Portakal peltesi tarifi
Portakallı tatlı tarifi
Portakallı kakaolu tatlı tarifi
Üç renkli portakallı tatlı tarifi
Portakallı tatlıyı www.portakalbahcem.com ' dan getirttiğim portakalların suyuyla yaptım, nefis oldu. Dün portakalbahçem'i anlattığım bir yazı yazmıştım size tık.. Tatlımız, görüntüsünden de anlaşıldığı üzere, son derece pratik, kolay ama bir o kadar lezzetli.. zira üç muhteşem lezzetin kat kat dökülmesiyle ortaya çıkıyor..
Afiyet olsun..
Malzemeler:
*******************
Sütlü ilk kat için:
------------------------------------
*3,5 su bardağı süt
*6 çorba kaşığı şeker
*3/4 su bardağı un
*1 paket vanilya (dilerseniz damla sakızı koyabilirsiniz ancak damla sakızı peltenin lezzetini bastırır)
Kakaolu orta kat için:
-------------------------------
*Herhangi bir marka kakaolu veya çikolatalı puding (üzerindeki tariften 1 parmak eksik sütle pişecek)
Portakallı üst kat için:
---------------------------------
*Kullanacağınız portakalların öncelikle kabuklarını rendeleyin ve süsleme için bir kenara ayırın.
*2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı pudra şekeri
Kakaolu katla portakallı kat arasına sıralamak için:
-----------------------------------------------------------
*2 adet büyükçe portakal
Üstünü süslemek için:
------------------------------------
*Ayırdığınız portakal kabuğu rendesi ve 9 adet tuzsuz badem.
Yapılışı:
****************
*Birinci kat için muhallebi malzemesini çırpma teliyle karıştırarak pişirin ve 5 dakika mikserle çırptıktan sonra dibi ıslatılmış kare borcama dökün, soğumaya bırakın.
*İkinci kat için pudingi, üzerindeki tariften 1 parmak eksik sütle pişirin (biraz sert olması için) ve muhallebi katının üzerine dökün, soğumaya bırakın.
*Üçüncü ve son katı pişirmeden önce soyduğunuz portakalların herbirini enine ve yuvarlak şekilde (ananas dilimi gibi) altışar dilime ayırın (yetmeyecek gibiyse üçüncü bir portakal soyabilirsiniz)
*En alt ve üst dilimler çok küçük olacağı için afiyetle yiyin, geri kalan dilimlerin 9 adedini kakaolu puding katının üzerine sıralayın.
*Portakal peltesi için malzemeleri çırpma teliyle karıştırarak pişirin ve portakal dilimlerinin üzerine yavaşça gezdirerek dökün (dilimler havalanmak isteyebilirler, gerekirse müdahale edin :))
*Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun ve portakal kabuğu rendesini her bir portakal diliminin üzerine bölüştürün, üstlerine birer badem koyarak süsleyin (fındık, ceviz, antep fıstığı da olabilir)
*Buzdolabına alın. En az 3-4 saat, daha iyisi bir gece buzdolabında soğutun ve dilimleyerek servis edin.
mımm çok lezzetli eminim. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPortakal ile çikolata bir araya gelince muhteşem oluyor...Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık Serap'cıgım çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım, görüntü çok güzel, eminim tadı da şahanedir :))
YanıtlaSilAfiyetler olsun,
Sevgiler kocaman....
Portakal herşeye o kadar güzel yakışıyorki..Görüntüde böyle güzel olunca..Ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, tatlı gel beni ye diyor :)
YanıtlaSilAfiyet olsun
Sevgiler...
Nefismi nefis bir tatli buuu!elinize saglik!
YanıtlaSilAyy Serap'çım nefis bir muhallebi yapmışsın.Portakalları kaçırmadan hemen yapayım, tatlım.Eline sağlık.
YanıtlaSil