Milföyle açma börek tarifi
Milföylü gül börek nasıl yapılır
Oğlumun İstanbul' dan gelişlerinden biriydi. En sevdiği ve benim de içimin en rahat olduğu şey, kenarda böreğimizin olması zaten. Dipfrizde koca bir paket milföy hamuru da değerlendirilmeyi bekliyordu. Ama öyle kare kare, minik minik hazırlop böreği her zaman yapıyorum diye biraz değişiklik çekti canım. Katmer katmer, kıyır kıyır böreklerim oldu..Bakalım nasıl yapmışım bu kez..Afiyet olsun..
Malzemeler:
************************
*1 büyük paket (20 adet) milföy hamuru
*Sıvıyağ (aralara sürülecek kadar)
*Beyaz peynir (bol tercih ederseniz daha lezzetli olur)
*Yarım bağ pazı (maydanoz yerine tercih ettim, siz dilediğinizi kullanın)
*Tuz, baharat
*Hamurları genişletmek için bir küçük kase un
*Üzerine sürmek için 1 adet yumurta
Yapılışı:
********************
*Ben 20 adet milföy hamurundan 10 adet gül böreği yapmak için hamurların hepsini önce birleştirdim, güzelce yoğurdum. Sonra 10 eşit topa böldüm. Büyüklük tercihi size kalmış.
Bütün yoğurarak veya ikişer ikişer birleştirip bir börek elde edecek şekilde toplarınızı hazırlayın.
*Oklava ve un yardımıyla açabildiğiniz büyüklüğe getirin.
*İçini sıvıyağla biraz yağlayarak kenar kısmına peynirli içten veya dilediğiniz herhangi bir içi yayın.
*Kıyıdan başlayarak önce rulo, sonra gül şekli verin (kendi etrafında döndürerek)
*Hepsine aynı işlemi yapıp tepsiye sıralayın.
*Üzerine fırçayla yumurta sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
peki milföydeki kat kat çıtırlık kaldı mı? yuğurdum diyorsunuz işte orda aklım karıştı:) ben de 10 alt yanyana koyuyorum sonra araya un serpip üstüne yine 10 tane yani 2 kat oluyor. açıyorum hafiften rulolayarak kıymalı börek yapıyorum. o da güzel oluyor. tavsiyemdir.
YanıtlaSilValla Handancım, kat kat oldu ama seninki daha mantıklı gibi..Ben de öyle bi deneyeyim..Sağol fikrin için..Senin KPSS' den ne haber bu arada? Umarım iyidir..
YanıtlaSilhımmm çok güzel olmuş..
YanıtlaSilsevgilerimle..
ellerine sağlık sayende tariflerimiz artıyor.
YanıtlaSilsevgiler canım benim
değişik bir yöntem canım.ama yoğurmak nasıl olur bilmiyorum.görüntüye bakılırsa çok güzel olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilSevgili Yemekbiraşk; çok sağol..
YanıtlaSilHaticecim; Çok sağol hayatım..
Sevdacım; aşırı bir kıyırlık olmamakla beraber, kesinlikle hamur falan olmadı. Sevgili Handan da aynı endişeyi taşımış..Olmadı bir dahakine 4'er 4'er birleştirip 5 büyük veya 2'şer 2'şer 10 küçük börek yaparız. Ama güzeldi valla..Sağol canım..
çok güzel görünüyor, en kısa zamanda denemeyi planlıyorum:) sevgilerimle,
YanıtlaSilFatoşçum; şimdiden ellerine sağlık, becerirsin sen..Sevgiler, sağol canikom..
YanıtlaSilElinize sağlık pratik ve gayet güzel bir börek olmuş hayırlı ramazanlr sevgiler...
YanıtlaSilSağol Özgencim..Sevgiler..
YanıtlaSildenemelisin:) kpss malesef olmuyor, puanım iyi ama tarih öğretmenliği alımı çok az. 200 kişi alınacakmış bu sene olması mucizelere kaldı.
YanıtlaSilHandancım; deneyeceğim, söz..Öğretmenlik için de hakkında hayırlısı olsun. Bazı şeyler maalesef oluruna bırakılmak istiyor. Üstüne fazla gitmemek lazım..Sağlık olsun. Sevgiler canım, sağol..
YanıtlaSilAh milföy ne harika bir şeysin sen :)
YanıtlaSilKesinlikle öyle Nihancım..Sağol, sevgiler..
YanıtlaSil