama denemedim.Sen oldu diyorsan tamamdır :)
YanıtlaSilgerçekten ilk okuduğumda ben de şaşırdım hadi canım dedim ve gereksiz gördüm ama belli mi olur gün gelir denerim fakat şimdi değil dedim :)))
YanıtlaSilafiyetle
Daha neler duyacagiz bakalim :)
YanıtlaSilbana da çok ilginç geldi. en azından 1-2 kavanoz yapıp denemek gerek.
YanıtlaSilbensiz olur mu ,kesin denemek lazım
YanıtlaSilellerinize sağlık. çok çok güzel. agfiyetle yiyin. maden sodası şişelerinde konserve yapıyorlardı fakat turşu görmemiştim.
YanıtlaSilEllerine saglik Serapcim fikir harika deneyecegim. Sevgiler
YanıtlaSiloldukça ilginç, mantıklı ve denemeye değer...
YanıtlaSilİnan çok şaşırdım ve hemen denemek istedim güzel bir uygulama Serapcığım peki taze fasulyeleri öncesi az haşlıyoruz değil mi?
YanıtlaSilçok pratikmiş gerçekten, peki hiç su koymuyor muyuz?
YanıtlaSilDeneyeceğim Teşekkürler
YanıtlaSilmenekserengi.blogspot.com.tr