Sayfalar

21 Kasım 2012 Çarşamba

TAVUKLU MERCİMEKLİ PİDE

Tavuklu pide tarifi
Mercimekli pide tarifi
Pide hamuru nasıl yapılır
Tavuklu pide nasıl yapılır


Tavuklu Mercimekli Pide, geçen gün yeşil mercimek yemeği için haşladığım mercimek fazla kaçınca ve benim canım da akşam için pide yapmak isteyince çıktı ortaya. Pide salonlarında menüye bir bakıyorsunuz, bilmem kaç çeşit pide.. "Neden olmasın?" dedim ama tabii ki içini gönlümce zenginleştirerek sonuç aldım. Dener misiniz bilmem ama çoğunuzun beğeneceğine eminim.. Eşime çok değişik geldi ve beğenerek yedi. Şimdiden afiyet olsun (bu arada fotoğraflar yanıltmasın; zira pideler göründüklerinden çok daha lezzetliydi ve bitmeden zar zor çekebildim bu kareleri:)  


 Malzemeler:
*****************************


Hamuru için:
----------------------
*350 gr. un
*225 ml.su
*1 tatlı kaşığı sıvıyağ
*1 çay kaşığı instant maya
*1 fiske tuz

İç harcı:
-----------------------
*1 su bardağı mercimek (fazlaca haşlayın)
*1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 adet tavuk göğsü (haşlayın) 
*1 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*2 adet domatesin rendesi
*1 yemek kaşığı salça (cinsi önemli değil)
*Tuz - karabiber
*İsteğe göre pul biber - maydanoz  (ben kullanmadım)


Yapılışı:
************************
*Hamur malzemesini karıştırıp elinizden kurtulana kadar yoğurun. Ele yapışmaz hale gelince ağzını örtüp ılık bir yerde dinlendirin.
*Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp zeytinyağında çevirin, içine haşlanmış yeşil mercimeği ve haşlayıp didiklediğiniz tavuk etini ekleyip sotelemeye devam edin. Bu arada tuz ve baharatını, maydanozunu (dilerseniz) ekleyin.


*Domates rendesini ve salçayı da katıp malzemelerin lezzetleri birbirini çekene kadar kavurun ve ılınmak üzere kenara alın.
*Bu arada kabaran hamurunuzu unlanmış tezgaha alıp biraz yoğurun ve küçültün.


*Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp uzun pide şeklinde açın (oklava veya elinizle)


                                       *İçine harcınızdan yeterli miktarda koyup uygun şekli verin.
*Bütün hamur ve harcı buluşturduktan sonra önceden 200 dereceye ayarladığınız fırınınızda pideleri 10-15 dakika kadar yani sadece üzerleri biraz kızarıncaya dek pişirin. Gerekirse üzerlerine katı yağ sürerek sıcak sıcak servis edin.


Not: Çalışan ve vakti olmayan arkadaşlar aynı içi hazırlayıp, pideciye de yaptırabilirler.. 



24 yorum:

  1. Mercimekli böreği çok severim , Pidesi de eminim çok nefis olmuştur. Evde pideyi bende sık yaparım mercimeklisini mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık ablacığım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Neden olmasın Serap'cım mutfaktaki malzemeye göre esneklik göstermek gerekir de mi ama efenim :)) Ellerine sağlık canım :)))

    YanıtlaSil
  3. Valla ben mercimekli tavuklı içinizi çok sevdim,deneyeceğim..Tesadüf bende şimdi kıymalı pide hazırladım...ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Yağmurlu İstanbul sabahından merhabalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Çok sağlıklı, besleyici bir tarif, bayılıyorum senin tariflerine. Annemin yeşil mercimekle yaptığı poğaça da çok güzel olur:)

    YanıtlaSil
  6. Ben yeşil mercimeği geç keşfedenlerdenim. Ama şimdilerde keyifle kullanıyorum mutfağımda. Pide tarifinde özellikle çocuklara mercimek yedirmek için çok güzel bence. Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  7. hayatım neden olmasın olmuş bileee...eminim diğerleri kadar güzel olmuştur.. dur ben hafta sonu evde bulunan önceden haşlanıp çorbalık sakladığım mercimekle, bugün de bakıcıya bebek için haşlanan ve artanının saklanması tembihlenen tavukla bunu deneyeyim. tüm bloglar gibi sizde iyiki varsınız kocaman sevgiler ve teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Ben çok severim yeşil mercimeği, patatesle de güzel oluyor ellerine sağlık Serapcım..

    YanıtlaSil
  9. Serap'cım pideyi zaten severim de içine bayıldım. Çok güzel düşünmüşsün. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. mercimekli böreğe bayılırım :)
    tavuklu ve mercimekli bir pide enfestir yaa ne iyi yapmışsın iki lezzeti birleştirmekle harika :)
    ellerine sağlık, mutlu hafta sonları ...

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık pideler pek harika duruyor...

    YanıtlaSil
  12. Selcencim; hem çalışıp hem çocuklarla aferin valla sana, ne diyeyim ablacım harikasın:)

    YanıtlaSil
  13. Cevverim; yaratıcı saksı bazen iyi çalışıyor işte:)) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  14. Nurşencim; umarım beğenirsin canım..

    YanıtlaSil
  15. Fadişçim; poğaça mercimekle güzel olmaz mı canım hiç? Sağol:)

    YanıtlaSil
  16. Saadetçim; tavukla da karışınca yerler diye düşünüyorum.. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  17. Şükrancım; çok tatlısın sağol.. Bebeği de güle güle büyüt inşallah canım..

    YanıtlaSil
  18. Feraycım; sağol be canım.. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. Sibelcim; arada değişiklik iyi oluyor işte:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  20. Pasta Köşem; çok sağol canım:)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, ben pide hamuruyla ilgili birsey sormak istiyorum. Ev icin olan pide ve lahmacun tariflerinde genellikle hamurun kuru olabileceginden bahsediliyor. Bunu engellemek icin onereceginiz puf noktasi var mi acaba? Simdiden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar; mayalı hamur türü şeylerin fırında kuruması sık görülen birşeydir. Bunun için yapabileceğiniz en iyi şey, fırının en alt katına içinde su bulunan ısıya dayanıklı yassı bir kap veya tepsi koymanızdır. Fırının içine sağlayacağı buhar ortamı, kurumayı nispeten engelleyecektir. Sevgiler :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...