Sayfalar

9 Ağustos 2014 Cumartesi

VİŞNELİ TART

Vişneli tart tarifi
Vişneli tart nasıl yapılır
Tart kalıbında tart yapımı 


Vişneli tart, bankacı eski arkadaşlarımdan birinde yediğim ve ondan sonra sık sık yaptığım bir lezzet. Ben vişneli tatlara bayılıyorum, o nedenle dipfrizimde yazdan atılmış vişnem hep bulunuyor ve kışın kurtarıcım oluyor. Dibi cheesecake tabanı gibi dursa da, aslında incecik bir kek. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
************************
Keki için:
--------------------------
*2 yumurta 
*2 çorba kaşığı şeker 
*1 küçük çay bardağı sıvıyağ 
*1 küçük çay bardağı yoğurt 
*2,5 çay bardağı un (yumurtalarınız küçükse 3 çay bardağına çıkarabilirsiniz) 
*1 kabartma tozu 

Muhallebi için:
-----------------------------------
*Yarım litre süt 
*Bir orta boy kahve fincanı un 
*4 çorba kaşığı şeker 
*Dilerseniz 1 paket vanilya 

Vişneli kısmı için:
-----------------------------------
*1 muhallebi kasesi vişne 
*1 su bardağı vişne suyu
*1 dolu tatlı kaşığı nişasta 
*1 çorba kaşığı pudra şekeri 

VEYA hazır tart jölesini üzerindeki tarife göre ve vişne suyuyla hazırlayıp dökebilirsiniz 

Yapılışı:
**************************

*Kek malzemelerini, önce yumurta ve şeker olmak üzere, çırpın ve klasik altlı-üstlü model yağlanmış tart kalıbının kıyıları oluklu olan tarafına dökün. Kaşığın sırtıyla süzeltin, üzerinde çatalla gelişigüzel delikler açın (çok kabarmaması için) ve önceden ısınmış 170 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin. 







*Kekinizi fırından alın ve biraz ılınmasını bekleyin.












*Kekinizi kalıbından yavaşça ve dikkatlice ters çevirerek çıkarın. Yandaki gibi, hafif çukur bir kap görünümünde olacaktır. O boşluk, malzeme içindir. 
*Bu arada muhallebi için gereken malzemeyi tencereye alıp pişirin ve tartın çukur kısmına yayarak dökün. 







*Muhallebinin üstüne vişneleri sıralayın.
*Pelte malzemelerini de pişirin ve vişnelerin üzerine dökün. 
*VEYA hazır tart jölesini üzerindeki tarife göre ve vişne suyuyla hazırlayın, dökün. 









*Tartınızı oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda tutun, daha sonra buzdolabına alın.
*Peltesi yeterince donduğunda dilimleyerek servis edin. 











6 yorum:

  1. Ellerine saglik serap hanimcim. Malzemeler cok guzel ve de saglikli gorunuyor. Yine muthis bir sey paylasmissin.mutlaka deneyrcegim. Figen kocak...

    YanıtlaSil
  2. merhaba, ben kek kısmında o çukur nasıl oluştu anlamadım. çünkü tart hamuru gibi katı bir hamur değil kek hamurunuz.

    YanıtlaSil
  3. Değil sevgili Su, haklısınız ama tart kalıpları oluyor oluklu, çift taraflı kullanılabilen. O kalıptan kullanırsanız, oluyor :) Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel görünüyor
    vişneli tatları severim

    YanıtlaSil
  5. Vişneli tartın görünümü çok güzel,bende deneyeceğim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?