Sayfalar

29 Mayıs 2012 Salı

ZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KURABİYE

Zencefilli karanfilli kurabiye tarifi
Zencefilli kurabiye tarifi
Karanfilli kurabiye tarifi
Kıyır kurabiye tarifi


Zencefilli karanfilli kurabiye tarifinin aslına http://www.kekevi.com/kurabiyetarifleri/c1zencefilli.html 'dan ulaşacağınızı belirterek başlayayım yazıma.

Biliyorsunuz 6 Mayıs Pazar günü İzmirli blogger arkadaşlarla bende buluşmuş, çok keyifli bir gün geçirmiştik. O gün benim iki klasiğim ekşi maya ekmeğimi ve spagetti kabağımı (kabak sıyırmanın şekli değişik olanı) yapmıştım kendi payıma düşen görev olarak. Bir de değişiklik olsun diye Kekevi' nin bu kurabiyesini.. Kimler tattı, kimler tatmadı bilmiyorum ama Sedocuğum' un kurabiyeyi yayınlayıp yayınlamadığımı sorduğunu ve çok beğendiğini gayet iyi hatırlıyorum. O gün fotoğraflayamamıştım, bir de tepside çok bitişik yerleştirdiğim için birbirlerine yapışmışlardı. Aslında hemen akabinde tekrar yaptım fakat yayınlamak bugüne kısmetmiş:) Zencefil, tarçın, karanfil lezzetine hayır diyemeyenler için.. Afiyet olsun..

Güzel servis tabağım için sevgili Handancığım' a tekrar teşekkür ediyorum..

Malzemeler:
******************************
*2,5 su bardağı un (benim hamuruma yetmedi, ilaveten 1 su bardağı kadar daha kullandım, siz kıvamına göre ayarlayın)
*1 tepeleme çay kaşığı karbonat
*2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
*Yarim çay kaşığı tarçın
*Yarim çay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
*125 gr.tereyağı veya margarin (oda ısısında)
*1 + 1/4 su bardağı ince toz şeker
*1/4 su bardağı kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı pekmez
*1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
**************
*Unu, karbonatı ve baharatları birlikte bir kaba eleyin.
*Margarin veya tereyağını şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
*Yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın.
*Pekmez ve limon suyunu yedirerek ekleyin.
*Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla karıştırarak hamura yedirin.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top yapın ve tabaktaki şekere üstlerini batırıp (bastırmadan) yağlanmış tepsiye sıralayın (herbirinin arası en az topun kendisi kadar olsun, yayılacaklar çünkü)
*Önceden ısıttığınız 165 derecelik fırına sadece 12-13 dakika kadar verin.
*Çıkaracağınız zaman kurabiyeler yumuşak olup, ellediğinizde üstleri çökebilir; hatta biraz çökmelidir de çünkü soğudukça sertleşeceklerdir. Endişelenmeyin:)
*Tepsiyi çıkarın ve biraz soğuyana kadar kurabiyeleri ellemeyin.





 

43 yorum:

  1. Canım kurabiyeler harika olmuş sunumda çok şık ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. arkdaşım yerken misler gibi karanfil kokusuda geliyordur mmmm ellerine sağlık :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. eline saglık ablacım. :) lezzetli görünüyor. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Müjgancım; anlaşıldı ki tadamamışsın sen o gün:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  5. bir kurabiye canavarı olarak bu tadı merak ettim doğrusu. Karanfil ve tarçını severim de zencefili hiç denemedim. Ellerine ağlık:))

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyorlar en kısa zamanda deniyeceğim ben demekki tatmamışım.

    YanıtlaSil
  7. Bu kurabiyenin tadını çok iyi biliyorum vede herkese rahatlıklada öneriyorum. Sevgili Serap Hanımcım ellerinize sağlık diyorum :))

    YanıtlaSil
  8. Saadetçim; zencefil onların tadını katlayan bişey. Mutlaka dene.. Sağol..

