Lorlu cheesecake nasıl yapılır
Vişneli cheesecake tarifi
Cheesecake tarifi
Lorlu cheesecake çok yedim ama hiç yapmamıştım. İlk kez yaparken de bildiğim cheesecake tarifleriyle oynayarak güzel bir sonuca ulaştım. Geçen gün pazarda bulup aldım, demek ki bitmemiş henüz. Bu vesileyle vişneli tariflerimin de sonuncusunu vereyim dedim - en azından şimdilik :) Bir arkadaşıma doğumgünü pastası niyetine yapılıp sürpriz olarak giden bu lezzeti biz çok sevdik. Lor giren cheesecake'in hafifliği bir başka oluyor.. Umarım sizin de hoşunuza gider. Afiyet olsun..
Malzemeler:
**********************
Tabanı için:
------------------------
*1 paket burçak bisküvi
*100 gr. tereyağı (veya margarin)
Krema kısmı için:
-----------------------------
*200 gr. (1 paket) labne peyniri
*200 gr. tatlı lor
*1,5 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
Vişneli kısmı için:
-------------------------------
*2 su bardağı vişne suyu (kutu meyve suyu ve/veya vişnelerden süzülen su)
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı pudra şekeri (eğer vişneden süzülen suyu kullanacaksanız, ekşi olacağı için yarım çorba kaşığı daha pudra şekeri koyabilirsiniz)
*1 muhallebi kasesi vişne (taze veya dondurulmuş)
Yapılışı:
*Tabanı için burçak bisküviyi havanda dövün veya rondodan geçirin.
*100 gr. eritilmiş tereyağıyla iyice karıştırıp, dibine pişirme kağıdı yayılmış kelepçeli kalıbınıza elinizle bastıra bastıra sıkıştırarak yerleştirin.
*Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında sadece 10 dakika pişirerek kıtır hale getirin.
*Çıkarıp biraz soğutun ve bu arada 2 yumurtayı pudra şekeriyle güzelce çırpın.
*Üzerine lor ve labneyi ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar kısaca çırpın.
*Bisküvi tabanının üzerine dökün ve yine 170 dereceye önceden ısıtılmış fırına verin.
*Pişme işlemi devam ederken siz üst katı hazırlayın. Bunun için vişneler dahil bütün malzemeyi tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pelte kıvamına gelinceye dek pişirin.
*Ocaktan aldıktan sonra da karıştırarak soğutmaya devam edin.
*Bu arada üzeri biraz kızarınca cheesecake'inizi fırından alın, biraz ılıtın ve üzerine ılınmış olan vişne peltenizi dökün.
*Dışarıda oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve daha sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz, soğuk ve dilimleyerek servis edin.
*Ocaktan aldıktan sonra da karıştırarak soğutmaya devam edin.
*Bu arada üzeri biraz kızarınca cheesecake'inizi fırından alın, biraz ılıtın ve üzerine ılınmış olan vişne peltenizi dökün.
*Dışarıda oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve daha sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz, soğuk ve dilimleyerek servis edin.
Görüntü çok cezbedici, ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilPaylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilcay-makineleri.com