Sayfalar

8 Temmuz 2013 Pazartesi

KARIŞIK MÜCVER ( ATMAYIN, YAPIN)

Karışık mücver tarifi
Mücver tarifi
Mücver nasıl yapılır
Karışık mücver nasıl yapılır
Kalan yemeklerden mücver nasıl yapılır 
Artan yemekleri nasıl değerlendirebiliriz 


Mücver'le devam ettiğim "Atmayın, yapın" serisine 30 Nisan'da başlamışım, tık.. Ne de iyi etmişim :) Bu serinin en kolay tarifi kesinlikle mücver ve türevleri emin olun. "Kabak olsa da mücver yapsam" diye beklemenize gerek yok. Dolabınızda bir iki gün önceden kalan ne yemek varsa.. Önceki tarifimde "ortaya karışık" diyerek fırında mücver yapmıştım bir çeşit. Bu da farklı bir kombinasyonla oluşturulmuş ve tavada yapılabilecek bir mücver. Eşim eve geldiğinde klasik mücver sanıp ağzına atıverdi bir adedini.. ve bayıldı. Şaşılacak şey, çünkü o kolay kolay bayılmaz hiç bir yemeğe :)) Yani lezzetten emin olabiliriz demek ki.. Madem hal böyle, o halde - kombinasyonu yine sizin seçiminize bırakarak - afiyet olsun diyorum..


Malzemeler: (opsiyonel)
*****************************

*1 kase kalmış bulgur pilavı
*1 kase kalmış yeşil mercimek yemeği

Bu malzemeye göre ilave edilecekler:
----------------------------------------------
*1 adet kuru soğan veya 5-6 sap taze soğan
*Yarım demet kadar maydanoz, vs..
*3 yumurta
*Baharat
*1 çay kaşığı kadar karbonat
*1 kaşık yoğurt
*Gerekliyse tuz (yemeğin tuzunu gözardı etmeyin:)
*Mücver kıvamına getirecek kadar beyaz veya kepekli un
*Kızartmak için sıvı yağ


Yapılışı:
**************************
*Mercimek yemeğini, bulgur pilavını, uygun şekilde doğranmış, hazırlanmış diğer tüm malzemeyi - en son un ve tuz olacak şekilde - karıştırma kabında halledin.
*Yapışmaz tavanıza dilediğiniz kadar sıvı yağ koyun, ocağa oturtun.
(Ben 1-2 çorba kaşığını geçirmiyorum, seçim sizin)
*Yağ kızdığında mücver hamurundan birer dolu çorba kaşığı alın, tavaya aralıklı olarak koyup biraz yaydırın.
*Bir taraflarının yeterince kızarıp kızarmadığını spatül yardımıyla hafifçe kaldırarak kontrol edin.
*Kızaranların diğer tarafını çevirin ve piştiklerinde tavadan alıp yenilerini dökün.
*Hepsi bittiğinde ister sıcak, ister dolaptan çıkmış soğuk olarak servis edin. Tercihe göre üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.

16 yorum:

  1. Canımmm testten de geçtiğine göre yapılmak için notumu aldım bile.Görünümü çok iştah acıcı görünüyor,ellerine sağlık olsun sevgilerimle,hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağollll Macidecim. Bundan sonra bu seriye devam..

      Sil
  2. Ne güzel herşeyi değerlendirebilmek,bu nimetleri bulamayan ne kadar çok kişi var..ellerine sağlık canım,herkese örnek olmalı..Bende bundan sonra yapacağım.teşekkürler..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu fikir verebildiysem Nurşencim, sağol canım..

      Sil
  3. Yanında da yoğurt ya da cacıkla süper bir menü olur bu:)))) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üstlerine yoğurt koyarım çoğunlukla ama dolaptan öyle sade olarak alıp lüpletmek de çok zevkli Saadetçim :)) Sağol..

      Sil
  4. Canım harika fikir ellerine sağlık hayırlı ramazanlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. görünümü aynı mücver olmuş, tadı da süperdir eminim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Pek epeydir buralardan uzak kaldığım için bu seriyi kaçırmışım Serap :) Valla içinde pilav olabileceğini hiç tahmine etmezdim, harikasın :) Ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylacım; bugün pilav olur yarın başka bir şey. Yeter ki kalmış olsun dolapta:) Sağolasın canım..

      Sil
  7. Ablacım senin bu serin bence inanılmaz yaratıcı, tebrik ediyorum ve ellerine sağlık diyorum. Atalım nasılsa yenisi var dünyasında atmayıp dönüştürmek ne kadar kıymetli... Sağolasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadir kıymet bilir kardaşim benim; sağolasın, çok sağolasın hem de :)

      Sil
  8. Çok yaratıcı bir tarif ablacım ne güzel değerlendirmişsiniz kalan yemekleri :) Hayırlı ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmamak için elimizden geleni yapıyoruz işte Müboşum.. Sağol ablam :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?