Mantar pane tarifi
Mantar pane nasıl yapılır
Mantara bayılırım..Protein içeriği açısından zengin olduğunu duymuştum ama yine de etin yerini tam olarak tutmayacağını biliyorum. Yoksa marketlerde mantar bulamazdık muhtemelen!! Bu nedenle sıklıkla mantarlı yemekler yapıyorum..Henüz böreğini ve çorbasını denemedim; bakarsınız en kısa zamanda dener, yazarım. Bu yemeği siz de yapmışsınızdır mutlaka ama mantarla başkaca neler yaptığınızı da yazın bana, sevinirim. Afiyet olsun, bu vesileyle bayramınızı da kutlarım..
Mantar pane nasıl yapılır
Mantara bayılırım..Protein içeriği açısından zengin olduğunu duymuştum ama yine de etin yerini tam olarak tutmayacağını biliyorum. Yoksa marketlerde mantar bulamazdık muhtemelen!! Bu nedenle sıklıkla mantarlı yemekler yapıyorum..Henüz böreğini ve çorbasını denemedim; bakarsınız en kısa zamanda dener, yazarım. Bu yemeği siz de yapmışsınızdır mutlaka ama mantarla başkaca neler yaptığınızı da yazın bana, sevinirim. Afiyet olsun, bu vesileyle bayramınızı da kutlarım..
Malzemeler:
*1 paket mantar
*1/2 su bardağından birz fazla kaşar peyniri rendesi
*3-4 diş sarmısak
*Tuz- karabiber- istenirse pul biber
*1 limon - mantarları bekleteceğiniz suya eklemek için
*1/2 limon - yemek için
*3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
********
*Mantarları yıkayıp ince ince dilimleyin ve limonlu suda bekletin.
*Derince bir tavaya sıvıyağı ve ince kıydığınız sarmısakları alıp biraz kavurun.
*Mantarları limonlu sudan alıp tavaya atın ve tuzunu, baharatını, yarım limon suyunu ekleyin, mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun ve küçük bir fırın kabına alın.
*Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip sadece kaşar peyniri eriyip kızarana kadar 200 derece fırında tutun.
*Sıcak sıcak sofraya alıp servis edin.
*Mantarları yıkayıp ince ince dilimleyin ve limonlu suda bekletin.
*Derince bir tavaya sıvıyağı ve ince kıydığınız sarmısakları alıp biraz kavurun.
*Mantarları limonlu sudan alıp tavaya atın ve tuzunu, baharatını, yarım limon suyunu ekleyin, mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun ve küçük bir fırın kabına alın.
*Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip sadece kaşar peyniri eriyip kızarana kadar 200 derece fırında tutun.
*Sıcak sıcak sofraya alıp servis edin.
Bende mantar hastasiyim !!! Geçen pide yaptim kasarli, içine mantar ilave ettim, harika ötesi oldu, aaaayyyy bak canim çekti simdi !!! mAntari boyle denememistim, fikir oldu iyi oldu, ellerine saglik
YanıtlaSilSerapçım bence bizde mantar kültürü çok gelişmemiş.Ama lezzetin keşfedenler için müthiş bir lezzet.ben de çok severim ellerine sağlık nefis görünüyor.Makarna soslarında çok kullanırım ben de
YanıtlaSilAylacım; bir tarif verdiğimde, beğenilmesinden daha çok sevindiğim bir şey var ki o da fikir vermesi:)) Ne mutlu bana, afiyet olsun canım..
YanıtlaSilGülercim; bence de küçük bir kesim tarafından bilinip kullanılıyor mantar..Doğru teşhis yani:)) Makarnada da ne güzel olur, amaaaaann:)) Sağol canım benim..
Merhaba Serap... öncelikle iyi bayramlar diliyorum ve sonraa bu güzel tarif için ellerine sağlık :)
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Leylacım; ben de sana iyi bayramlar diliyorum. Sağol canım, sevgiler..
YanıtlaSilmerhabalar serap hanımcım
YanıtlaSilbayramınız kutlu olsun canım.nice bayramlara sağlık ve afietle erelim inşallah..
börek hamurunu mayalandırmıyoruz.hemen açıp işleme tabi tutuyoruz.6 rulo büyük bir tepsi börek oluyor.açabildiğiniz kadar ince açarsanız çok güzel oluyor.hamur çok kolay açılıyor..kolay gelsin canım.sevgilerimle...
Yeşimcim; soruma dönüp cevap verme lütfunda bulunduğun için sağol canım..Çok teşekkürler, uygladım ve yarın pişmiş halini merak ediyorum..Sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık serap hanım,bende bayılırım mantara ,ben bütün mantarı paneleyerek yapıyorum,böyle hiç denemedim ama aklımda,sevgler..
YanıtlaSilCanım ne zamandır mantar istiyordu, deneyceğim en kısa sürede, sevgiler :))
YanıtlaSilReyhancım; umarım beklentilerine cevap verir bu haliyle:)) Sağolasın canım, sevgiler..
YanıtlaSilSevgili Hayat İzlerim; dilerim yapar ve beğenerek yersin..Sevgiler..