Taratorlu börülce salatası tarifi
Börülce salatası nasıl yapılır
Börülce salatası tarifi
Taratorlu börülceyi yazmadan önce hemen söyleyeyim: Yaz sebzeleriyle çılgına dönmüş ve başım fır fır dönerken:) bu aralar sizi de bayabilirim, kusura bakmayın :)) Haksız mıyım ama? Pazarda kendimi kaybediyorum resmen.. Hangi tezgaha koşacağımı bilemiyorum:) Geçen hafta eşim börülceyi böyle rca etti, ben de seyrek yapmakla birlikte, en azından biliyor olduğumdan, yapıverdim hemen. Uzun aradan sonra değişik oldu hepimiz için. Afiyet olsun..
******************
Yarım kg. taze börülce
Sosu için:
-------------------
İki çorba kaşığı robotten geçirilmiş kuru ve toz bayat ekmek veya ıslatıp ufaladığınız iki dilim ekmek içi
1 limonun suyu
3-4 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra kıvam çok koyuysa, açmaya yetecek kadar su (az)
**************
*Börülcelerinizi yıkayıp klasik usul temizleyin ve kaynayan tuzlu suya atıp diriliklerini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Sudan alıp soğuk sudan geçirin.
*Sarımsakları dövün, ekleyin.
*Limonun suyunu, zeytinyağını ve tuzu da katıp tüm malzemeyi karıştırın. Biraz bulamaç kıvamında olacaktır. Eğer öyleyse, az az su ekleyip boza kıvamında bir sos elde edin ve haşlayıp süzülmüş sıcak haldeki börülcenize boca edin. İyice yedirin. Servise kadar geçen sürede aklınıza geldikçe karıştırın ve malzemenin birbirini çekmesini sağlayın.
*Süsleyip servis edin..
Tam yaza yakılır bir lezzet, nasıl da severim, ellerine sağlık ablacım :)
YanıtlaSilYaz sebzeleri benide büyülüyor..hangisini yapacağım şaşırıyorum..herhalde yiyen olsa hepsini hergün pişirecem..börülceniz süper olmuş,bu tarifide hemen deneyeceğim...ellerinize sağlık..sevgilerimle..
YanıtlaSilBen de aynı şekilde sebzelerle ve otlarla bozdum bu sıralar. Ama sıcaklarda da en güzeli onlar. Etten, hele tavuktan soğukluk geldi, herhalde havalardan diyorum. Elinize sağlık.
YanıtlaSilİzmir'in pazarları ne güzeldir ama. İstanbul'a okulu kazanıp gittiğimde küçük bir şok olmuştum ben. Tere, roka, börülce gibi şeyleri bulmak ne mümkün. Marketlerde eciş bücüş otlar olurdu. (şimdi farklıdır belki) İzmir vaha gibi o anlamda.
YanıtlaSilaaa önceki gün yaptım bilseydim böyle soslu hazırlardım neyse haftaya inş.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Serapçım bende taratorlu bayılıyorum, eline sağlık.
YanıtlaSilbayılırım börülceye... buralarda tazesini bulmak zor. ellerinize sağlık.
YanıtlaSiltesadüfen gördüm bloğunuzu biraz gezinince keyifli bir blog olduğuna karar vererek izlemeye aldım. görüşmek dileğiyle...
ben bayılmaya razıyım heleki yaz sebzeleriyle ayıla bayıla yerim ımmm nefis nefis :)
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar.
Müboşum, çok sağol ablacım..
YanıtlaSilNurşencim; beğeneceğini umuyorum, sağol canım..
YanıtlaSilİlhan Bey; teşekkür ederim:)
YanıtlaSilSaadetçim; sana katılmamak mümkün değil, haklısın canım..
YanıtlaSilHaticecim; umarım bu haliyle de beğenirsiniz:) Sağol canım..
YanıtlaSilDilekçim, sağol canım..
YanıtlaSilSevgili Fincan Teyze; çok teşekkür ederim ve yine beklerim:)
YanıtlaSilSevgili Pasta Köşem; çok sağol canım:)
YanıtlaSilAhhhh Serabim bu goruntuye dayanilirmi hic agzimi sapirdatarak baktim inan ellerine saglik canim cokkk nefis gorunuyor.
YanıtlaSil