Mercimekli pide tarifi
Pide hamuru nasıl yapılır
Tavuklu pide nasıl yapılır
Tavuklu Mercimekli Pide, geçen gün yeşil mercimek yemeği için haşladığım mercimek fazla kaçınca ve benim canım da akşam için pide yapmak isteyince çıktı ortaya. Pide salonlarında menüye bir bakıyorsunuz, bilmem kaç çeşit pide.. "Neden olmasın?" dedim ama tabii ki içini gönlümce zenginleştirerek sonuç aldım. Dener misiniz bilmem ama çoğunuzun beğeneceğine eminim.. Eşime çok değişik geldi ve beğenerek yedi. Şimdiden afiyet olsun (bu arada fotoğraflar yanıltmasın; zira pideler göründüklerinden çok daha lezzetliydi ve bitmeden zar zor çekebildim bu kareleri:)
*****************************
Hamuru için:
----------------------
*350 gr. un
*225 ml.su
*1 tatlı kaşığı sıvıyağ
*1 çay kaşığı instant maya
*1 fiske tuz
İç harcı:
-----------------------
*1 su bardağı mercimek (fazlaca haşlayın)
*1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet tavuk göğsü (haşlayın)
*1 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*2 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı salça (cinsi önemli değil)
*Tuz - karabiber
*İsteğe göre pul biber - maydanoz (ben kullanmadım)
************************
*Hamur malzemesini karıştırıp elinizden kurtulana kadar yoğurun. Ele yapışmaz hale gelince ağzını örtüp ılık bir yerde dinlendirin.
*Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp zeytinyağında çevirin, içine haşlanmış yeşil mercimeği ve haşlayıp didiklediğiniz tavuk etini ekleyip sotelemeye devam edin. Bu arada tuz ve baharatını, maydanozunu (dilerseniz) ekleyin.
*Bu arada kabaran hamurunuzu unlanmış tezgaha alıp biraz yoğurun ve küçültün.
Not: Çalışan ve vakti olmayan arkadaşlar aynı içi hazırlayıp, pideciye de yaptırabilirler..
Mercimekli böreği çok severim , Pidesi de eminim çok nefis olmuştur. Evde pideyi bende sık yaparım mercimeklisini mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık ablacığım sevgiler...
YanıtlaSilNeden olmasın Serap'cım mutfaktaki malzemeye göre esneklik göstermek gerekir de mi ama efenim :)) Ellerine sağlık canım :)))
YanıtlaSilValla ben mercimekli tavuklı içinizi çok sevdim,deneyeceğim..Tesadüf bende şimdi kıymalı pide hazırladım...ellerinize sağlık..
YanıtlaSilYağmurlu İstanbul sabahından merhabalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Çok sağlıklı, besleyici bir tarif, bayılıyorum senin tariflerine. Annemin yeşil mercimekle yaptığı poğaça da çok güzel olur:)
YanıtlaSilBen yeşil mercimeği geç keşfedenlerdenim. Ama şimdilerde keyifle kullanıyorum mutfağımda. Pide tarifinde özellikle çocuklara mercimek yedirmek için çok güzel bence. Ellerine sağlık....
YanıtlaSilhayatım neden olmasın olmuş bileee...eminim diğerleri kadar güzel olmuştur.. dur ben hafta sonu evde bulunan önceden haşlanıp çorbalık sakladığım mercimekle, bugün de bakıcıya bebek için haşlanan ve artanının saklanması tembihlenen tavukla bunu deneyeyim. tüm bloglar gibi sizde iyiki varsınız kocaman sevgiler ve teşekkürler..
YanıtlaSilBen çok severim yeşil mercimeği, patatesle de güzel oluyor ellerine sağlık Serapcım..
YanıtlaSilSerap'cım pideyi zaten severim de içine bayıldım. Çok güzel düşünmüşsün. Sevgiler.
YanıtlaSilmercimekli böreğe bayılırım :)
YanıtlaSiltavuklu ve mercimekli bir pide enfestir yaa ne iyi yapmışsın iki lezzeti birleştirmekle harika :)
ellerine sağlık, mutlu hafta sonları ...
Ellerinize sağlık pideler pek harika duruyor...
YanıtlaSilSelcencim; hem çalışıp hem çocuklarla aferin valla sana, ne diyeyim ablacım harikasın:)
YanıtlaSilCevverim; yaratıcı saksı bazen iyi çalışıyor işte:)) Sağol canım..
YanıtlaSilNurşencim; umarım beğenirsin canım..
YanıtlaSilFuat Bey; çok teşekkürler..
YanıtlaSilFadişçim; poğaça mercimekle güzel olmaz mı canım hiç? Sağol:)
YanıtlaSilSaadetçim; tavukla da karışınca yerler diye düşünüyorum.. Sağol canım..
YanıtlaSilŞükrancım; çok tatlısın sağol.. Bebeği de güle güle büyüt inşallah canım..
YanıtlaSilFeraycım; sağol be canım.. Sevgiler:)
YanıtlaSilSibelcim; arada değişiklik iyi oluyor işte:) Sağol canım..
YanıtlaSilPasta Köşem; çok sağol canım:)
YanıtlaSilHülyacım; sağol canım..
YanıtlaSilMerhaba, ben pide hamuruyla ilgili birsey sormak istiyorum. Ev icin olan pide ve lahmacun tariflerinde genellikle hamurun kuru olabileceginden bahsediliyor. Bunu engellemek icin onereceginiz puf noktasi var mi acaba? Simdiden tesekkurler.
YanıtlaSilMerhabalar; mayalı hamur türü şeylerin fırında kuruması sık görülen birşeydir. Bunun için yapabileceğiniz en iyi şey, fırının en alt katına içinde su bulunan ısıya dayanıklı yassı bir kap veya tepsi koymanızdır. Fırının içine sağlayacağı buhar ortamı, kurumayı nispeten engelleyecektir. Sevgiler :)
Sil