Sayfalar

26 Nisan 2014 Cumartesi

ÜÇ RENKLİ PORTAKALLI TATLI

Portakal peltesi tarifi
Portakallı tatlı tarifi
Portakallı kakaolu tatlı tarifi
Üç renkli portakallı tatlı tarifi


Portakallı tatlıyı www.portakalbahcem.com ' dan getirttiğim portakalların suyuyla yaptım, nefis oldu. Dün portakalbahçem'i anlattığım bir yazı yazmıştım size tık.. Tatlımız, görüntüsünden de anlaşıldığı üzere, son derece pratik, kolay ama bir o kadar lezzetli.. zira üç muhteşem lezzetin kat kat dökülmesiyle ortaya çıkıyor..
Afiyet olsun..


Malzemeler:
*******************

Sütlü ilk kat için:
------------------------------------
*3,5 su bardağı süt
*6 çorba kaşığı şeker
*3/4 su bardağı un
*1 paket vanilya (dilerseniz damla sakızı koyabilirsiniz ancak damla sakızı peltenin lezzetini bastırır)

Kakaolu orta kat için:
-------------------------------
*Herhangi bir marka kakaolu veya çikolatalı puding (üzerindeki tariften 1 parmak eksik sütle pişecek)

Portakallı üst kat için:
---------------------------------
*Kullanacağınız portakalların öncelikle kabuklarını rendeleyin ve süsleme için bir kenara ayırın.
*2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı pudra şekeri

Kakaolu katla portakallı kat arasına sıralamak için:
-----------------------------------------------------------
*2 adet büyükçe portakal

Üstünü süslemek için:
------------------------------------
*Ayırdığınız portakal kabuğu rendesi ve 9 adet tuzsuz badem.


Yapılışı:
****************
*Birinci kat için muhallebi malzemesini çırpma teliyle karıştırarak pişirin ve 5 dakika mikserle çırptıktan sonra dibi ıslatılmış kare borcama dökün, soğumaya bırakın.
*İkinci kat için pudingi, üzerindeki tariften 1 parmak eksik sütle pişirin (biraz sert olması için) ve muhallebi katının üzerine dökün, soğumaya bırakın.
*Üçüncü ve son katı pişirmeden önce soyduğunuz portakalların herbirini enine ve yuvarlak şekilde (ananas dilimi gibi) altışar dilime ayırın (yetmeyecek gibiyse üçüncü bir portakal soyabilirsiniz)


*En alt ve üst dilimler çok küçük olacağı için afiyetle yiyin, geri kalan dilimlerin 9 adedini kakaolu puding katının üzerine sıralayın.
*Portakal peltesi için malzemeleri çırpma teliyle karıştırarak pişirin ve portakal dilimlerinin üzerine yavaşça gezdirerek dökün (dilimler havalanmak isteyebilirler, gerekirse müdahale edin :))
*Oda sıcaklığına gelene kadar soğutun ve portakal kabuğu rendesini her bir portakal diliminin üzerine bölüştürün, üstlerine birer badem koyarak süsleyin (fındık, ceviz, antep fıstığı da olabilir)
*Buzdolabına alın. En az 3-4 saat, daha iyisi bir gece buzdolabında soğutun ve dilimleyerek servis edin.

8 yorum:

  1. mımm çok lezzetli eminim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Portakal ile çikolata bir araya gelince muhteşem oluyor...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Serap'cıgım çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ablacım, görüntü çok güzel, eminim tadı da şahanedir :))
    Afiyetler olsun,
    Sevgiler kocaman....

    YanıtlaSil
  5. Portakal herşeye o kadar güzel yakışıyorki..Görüntüde böyle güzel olunca..Ellerine sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım, tatlı gel beni ye diyor :)
    Afiyet olsun
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nefismi nefis bir tatli buuu!elinize saglik!

    YanıtlaSil
  8. Ayy Serap'çım nefis bir muhallebi yapmışsın.Portakalları kaçırmadan hemen yapayım, tatlım.Eline sağlık.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...