Tavuk kalamar tarifi
Kolay tavuk kalamar nasıl yapılır
Kolay tavuk kalamar tarifi
Tavuk kalamarına gelin eyyy tavuğun göğüs etini sevmeyenler.. Buraya buyrun.. Eğer böyle bir şey denemediyseniz, artık bu haliyle tavuğun göğüs etini de seveceksiniz. İster baharat ekleyerek, ister limon sıkarak kalamar havasında bir tavuk yemeği yiyeceksiniz. Gerçek tavuk kalamarını halka şeklinde, yumurta-una bulayarak ve bol yağda kızartarak yapıyorlar, çıtır oluyor ama benim yaptığım hem halka değil, hem yumurtasız hem de az yağda pişiriliyor, göğüs etine rağmen yumuşacık oluyor. Bu nedenle daha önce galetalı parmak tavuk adıyla verdiğim ve benzer gibi görünen tariften de biraz farklı.. Üstelik diyet yapanların da abartmadan yiyebilecekleri türden. Bakalım beğenecek misiniz veya denemişliğiniz var mı.. Afiyet olsun..
*******************************
*İki adet tavuk göğsü
*Bir servis tabağı kadar un
*Tuz
*İki çorba kaşığı kadar sıvıyağ
*Dilerseniz kekik-pul biber gibi baharat
*******************
*Tavuk göğsünü yassı olarak et tahtasına uzatın ve keskin bir bıçakla altlı-üstlü iki filetoya ayırın.
*Filetoları kısa kenarlara paralel olarak ince şeritlere ayırın (şeritlere kolayca ayırabilmek için göğüs etlerini biraz sertleşecek kadar dipfrizde tutarsanız, zorlanmadan dilimleyebilirsiniz)
Tam benlik nefis olmuş eline sağlık:))
YanıtlaSilSağol Elifçim:)
SilDeneyeyim ben de belki severim göğüs etini:)Eline sağlık canım.
YanıtlaSilUmarım Petekçim:) Sağol..
SilTavuk göğüs etini sevdirmenin hakikaten süper yolu. Geneld esevilmiyor değilmi. Bende sadece bizim evde böyle sanırdım. Ellerinize sağlık. Süper.
YanıtlaSilBizde seviliyor Allah'tan ama yine de sevmeyenleri de düşündüm Nursevin Hanımcım:) Sağolun..
SilMmmm canim nefis .
YanıtlaSilEline saglik.
Ayşecim; sağol caım:)
YanıtlaSilBen de sadece göğüs etini yiyebiliyorum,gerçi uzun zamandır yemiyorsam da.Bu tarifi ben de yaparım özellikle bira yanına yaparım çok güzel olur.Eline sağlık.
YanıtlaSilNergisçim; dün bir arkadaşıma aynı şeyi söyledim "bira yanına çok güzel olur" diye. Benim alkolle aram yok ama kullanana iyi geleceğine eminim:)) Sağol canım..
SilEllerinize sağlık. Çok güzel görünüyor...Sevgilerimle,
YanıtlaSilSeldacım; teşekkür ederim canım:)
SilEllerine sağlık ablacım gerçekten çok kolay ve çok lezzetli olmuşler kesinlikle denemek isterim sevgilerimle...
YanıtlaSilTavsiye ederim Özgencim:) Sağol ablacım..
SilCanım lezzetlim eline sağlık ben de göğüs etini bin bir şekillere bürüyüp yaparım senin tarifini de deneyeceğim kalamarı da çok severim nefis olacak eminim.Sevgilerimle canımmmm
YanıtlaSilMacidecim; umarım beğenirsin:) Sağol canım..
Silben de yulaf unuyla mı denesem ki:))
YanıtlaSilellerine sağlık
Haticecim; olur gibi geliyor, neden olmasın:) Sevgiler hayatım..
SilHem pratik hemde lezzetli.Afiyetler olsun Serap'cım iyi hafta sonları..
YanıtlaSilSağol Nilgüncüm:)
SilTavuğu unlamak hiç aklıma gelmemişti, benim sıpalar severler tavuğu onlara hafta içi yapayım hemen....Ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilKesin seveceklerdir Saadetçim, dene bence :) Sağol..
SilEvde benden başka göğüs etini seven yok, bak nasıl yiyecekler bundan sonra. Ellerine sağlık Serapcım..
YanıtlaSilİnşallah Feraycım, "kalçadan yaptım" de.. Belki yutarlar :)))) Sevgiler canım, sağol..
Sil