Saray Limonatası nasıl yapılır
Limonata tarifi
Limonata nasıl yapılır
Ev yapımı limonata tarifi
Limonata tarifi veriyorum diye, "daha dün reyhan şerbeti tarif ettin, bugün de limonata mı?" demeyin de, şu deli sıcaklarda limonatadan daha iyi serinleten içecek var mı, onu deyin bana :)) Saray limonatasını duymuştum ama televizyonda bir haber programında izleyene kadar hiç yapmamıştım. Birkaç gün önce hemen denedim ve neredeyse 3 litre limonatayı bitirdik bile.. Kokusu, tadı çok güzel oldu. Renginin açık olmasını biz doğal oluşuna bağladık.Zira "ev yapımı" diye içtiğimiz açık limonatalar oldukça koyu bir sarı oluyor ve biz gıda boyasından şüpheleniyoruz bunlarda. Hiç denemeyenler için hemen tarifime geçiyorum. Afiyet olsun..
Malzemeler:
********************
*1 adet portakal
*250 gr. şeker
*2,5 litre su
*10-15 sap taze nane
Yapılışı:
*********************************************************************************
*Limonları, portakalı ve naneleri iyice yıkayın ve rendeleme işinin rahat olması için narenciyelerin tepelerini kesin.
*Geniş tabanlı bir karıştırma kabına limonları ve portakalı rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
*Şekeri de ekleyip elinizle iyice ovalayın. Bu ovalama işini eliniz yorulana kadar uzunca yapın (limonataya lezzetini verecek olan limonun bütün yağı ve rayihası böylece açığa çıkacaktır)
*Limonları ve portakalı küçük parçalar halinde doğrayın, naneleri ince inve kıyın ve kabuk-şeker karışımına ekleyin.
*Esas ovalama işlemi şimdi başlıyor. Burada olabildiğince uzun süre, narenciyelerin içinde hiç etli kısım kalmayıp sadece kabukları kalana kadar elinizle bastıra bastıra, eze eze ovalamanız gerekiyor. Karışım tüm suyunu salıp macun kıvamına geldiğinde tamamdır.
*Artık 2,5 litre suyu yavaş yavaş ve karıştıra karıştıra ekleyebilirsiniz.
*İyice karıştırıp şekerin eridiğinden emin olduğunuzda 1 - 1,5 saat kadar bekletin.
*En son olarak servis edeceğiniz şişeye, temiz bir tülbentten süzerek alıp buzdolabında iyice soğutun.
*Üzerine taze nane yaprağı ekleyip servis edin.
Tarif çok güzele benziyor. Daha önce kabuğunu rendelemek olarak yüzeysel tarifler okumuştum ama bunu çok sevdim. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilBende aynısını yapıyorum Kıştan buzluğa atıyorum yazın buzlu buzlu her şeyini rendeleyerek yapıyorum.Müthiş bir lezzet oluyor.Onu içince hiç şimdiye kadar limonata içmediğimi sanıyorum.Ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilBu yorumları okuduktan sonra denemek farz oldu serap'cım. Ellerine sağlık...
YanıtlaSil