Kabaklı tuzlu kek tarifi
Kabaklı kek tarifi
Tuzlu kekler veya diğer deyişle çörekler, özellikle evde yufka bulunmadığında veya çarşıya - markete hemen gidilemeyecek durumlarda çok kurtarıcı oluyor, tıpkı beni kurtardığı gibi. Evde yufka hariç bütün malzeme mevcuttu ve ortaya bu çörek çıktı, çok da hafif ve sağlıklı bir ikram oldu üstelik. Ben bu çöreği artık sebze yemeği niyetine yapıp yanına çay veya ayranla tüketiyorum..
Oğlumun en yakın arkadaşlarından birinin annesi ziyaretime gelmişti.
Çok keyifli saatler geçirdik, sohbet ettik. Bir de gelsin çaylar - gitsin kahveler durumları tabii.. Kısacası çok mutlu ayrıldık. Hatta akşamına oğluma sohbetimizden bahsederken 'senin anlayacağın Şule teyzenle iki lafın belini kırdık annecim' deyince, aldığım tepki şuydu: 'Anne yaa, siz sohbetin direkt kafasını, gözünü patlatmışsınızdır:))))))))' Gülmem epey sürdü haliyle; çünkü çocuk haklıydı, ikimiz de sohbet etmeyi şiddetle seven tipler olduğumuz için böyle düşünüyordu zavallım !! Tanrı insanı kafa dengi dostlarından ayrı koymasın ve afiyet olsun..
Malzemeler:
***********************
*2 adet yumurta
*2 adet kabak
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağı un
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
*1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
*1 paket kabartma tozu
*İçi için pul biber,üzeri için çörekotu
*********************
*Kabakları küp küp doğrayıp çörekotu hariç tüm malzemeyle birlikte bir kapta karıştırın.
*26 cm.çapındaki bir fırın kabını yağlayıp karışımı dökün.
*Üzerini kaşığın sırtıyla düzeltin ve çörekotu serpiştirin.
*Peynir içeriği dolayısıyla tuz eklemiyoruz ama yine de tercih sizin.
*180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
*Biraz soğumasını beklerseniz, içinin cıvık kıvamı geçmiş olur. Sıcakken kesmeyin.
*Alternatif olarak üzerine sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
bir nevi fırında mücver gibi diyebiliriz sanırım.
YanıtlaSilben çörek otsuz olandan bir dilim rica edebilir miyim?
Mucizem, bence de öyle. Tek farkı ve bunu çörek yapan unsur bence peynir. Mücvere peynir konulmaz. Koyulup fırına verilince işte böyle çörek oluyor..Sağol canım..
YanıtlaSilgönül ne kahve ister ,ne kahve hane gönül muhabbet ister durumları olmuş canım.çok güzel ALLAHIM iyilerden ayırmasın tarifinde süper kabağı kullanmak için alternatif bir tarif olmuş,teşekkürler sevgiler:)
YanıtlaSilFatmacım; aynen öyle oldu. Hani biz, bir kuru çaya bile aynı muhabbeti yapardık eminim..Ben kalan veya dipfrize attığım kırpık kabaklardan da yapıyorum bunu. Sağol canım..
YanıtlaSilTam çay yanı olmuş valla.ellerine sağlık.
YanıtlaSilSağol Peteğim..
YanıtlaSilFuat Bey / Kader; çok sağolun..
YanıtlaSilBu tarz çöreklere bayılırım hep.Bendede acılı kek adıyla patatesli olanı var ama kabaklısını hiç denememiştim.ellerinize sağlık.Enfes görünüyor..
YanıtlaSilSevgili Limon Çiçekleri; gerçekten çok lezzetli bir alternatif. Tavsiye ederim. Sağol canım..
YanıtlaSiltuzlu keklerin hepsine bayılırım ellerinize sağlık...sevgiler..
YanıtlaSilçok güzel fikirmiş. Kabak yemez oğullarıma denemeliyim bunu
YanıtlaSilAh şu diyetim bir bitsin daha 100 günüm var hemen yapacağım, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Ada ve Deniz, Serpilcim ve Fadişçim; sağolun.
YanıtlaSilFadişçim; ortalama bir tabak börülce yemeği veya salatası, yağı ayarlandıktan sonra, o öğündeki et yerine geçer, et yemez bunu yersin olur biter. Bekleme bence..Diyetisyenine bir sor da bak..Benden söylemesi canım..
Serapcım,
YanıtlaSilTuzlu kekler çayın yanına çok yakışıyorlar hakikaten. Ben çörek otludan bir dilim alsam:)) Ellerine sağlık!
Sevgilerimle...
Elvancım; kepekli un alternatifi dolayısıyla böreğe tercih ediyorum çoğu zaman ben de..Hemen bir dilim uzatıyorum tatlım..Sağol, sevgiler..
YanıtlaSil