Zencefilli kurabiye tarifi
Karanfilli kurabiye tarifi
Kıyır kurabiye tarifi
Zencefilli karanfilli kurabiye tarifinin aslına http://www.kekevi.com/kurabiyetarifleri/c1zencefilli.html 'dan ulaşacağınızı belirterek başlayayım yazıma.
Güzel servis tabağım için sevgili Handancığım' a tekrar teşekkür ediyorum..
******************************
*2,5 su bardağı un (benim hamuruma yetmedi, ilaveten 1 su bardağı kadar daha kullandım, siz kıvamına göre ayarlayın)
*1 tepeleme çay kaşığı karbonat
*2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
*Yarim çay kaşığı tarçın
*Yarim çay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
*125 gr.tereyağı veya margarin (oda ısısında)
*1 + 1/4 su bardağı ince toz şeker
*1/4 su bardağı kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı pekmez
*1 tatlı kaşığı limon suyu
**************
*Unu, karbonatı ve baharatları birlikte bir kaba eleyin.
*Margarin veya tereyağını şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
*Yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın.
*Pekmez ve limon suyunu yedirerek ekleyin.
*Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla karıştırarak hamura yedirin.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top yapın ve tabaktaki şekere üstlerini batırıp (bastırmadan) yağlanmış tepsiye sıralayın (herbirinin arası en az topun kendisi kadar olsun, yayılacaklar çünkü)
*Önceden ısıttığınız 165 derecelik fırına sadece 12-13 dakika kadar verin.
*Çıkaracağınız zaman kurabiyeler yumuşak olup, ellediğinizde üstleri çökebilir; hatta biraz çökmelidir de çünkü soğudukça sertleşeceklerdir. Endişelenmeyin:)
*Tepsiyi çıkarın ve biraz soğuyana kadar kurabiyeleri ellemeyin.
Canım kurabiyeler harika olmuş sunumda çok şık ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilarkdaşım yerken misler gibi karanfil kokusuda geliyordur mmmm ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine saglik canim .
YanıtlaSileline saglık ablacım. :) lezzetli görünüyor. sevgiler.
YanıtlaSilDeryacım; çok sağol canım..
YanıtlaSilMüjgancım; anlaşıldı ki tadamamışsın sen o gün:) Sağol canım..
YanıtlaSilGülcancım, sağol canım..
YanıtlaSilYağmurum; sağol ablacım:)
YanıtlaSilbir kurabiye canavarı olarak bu tadı merak ettim doğrusu. Karanfil ve tarçını severim de zencefili hiç denemedim. Ellerine ağlık:))
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar en kısa zamanda deniyeceğim ben demekki tatmamışım.
YanıtlaSilBu kurabiyenin tadını çok iyi biliyorum vede herkese rahatlıklada öneriyorum. Sevgili Serap Hanımcım ellerinize sağlık diyorum :))
YanıtlaSilSaadetçim; zencefil onların tadını katlayan bişey. Mutlaka dene.. Sağol..
YanıtlaSilÇiğdemcim; biz organizasyon komitesinde ve çok telaştaydık unuttun mu?:)) Dene canım..
YanıtlaSilZeynep Hanımcım; tadabilmiş olmanıza çok sevindim. Sağolun..
YanıtlaSiltabakta kurabiyelerde nefis serapçım.ellerine sağlık eminim çok hoş bir gün yaşadınız.
YanıtlaSilablacım sen yaparsın güzel olmazmı ellerine sağlık bu arada blogun hoş olmuş
YanıtlaSilsevgiler
Merhaba,
YanıtlaSilKurabiyeler nefis görünüyorlar, ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)
Bernacım; sağol canım..
YanıtlaSilBaharcım; sağol ablacım..
YanıtlaSilBurcu Hanım; bloğuma hoşgeldiniz.. Kurabiyeler hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim, sağolun..
YanıtlaSilnefis olmuş eline sağlık serap ablacığım. hem de bir atımlık şekilleri de ayrıca hoşuma gitti. Afiyet şeker olsun sizlere sevgiler benden kocaman.
YanıtlaSilBen bunları görmemişim ,hemen yapıp tadacağım.Teşşekkürler,Serapçım.
YanıtlaSilNe güzel kokuyordur o kurabiyeler.Tadını çok merak ettim.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilBen tatmıştım çok lezzetliydi ,ellerinize sağlık Serap hanım
YanıtlaSilEline sağlık ablacım kurabiyenin hiçbirine haayır diyemem bunlar da mis gibi kokulu ve lezzetlidir eminim sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık..Eminim nefis olmuştur..Yapmak kısmet olmadı hiç,ama deneyeceğim en kısa zamanda ..:))
YanıtlaSilzencefil ve tarçınla karanfil koymadan yapayım bunu
YanıtlaSilellerine sağlık canıım çok güzeller
deneyeceğim
canım kutlarım seni görüntü çok güzel fakat sırf bu lezzetlerini tatmakiçin izmire geleceği yaaa:))))
YanıtlaSilbu arada balım rumuzu benim SÜREYYA KARABUDAK çok öpüyorum:)))
YanıtlaSilSelamlar,bloğunuza hem izleyici oldum hem de takibe aldım.Çok lezizler herbirisi bir gün ben de yapabilirmiyim böyle leziz yiyecekler acaba sizleri kendime örnek alıyorum ellerinize sağlık,İzmirliyim yani hemşehriyiz bunada çok sevinerek izleyiciniz oldum:))
YanıtlaSilTombul tariflerim:) büyüklükleri istenildiği şekilde ayarlanabilir ablacım. Teşekkür ederim..
YanıtlaSilDilekçim; bunlar tam senlik canım:))
YanıtlaSilSibelcim; çok egzotik bir lezzeti var, beğeneceğini umuyorum..
YanıtlaSilTülaycım; çok teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim:)
YanıtlaSilÖzgencim; bunların kokusu yetiyor zaten:) Sağol canım..
YanıtlaSilŞenizcim; beğeneceğini umuyorum canım..
YanıtlaSilHandecim; baharatlarıyla zevkine göre oynayabilirsin elbet canım:)
YanıtlaSilSüreyyacım; her zaman beklerim, tanışırız hem:) Sağol canım..
YanıtlaSilFeride Hanımcım; ben sizin gibi alçakgönüllülerin mutfağını tahmin ediyorum.. Yapamam diyenden korkarım hep:)) Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz:))
YanıtlaSilkurabıyeler cok guzel gorunuyor renk olarak da hoş ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilToplantı günü denemiştim,çok güzeldi.Bu defa şekilleri de daha güzel olmuş.Ben de yılbaşı kurabiyeleri yapıyorum buna benzer bir tarif ile.Sevgilerimle...
Zeymurancım; o rengi veren şey içindeki egzotik baharatlar tabii ki:)) Sağol canım..
YanıtlaSilNergisçim, senin de eline sağlık canım, sağol:)
YanıtlaSil