Patatesli çörek tarifi
Tavada patatesli çörek tarifi
Tavada patatesli çörek tarifi
Tavada patatesli çöreği halasında yediğimizde oğlum çok beğemişti. Kısa zamanda ben de denemeye kalkıp sorduğumda, malzemeleri tam olarak hatırlamakta epey zorlandı :)) O kadar doğaçlama yapmış ki.. Biz bloğa yazacağız diye doğaçlamalarımızı not ediyoruz. Onun öyle bir mecburiyeti de olmayınca tabii.. Neyse, zorlayınca bir bir geldi malzemeler :) Sonra kime yaptıysam, beğenildi.
Afiyet olsun..
Malzemeler:
***********************
*2 yumurta
*1 iri boy patates
*1 adet soğan
*100 gr. tulum peyniri
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
*Azar azar olmak kaydıyla: Fesleğen, kekik, toz kırmızı biber, tuz
*1 tepeleme çorba kaşığı un (dilerseniz kepekli olabilir)
Yapılışı:
***********************
*Patatesi çiğ olarak rendeleyin, suyunu sıkarak karıştırma kabına alın.
*Soğanı da rendeleyip suyunu sıkarak patatese ekleyin.
*Tulum peynirini de kaba rendeleyin.
*Daha sonra yumurta ve diğer tüm malzemeyi ekleyip çatal yardımıyla karıştırın.
*Yağladığınız teflon veya seramik tavaya hamurunuzu sıyırın ve yayın.
*Ocağa oturtun; tavanız kızana kadar açık, hemen sora kısık ateşe alarak kapağını da kapatıp pişmeye bırakın.
*Arada bir tahta spatulayla kıyısından hafifçe kaldırıp kontrol edin. Yeterince kızardığında bir tabak veya kapak yardımıyla ters yüz edin. Kapağını kapatıp diğer tarafını da pişirin.
*Pişince servis tabağına alıp ılınmasını bekleyin ve üçgen dilimleyip servis edin.
(Ilınmadan kesmeye kalkarsanız dağılabilir, o nedenle biraz ılıtıp kendini çekmesini bekleyin)
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilcay-makineleri.com
En sevdiğimmm :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım benim.