Bebek kabak haşlaması tarifi
Taze kabak salatası tarifi
Bebek kabak salatası tarifi
Bebek kabak haşlamasını geçen hafta annem ve halam bize geldiklerinde yaptım. Epeydir istemelerine rağmen bana bir türlü gelememişlerdi. Gerçi annem torununu görmeyi hayal ederken, o İstanbul'daydı ama ne yapalım, kısmet.. İki gece kaldılar, annem her zamanki gibi beyhude yere sivrisineklerle savaştı (Don Kişot misali:)) ama sinekler yine bildiklerini okuyup onu kalbura çevirdiler:) Perşembe günü onları Bostanlı'da bir AVM'ye gezmeye götürdüm, dönüşte de köyün pazarına uğradık. Bu parmak büyüklüğündeki bebişleri oradan aldık sizin anlayacağınız.. Ben bol sarımsaklı haşlamasına bayılırım, o yüzden başka bir şey düşünmedim bile. Ablam onları alıp geri götürmek üzere akşam yemeğine gelince, ona da kısmet oldu yemek. Afiyet olsun..
******************
Yarım kg. bebek kabak
Sosu için:
------------------
1 limonun suyu
Dilediğiniz miktar zeytinyağı (pek sakınmayın derim:)
Tuz
En az 4-5 diş dövülmüş sarımsak (bütün püf noktası bu zira)
Gerekirse birkaç kaşık su (sos miktarını çoğaltmak için)
*****************
*Kabakları güzelce yıkayın ve teğpelerini kesip attıktan sonra boylamasına ikiye kesin (bütün de bırakabilirsiniz ama sosu daha bol çekmesi için bölmekte fayda var)
*Kaynamakta olan tuzlu suya atın ve diriliklerini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Süzerek çıkarın, kayık tabağa alın.
*Haşlama işlemi esnasında sosunuzu hazırlayın. Bunun için sos malzemesinin hepsini bir kapta karıştırın.
*Sosu sıcak haldeki kabakların üzerine boca edip iyice karıştırın ve kabakların sosu emmesini sağlayın.
*Soğuk servis edin.
Ben de tam bir kabak sevdalısıyım. Ellerine sağlık. Çok sağlıklı ve hafif bir yemek...
YanıtlaSilmmmmmm, nefis bayılırım ben kabağa ve evde de varken hemen yapayım ben:)
YanıtlaSilTadını hayal ettimde....Mest oldum.ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilTadını hayal ettimde....Mest oldum.ellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilDaha bugün kabak arandım pazarda. Dilediğim gibi güzelini bulamayınca almadım. Bak canım çekti resmen...ellerine sağlık:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık Serap hanımcım. Bizde ailecek çok severiz vede sık sık yaparız. Ben buharda haşlıyorum , birde böyle deneyin derim. Çok çok öpüyorum, sevgiler :))
YanıtlaSilkabağın belirli tariflerini severim ama seninle kabak aşığı olup çıkacam bu gidişle. salatavari herşeye bayılırım .ellerine sağlık
YanıtlaSilminik minik harika görünüyorlar canım.sevgiler.
YanıtlaSilSibelcim; kabak sevilmez mi hiç.. Sevmeyenlerin "sevilmez tabii:))" dediklerini duyar gibiyim ama kabak güzeldir.. Sağol canım..
YanıtlaSilFadişçim, dooooğru mutfağa.. Beklediğin kabahat:))
YanıtlaSilHavvacım, mest olunmayacak gibi değil valla hayatım:) Sağol..
YanıtlaSilSaadetçim, arayan bulur bence.. Ben de kocamanların içinden tek tek seçip aldım:))
YanıtlaSilZeynep Hanımcım, buhar sepetim varken ben bunu niye düşünemedim acaba?:) Fikrinize sağlık..
YanıtlaSilHaticecim, geliş gidiş bağımlı yapacağım seni, anlaşıldı:)) Sağol canım benim..
YanıtlaSilSevgili MUTFAĞA BUYURUN; çok sağol canım..
YanıtlaSilSağlıklı mutfak sevdalısı benim,en çok sevdiğimi paylaşmışsın canım.Eline sağlık.
YanıtlaSilEline sağlık ablacım tam diyetlik bir yaz yemeği Hayırlı Ramazanlar sevgiler...
YanıtlaSilOyy canımm yoğurtlu kabak isted yok yok bloglar akla zarar ramazanda gezilecek gibi değil:))Hayırlı ramazanlarrrr :)
YanıtlaSilDilekçim, bunu çok sevdiğini biliyorum canım.. Sağol:)
YanıtlaSilÖzgencimi diyet yapıyorsan yağını biraz az tutacaksın, tamamdır canım, sağol..
YanıtlaSilAylincim, ramazanda blog gezmesi ancak iftardan sonra olur canım. Oruç tutyorsan aman dikkat:) Sağol canım..
YanıtlaSil