    YanıtlaSil
  9. Çiğdemcim; biz organizasyon komitesinde ve çok telaştaydık unuttun mu?:)) Dene canım..

    YanıtlaSil
  10. Zeynep Hanımcım; tadabilmiş olmanıza çok sevindim. Sağolun..

    YanıtlaSil
  11. tabakta kurabiyelerde nefis serapçım.ellerine sağlık eminim çok hoş bir gün yaşadınız.

    YanıtlaSil
  12. ablacım sen yaparsın güzel olmazmı ellerine sağlık bu arada blogun hoş olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Kurabiyeler nefis görünüyorlar, ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  14. Burcu Hanım; bloğuma hoşgeldiniz.. Kurabiyeler hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim, sağolun..

    YanıtlaSil
  15. nefis olmuş eline sağlık serap ablacığım. hem de bir atımlık şekilleri de ayrıca hoşuma gitti. Afiyet şeker olsun sizlere sevgiler benden kocaman.

    YanıtlaSil
  16. Ben bunları görmemişim ,hemen yapıp tadacağım.Teşşekkürler,Serapçım.

    YanıtlaSil
  17. Ne güzel kokuyordur o kurabiyeler.Tadını çok merak ettim.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. Ben tatmıştım çok lezzetliydi ,ellerinize sağlık Serap hanım

    YanıtlaSil
  19. Eline sağlık ablacım kurabiyenin hiçbirine haayır diyemem bunlar da mis gibi kokulu ve lezzetlidir eminim sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Ellerine sağlık..Eminim nefis olmuştur..Yapmak kısmet olmadı hiç,ama deneyeceğim en kısa zamanda ..:))

    YanıtlaSil
  21. zencefil ve tarçınla karanfil koymadan yapayım bunu
    ellerine sağlık canıım çok güzeller
    deneyeceğim

    YanıtlaSil
  22. canım kutlarım seni görüntü çok güzel fakat sırf bu lezzetlerini tatmakiçin izmire geleceği yaaa:))))

    YanıtlaSil
  23. bu arada balım rumuzu benim SÜREYYA KARABUDAK çok öpüyorum:)))

    YanıtlaSil
  24. Selamlar,bloğunuza hem izleyici oldum hem de takibe aldım.Çok lezizler herbirisi bir gün ben de yapabilirmiyim böyle leziz yiyecekler acaba sizleri kendime örnek alıyorum ellerinize sağlık,İzmirliyim yani hemşehriyiz bunada çok sevinerek izleyiciniz oldum:))

    YanıtlaSil
  25. Tombul tariflerim:) büyüklükleri istenildiği şekilde ayarlanabilir ablacım. Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  26. Dilekçim; bunlar tam senlik canım:))

    YanıtlaSil
  27. Sibelcim; çok egzotik bir lezzeti var, beğeneceğini umuyorum..

    YanıtlaSil
  28. Tülaycım; çok teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim:)

    YanıtlaSil
  29. Özgencim; bunların kokusu yetiyor zaten:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  30. Şenizcim; beğeneceğini umuyorum canım..

    YanıtlaSil
  31. Handecim; baharatlarıyla zevkine göre oynayabilirsin elbet canım:)

    YanıtlaSil
  32. Süreyyacım; her zaman beklerim, tanışırız hem:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  33. Feride Hanımcım; ben sizin gibi alçakgönüllülerin mutfağını tahmin ediyorum.. Yapamam diyenden korkarım hep:)) Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz:))

    YanıtlaSil
  34. kurabıyeler cok guzel gorunuyor renk olarak da hoş ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  35. Ellerine sağlık.
    Toplantı günü denemiştim,çok güzeldi.Bu defa şekilleri de daha güzel olmuş.Ben de yılbaşı kurabiyeleri yapıyorum buna benzer bir tarif ile.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  36. Zeymurancım; o rengi veren şey içindeki egzotik baharatlar tabii ki:)) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  37. Nergisçim, senin de eline sağlık canım, sağol:)

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...