Konserve turşu nasıl yapılır
Turşu konservesi nasıl yapılır
Pratik turşu nasıl yapılır
Garantili kornişon turşusu tarifi
Ancak bu tarifi duyunca, bir de konserve olması dolayısıyla, hemen iki kavanozla denedim ve ilk kavanozu bitirdik bile. Yaklaşık 15 gün gibi bir sürede lezzetini buluyor, suyu dupduru oluyor yani bulanmıyor ve tuzu gayet makul yani ertesi sabah "tuz aşımından" :)) şişmiş kalkmıyorsunuz.. Ve kavanoz açıldıktan sonra da suyunun duruluğu devam ediyor. Tavsiye ediyorum. Şimdiden afiyet olsun.
************************
(Bu malzemeler litrelik klasik konserve kavanoz boyu içindir)
*Kavanozu dolduracak miktarda kornişon
*Varsa birkaç adet havuç
*1 çorba kaşığı kalın tuz
*5 çorba kaşığı sirke (türü önemli değil, ben üzüm sirkesi kullandım)
*Kavanozu dolduracak kadar kaynar su
*Sarımsak taneleri, kereviz-maydanoz sapları
*****************
*Turşuluk sebzeyi güzelce yıkayıp kavanoza sıkıca yerleştirin.
*Tuzu üzerine serpiştirin.
*Sirkeyi kaşık kaşık ilave edin.
*Sarımsakları soyup aralara serpiştirin.
*Çaydanlık veya kettle'da kaynattığınız suyu kaynar vaziyette kavanoza "yavaşça" doldurun (çatlamaması için) .
*Mutlaka yeni bir kapak kullanarak ağzını sıkıca kapatın ve kağıt havlu üzerine ters çevirerek koyun (sızıntı varsa görebilmeniz için)
*Sızıntı olmadığından eminseniz soğuyana kadar o şekilde bekletin, sonra çevirin ve serin bir yerde saklayın.
*Sızıntı varsa hemen açıp başka bir kapak deneyin ve sızmadığından emin olunca soğuyana kadar bekleyin ve çevirip serin yerde saklayın.
*15 günden az olmamak kaydıyla bekleyin ve yavaşça açarak tüketin. Açtıktan sonra buzdolabına alın. (Açarken tıslama ve hava çıkarma oluyor, korkmayın:)
Not: Bu tarifle taze fasulye, havuç, biber ve acısı önceden çıkarılmış patlıcanın da turşusunu yapabilirsiniz.
ne kadar kolay bi tarif bende not edicem kaç sene yaptım ya tuttu ya tutmadı acabalarlada olmuyor tabi:)
YanıtlaSilteşekkürler
Bende cesaret edenmiyorum bu turşu işine bir kaç kez bozuldu bunu deneyeceğim ellerine sağlık Serapcığım yarın görüşürüz sevgiler..
YanıtlaSilBenim turşumda hiçbir sorun yok,ama tarif çok orjinal...Mutlaka deneyeceğim..Çok merak ettim nasıl olacak..ellerinize sağlık..Sevgiler.
YanıtlaSilEline sağlık.Çok kolay bir tarif gibi görünüyor.Kışın kuru fasulye,nohutun yanında güzel bir turşunun yerini hiç bir şey tutmuyor.Afiyet olsun.
YanıtlaSilBir gün bende cesaretimi toplayıp yapacağım işallah.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bu kadar kolay pratik olması beni çok cezbetti .Mutlaka yapıp denemeliyim.Sevgilerimle ..
YanıtlaSilellerine sağlık ben de arkadaşımın getirdiği Bahçesinden salatalık biberleri yapmıştım şimdi yiyoruz:) ama suyu bulanandan:)))))))))
YanıtlaSilbak bunu da deneyeceğim dupduru görüntüsüne bayıldım ellerine sağlık.
benim kardeşim özene bezene böyle güzel yapar işte:) öptüm kocaman.
bu turşuyu çok methettiler afiyetle tüketin inşallah,
YanıtlaSilben de bu yıl ilk kez yuvarlama turşu yaptım çok nefis oldu
Hımmm bende bir kaç malzeme fazlalıkla aynı turşudan yaptım ablacım kış gelmeden de 1 kavanoz bitti bile ellerine sağlık;)))
YanıtlaSilbende Çınar seviyor diye kornişon yaptım. elinize sağlık. sevgiler.
YanıtlaSilbana da pratik bir tarif gibi geldi. Arada da olsa turşu hazır aldığım bir gıda benim. Aşırı tuz ve sirkeliler hoş olmuyor. Bunun miktarları makul geldi..ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık serap ablacım turşuyu çok severim
YanıtlaSilsevgiler
Ellerine sağlık biz turşuyu yaz sonunda yapıp kış gelmeden bitirenlerdeniz. Sevgiler.
YanıtlaSilBigocum; işte bu tutan tariflerden :)
YanıtlaSilMinecim; buna rahatlıkla cesaret edebilirsin :)
YanıtlaSilNurşencim; normalini sorunsuz yapabiliyorsan bence de macera aramaya gerek yok canım :)
YanıtlaSilNergisçim; o ikili turşusuz olmaz, haklısın :)
YanıtlaSilFatoşçum; bu tarife cesaret et bence :)
YanıtlaSilVişnecim; beğeneceğini umuyorum :)
YanıtlaSilHaticecim; senin yaptığın kesinlikle daha makbul, ne mutlu ama muhteşem iltifatın için yine de sağol canımın içi :)
YanıtlaSilFeriha ablacım; senin turşu tarifini de bekliyoruz o zaman :)
YanıtlaSilNigarcım; size de afiyet olsun :)
YanıtlaSilAslıcım; afiyetler olsun :)
YanıtlaSilSaadetçim; umarım beğenirsin :)
YanıtlaSilBaharcım; sağol ablacım :)
YanıtlaSilSibelcim; size de afiyet olsun o zaman :)
YanıtlaSilellerine sağlık serapcım pratik tarif denemek gerek, yanina kuru fasülye hımmm ne güzel olur
YanıtlaSilsevgiler
Olmaz mı Müjgancım, olmaz mı:) Sağol..
YanıtlaSilSerapcım ellerine sağlık çok güzel, birde el ayarımı desem. Güzel olan tarafı kullanmadığının bozulmadan kalması. Öptüm canım..
YanıtlaSilKolay ,
YanıtlaSilpratik
ve nefis görüntü yapımı tam benlik ama bu aralar yasaaaaaaaaaaaakk :)
ellerine sağlık canım..
İstediğin zaman arayabilirsin beni canım çok sevinirim....
Turşu işleri annemde ben henüz hiç denemedim, ama bu tarifi not ettim ablacım ellerine sağlık.
YanıtlaSilFeraycım; işte bunda el ayarı pek gerekmiyor. Çok güzel bir ölçüsü var. Sağol arkadaşım :)
YanıtlaSilYıldızım; sen iyileş de tez vakitte, biz sana yapar yediririz canım benim :)
YanıtlaSilMüboşum; sen denesen benden iyisini yaparsın eminim :) Sağol canım..
YanıtlaSil