Erik suyu nasıl yapılır
Erik suyu yapılışı
Kırmızı erik suyu tarifi
Buz gibi erik suyunu, geçen postta da dediğim gibi, mevsimi geçtikten sonra tarif etmenin kıymeti yok.. Cehennemvari yaz günlerinizi serinletecek nefis erik suyuyla buradayım yine. Bu yıl fena alıştık biz buna. Artık her hafta erik alınıyor. Geçen ay şu minik pembe olanlarla başladık, iri bordolarla devam ediyoruz. Diyetisyenlerin kızdığı bir şeyi kesinlikle yapmıyoruz, nedir o hemen değinelim: Bu bir meyve suyu değil, yani biraz meyve posasının üzerine su eklenip elde edilmiş melez bir şey kesinlikle değil. Çekirdeği ve kabuğu hariç meyvenin tamamı bunun içinde, yani tam posalı. Şeker deseniz..hiç koymasanız bile olur, ben toplam miktar içindeki oranı düşünülünce, eser miktarda koydum. İçin içebildiğiniz kadar:)) Afiyet olsun.
******************
1,5 kg. kırmızı erik
1 litre (5 su bardağı kadar) su
3 çorba kaşığı şeker (koymazsanız da ekşi olmuyor, merak etmeyin:)
Yapılışı:
****************
*Erikleri yıkayıp tencereye alın.
*Üzerine suyu ve dilerseniz şekeri koyun ve erikler dağılıp kabuklarını bırakana kadar kaynatın.
*Soğumaya bırakın. Soğuduğunda kevgirden geçirip şişelere doldurun.
*Buzdolabında iyice soğutup servis edin.
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNefis olmuş ellerine sağlık..Sıcakta tam buzz gibi nasılda içilir..
YanıtlaSilserinlemek için birebir,bende kayınvalidemin erikleriyle bol bol yapıyorum,ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilsağol arkadaşım çok şükür iyiyim problem yok ,hatırımı sorduğun için çok teşekkürler:))
YanıtlaSiloğlun gelmiş gözün aydın canım evlatlar yanımızda oldumu ayrı bir şenleniyor evlerimiz dimi :)
buz gibi erik suyu sıcaklarda ne iyi gider ellerine sağlık
sevgiler
Mutfağa buyurun; sağol canım..
YanıtlaSilNurşencim; sıcakta gerçekten çok iyi gidiyor.. Sağol..
YanıtlaSilReyhancım; sıcakta çok iyi geliyor sahiden:) Sağol ablacım..
YanıtlaSilMüjganım; oğlum geldi evet, sağol. Erik suyu da sıcakta hakikatten muhteşem oluyor. Sevgiyle kal arkadaşım..
YanıtlaSilahhhh şu sıakta ne de iyi gider doğrusu.ellerine sağlık serapcım.sevgiler.
YanıtlaSilBernacım; yarın pazardan alıp yine yapacağım, harika oluyor gerçekten:) Sağol canım..
YanıtlaSilşu sıcaklarda hem soğuk hem sağlıklı hem doğal daha ne istenirki :)
YanıtlaSilellerine sağlık iyi akşamlar :)
Sevgili Pasta Köşem; sana katılmamak mümkün değil:) Sağol canım..
YanıtlaSilİç açıcı ferahlatıcı, ben ekstra ekstra buz koyayım buna yakışır, erikler bol gerçekten şu anda, ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun Fadişçim, çok öptüm:)
YanıtlaSilellerine sağlık. Biz de dedemizin ağacından topladığımız eriklerle bir dünya yaptık suyundan. Ben vakumlayıp kavanozlara koyuyorum uzun zaman dayanıyor hemen tüketme derdi de olmuyor böylece...
YanıtlaSilSaadetçim; kavanozlama fikri iyiymiş aslında, denemeli.. Sağol..
YanıtlaSilablacımm,,ellerine emeklerine sağlıık..
YanıtlaSilçoookk güzel görünüyor.
hayırla bereketle dolu bir ay dileğimle.
hayırlı ramazanlar..
görüntüyü görünce biran önce iftar saati gelsin dedim ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar...
www.birseninmutfagi.com
Ayşegülcüm, sana da hayırlı ramazanlar, sağol canım..
YanıtlaSilBirsencim, iftardan önce buraları gezmemek en hayırlısı herhalde canım, sağol:)
YanıtlaSil