Vişneli tart nasıl yapılır
Tart kalıbında tart yapımı
Vişneli tart, bankacı eski arkadaşlarımdan birinde yediğim ve ondan sonra sık sık yaptığım bir lezzet. Ben vişneli tatlara bayılıyorum, o nedenle dipfrizimde yazdan atılmış vişnem hep bulunuyor ve kışın kurtarıcım oluyor. Dibi cheesecake tabanı gibi dursa da, aslında incecik bir kek. Afiyet olsun..
Malzemeler:
Keki için:
--------------------------
*2 yumurta
*2 çorba kaşığı şeker
*1 küçük çay bardağı sıvıyağ
*1 küçük çay bardağı yoğurt
*2,5 çay bardağı un (yumurtalarınız küçükse 3 çay bardağına çıkarabilirsiniz)
*1 kabartma tozu
Muhallebi için:
-----------------------------------
*Yarım litre süt
*Bir orta boy kahve fincanı un
*4 çorba kaşığı şeker
*Dilerseniz 1 paket vanilya
Vişneli kısmı için:
-----------------------------------
*1 muhallebi kasesi vişne
*1 su bardağı vişne suyu
*1 dolu tatlı kaşığı nişasta
*1 çorba kaşığı pudra şekeri
VEYA hazır tart jölesini üzerindeki tarife göre ve vişne suyuyla hazırlayıp dökebilirsiniz
Yapılışı:
**************************
*Kek malzemelerini, önce yumurta ve şeker olmak üzere, çırpın ve klasik altlı-üstlü model yağlanmış tart kalıbının kıyıları oluklu olan tarafına dökün. Kaşığın sırtıyla süzeltin, üzerinde çatalla gelişigüzel delikler açın (çok kabarmaması için) ve önceden ısınmış 170 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
*Kekinizi fırından alın ve biraz ılınmasını bekleyin.
*Kekinizi kalıbından yavaşça ve dikkatlice ters çevirerek çıkarın. Yandaki gibi, hafif çukur bir kap görünümünde olacaktır. O boşluk, malzeme içindir.
*Bu arada muhallebi için gereken malzemeyi tencereye alıp pişirin ve tartın çukur kısmına yayarak dökün.
*Muhallebinin üstüne vişneleri sıralayın.
*Pelte malzemelerini de pişirin ve vişnelerin üzerine dökün.
*VEYA hazır tart jölesini üzerindeki tarife göre ve vişne suyuyla hazırlayın, dökün.
*Tartınızı oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda tutun, daha sonra buzdolabına alın.
*Peltesi yeterince donduğunda dilimleyerek servis edin.
Ellerine saglik serap hanimcim. Malzemeler cok guzel ve de saglikli gorunuyor. Yine muthis bir sey paylasmissin.mutlaka deneyrcegim. Figen kocak...
YanıtlaSilSağolasın Figenim :)
Silmerhaba, ben kek kısmında o çukur nasıl oluştu anlamadım. çünkü tart hamuru gibi katı bir hamur değil kek hamurunuz.
YanıtlaSilDeğil sevgili Su, haklısınız ama tart kalıpları oluyor oluklu, çift taraflı kullanılabilen. O kalıptan kullanırsanız, oluyor :) Teşekkürler..
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilvişneli tatları severim
Vişneli tartın görünümü çok güzel,bende deneyeceğim.Elinize sağlık.
YanıtlaSil