Gül börek nasıl yapılır
Ezine peynirli börek tarifi
Hazır yufkadan gül börek tarifi
Peynirli Gül Börek, peynirsiz bir hayat düşünemediğim için sevdiğim bir lezzet oldu. Rokfor ve birkaç "çorap kokulu" diğer çeşidini saymazsak, peynirin hiçbir türüne hiçbir öğünümde itiraz etmem. Bir İzmirli olarak İzmir tulumunun envai çeşidine kolayca ulaşma imkanına sahip olduğum için çok şanslı olduğumu düşünüyorum mesela:) Bir de Ezine peynirinin yeri ayrıdır bizde, oğlum da bayılır. Böreğin içine koymamıştım hiç, bu ilk denemem oldu. Sanırım bundan sonra börek içine başka peynir koyamayacağım, lezzeti süper oldu zira.. Afiyet olsun..
******************
*4 adet yufka
Sıvı malzeme:
-------------------------
*1 muhallebi kasesi çiçek yağı - su karışımı (yağı çoğunlukta olsun, çıtır olması için süt-yoğurt kullanmıyoruz)
İç harcı:
-------------------------
*400 gr. kadar Ezine peyniri (orta sert veya sert)
*Yarım demet maydanoz
*1 yumurta beyazı (sarısı üstüne)
*Pul biber - karabiber - gerekirse çok az tuz (peynirin kendi tuzundan dolayı)
Üstüne:
--------------------
*1 yumurta sarısı (bir çorba kaşığı su ile sulandırın)
*Susam - çörekotu - haşhaş tohumu (isteğe bağlı)
********************
*Önce iç malzemenizi hazırlayın. Bunun için peyniri rendeleyin, maydanozu ince kıyın, yumurta akını ve baharatları ekleyin ve harmanlayın.
*Üzerlerine sulandırdığınız yumurta sarısınıdan sürüp, tercih ettiğiniz toz malzemeyi serpiştirin ve 200 derecelik fırına verin.
*Üzerleri kızarınca çıkarın ve sıcak servis edin.
ellerinize sağlık. Peynir yemeyenler evinden sevgiler. Ben hariç. afiyetler olsun.
YanıtlaSilellerine sağlık ablam nefis olmuş börekler
YanıtlaSilsevgiler
Bende özellikle keçi ezineye bayılıyorum,Serap'çım.Kabak sufleye de çok yakışıyor,gül böreğinde deneyeym.ELİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş, çok severim ben de...
YanıtlaSilÇorap kokulu çok hoş bir tanımlama ve gerçekten bende aynı fikirdeyim Serapcığım benim içinde peynirsiz bir kahvaltı hatta salata düşünülemez bile ellerine sağlık nefis olmuş afiyet bal şeker olsun yiyenlere sevgiler...
YanıtlaSilmmmm nefis görünüyor, ezine peynirine de bayılırım:)
YanıtlaSilPeyniri yeni yeni tüketenlerdenim ben. Hele koku varsa yanına yaklaşmam. Malesef beni oğluşlar bana çekmişler. Her peyniri tüketmezler. Ezine de yemediklerinden:(((
YanıtlaSilEllerine saglik canim afiyetler olsun
YanıtlaSilelinize sağlık :)
YanıtlaSilAblacım börek nefis görünüyor, ah şimdi çalışırken yanında bir bardak çayla ne güzel olurdu :)
YanıtlaSilNefis bir börek, ellerine sağlık Serapcım..
YanıtlaSilişte budur serapcığım al benden de o kadar. ben hep söylüyorum bizim ne güzel peynirlerimiz var patentini almadık yeterince tanıtamadık diye daha kalitesiz ve lezzetsiz değiller çünkü. ezine peynirini ben fırında mantar yaparken de kullanıyorum orda da çok yakışıyor tabi içine başka şeyler katılıyor. peynire daldık böreği unuttuk sanma. harika görünüyor böreğin yumuşacık eline emeğine sağlık ben de beklerim sevgiler
YanıtlaSilHakikaten peynir kullanılan böreklerin güzel ve lezzetli olmasını istiyorsak mutlaka iyi bir peynir kullanmak gerekiyor. Ellerine sağlık.(Gürmar'ın tulum lorunu hiç denedin mi? böreklerde nefis oluyor) Öptüm Serap'cım...
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel olmuş.Tarif çok detaylı ve aydınlatıcı..sevgiler...
YanıtlaSilNursevincim; sen de mi? :) Sağol canım..
YanıtlaSilBaharcım; sağol ablacım :)
YanıtlaSilDilekçim; mevzu bahis olan ezineyse, gerisi teferruattır :)
YanıtlaSilLeylacım; sağol canım..
YanıtlaSilMinecim; gerçekten bazısı kokuyor ama :) Sağol canım benim..
YanıtlaSilFadişçim; bayılınmaz mı hiç :)
YanıtlaSilSaadetçim; çok zor bir şey, senin için üzgünüm gerçekten :)
YanıtlaSilGülcancım; sağolasın.
YanıtlaSilAslıcım; sağol canım..
YanıtlaSilMüboşum; iste, ben yapar getiririm sana, hem de çayıyla :)
YanıtlaSilFeraycım; sağol canım..
YanıtlaSilElifçiM, Ezine her şeye yakışıyor vesselam; Sağol canım, geleceğim en kısa zamanda :)
YanıtlaSilNilgüncüm; Gürmar'ın bütün süt ürünleri nefis, sağol canım..
YanıtlaSilSerpilcim; elimden geldiğince açıklayıcı olmaya çalıştım canım, sağol..
YanıtlaSil