Cacık ayran tarifi
Çeşnili ayran nasıl yapılır
Cacık ayran nasıl yapılır
Çeşnili ayran, dolapta kalan yoğurdumun kaşıklamaya değmeyecek kadar kaldığını gördüğüm zaman çıktı ortaya. İyi de oldu. Patlıcan yemeğimizin yanına tıpkı cacık gibi çok yakıştı. Zira cacığa çok benzeyen bir tadı var. Denemek için, yoğurdunuzun az kalmasını beklemeyin bence.. Afiyet olsun..
Malzemeler: (2 kişilik ölçü)
*************************
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı su
*2 adet Çengelköy hıyarı veya 1 adet büyük boy salatalık
*1 iri diş sarımsak
*Tuz
*1-2 çay kaşığı kadar kuru nane
Yapılışı:
*************************
*Rondo veya blendırınızın içine tüm malzemeyi koyun (sarımsağınızı soyup bütün atın, salatalığınızın dip ve tepesini koparıp kabuğunu soymadan dilimleyerek kullanın)
*Rondo veya blendırınızın içine tüm malzemeyi koyun (sarımsağınızı soyup bütün atın, salatalığınızın dip ve tepesini koparıp kabuğunu soymadan dilimleyerek kullanın)
*Rondoyu tüm malzeme pürüzsüz bir şekilde parçalanıncaya kadar çalıştırın ve durdurun.
*Ayranınızı soğutun ve/veya buz ilavesiyle servis edin.
ellerine sağlık canım yaz kış her zaman sofraya yakışıyor .
YanıtlaSilmımmm nefis..buz gibi olsada içsek..ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilOfff şimdi buz gibi olsa ne güzel olurdu...
YanıtlaSilnaneli buzlu ayran gerçekten yazın çok ferahlatıcı oluyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil