Baklalı enginar nasıl yapılır
İç baklalı enginar tarifi
İç baklalı enginar nasıl yapılır
Baklalı enginar ve daha nicelerini kışın pişirmek için enginarları alıp alıp dipfrizinize koydunuz mu hanımlar? Zamanı geldi geçiyor. Alışılagelmiş deyimiyle "karta kaçmaya" başladılar. Geçen hafta son kez aldım pazardan. Sapları kalınlaşıp sertleşmeye başladı mı, artık alınmaz bu sebze. Keza bakla çoktan bitti. Artık içi satılıyor. Biz bu yıl enginar dikmemiştik bahçeye, sadece baklamız vardı. Onların da içleri çoktan dipfrizdeki yerlerini aldı. Hatta bir kısmı, fotoğrafta gördüğünüz üzere, enginarların üzerindeki yerlerini.. Bu haline biz bayılıyoruz, denediniz mi? Afiyet olsun..
**************
*5 adet dip enginar
*1 muhallebi kasesi iç bakla
*1 adet kuru soğan veya 5 sap yeşil soğan
*1 limonun suyu
*1 çorba kaşığı un
*Yarım demet dereotu
*1 adet havuç
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Tuz, kesme şeker
*Gerektiği kadar su
****************
*Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağıyla birlikte tencereye alın ve ateşe koyun. Soğanlar biraz kavrulduğunda üzerine unu ekleyin ve unla birlikte kavurmaya devam edin.
*Dip enginarları, doğranmış havucu, iç baklaları tencereye koyun. Üzerine şeker, tuz, limon suyu ekleyin. Bir bardak kadar su koyup kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
*Suyu azalırsa az az ekleyin, suya boğmayın. Piştiklerinden emin olduğunuzda kapatıp biraz ılınmasını bekleyin.
*Enginarları çıkarıp servis tabağına dizin. Tencerede kalan malzemeyi bir çorba kaşığı yardımıyla ve eşit şekilde enginar çanaklarının içlerine yerleştirin.
*Üzerine servis edeceğiniz zaman ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
**Bir gece dolapta beklemiş zeytinyağlıların daha da lezzet kazandığını hatırlatmakta yarar görüyorum:)
Enginara bayılıyorum
YanıtlaSilhiç difrize koymaz olurmuyum yapabildiğim kadar hazırladım ...
Ellerine sağlık baklalı enginarın nefis görünüyor afiyetler olsun.....
Hem enginar ,hemde bakla ikisinede bayılırım..Şimdi bir aradalar süper..yarınki yemek menüme eklendi bile ..teşekkürler..sevgiler..
YanıtlaSileline sağlık serap ablacığım iç bakla bizim buranın pazarında bulunan birşey değil malesef. Kurusunu almayı düşünüyorum yapmak istediğim tarifler için artık düşün halimi. Neyse yemek çok nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSilmuhteşemm görünüyoorr:)ellerine sağlık serap ablacımm..
YanıtlaSilbu ara pek uğrayamadımm sizlere,bir rehavet var üzerimde..
iyisiniz değil mi ablacımm?
çok öpüyorumm sizi..
mutlu haftalarr dileğimle...
muhteşemm görünüyoorr:)ellerine sağlık serap ablacımm..
YanıtlaSilbu ara pek uğrayamadımm sizlere,bir rehavet var üzerimde..
iyisiniz değil mi ablacımm?
çok öpüyorumm sizi..
mutlu haftalarr dileğimle...
Ellerine sağlık.Ben de yarın yapacağım.Sevgiler:)
YanıtlaSilBizim evde bu ikili çok sevilir, ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çok sağlıklı bir yemek.
YanıtlaSilafiyet olsun biz de de aynı yemek vardı:) ama pirinç atıldığını ilk kez duydum bir dahakine inşallah
YanıtlaSilsevgiyle kalın
Canım ellerine sağlık enginarı çok severim sevgiler.
YanıtlaSilTaze iç bakla pişirdim bugün bende zeytin yağlı ama benden başka kimse yemedi:))Şu zeytinyağlılar kültürünü bir türlü kabul ettiremedim şu ev ahalisine.Ellerine sağlık ablacım..Nefis görünüyor.
YanıtlaSilAynen bende yapıyorum ablacım senin gibi ve çok ama çok lezzetli oluyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Nefiss görünüyor.
nefisss gorunuyor Serapcim iki guzel lezzetin bulusmasi icbakla ve enginar lezzetini dusunemiyorum canim ellerine saglik.Daha dipfirize koyamadim bu hafta insallah stoklarim:)cok opuyorum canim
YanıtlaSilBaklayı ben kaçırdım bu sene ne yapayım artık sana gelir yeriz değil mi ablacım :)
YanıtlaSilellerine sağlık çok nefis olmuş afiyet bal olsun..
Yıldızcım, Nurşencim, Elifçim, Ayşegülcüm, Sibelcim, Dilekçim, Bernacım, Feriha ablacım, Deryacım, Havvacım, Melihacım, Özgülcüm, Sevilcim; hepinize teşekkür ederim.. Çok sağolun:))
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık. iki gündür gelip yazacağım bir fırsat bulamadım.
YanıtlaSilkabak sıyırmayı toplandıktan 2 gün sonra yaptım bizim ahali bayıldı komşum ve kızına tatdırdım çok beğendiler tarifini verdim:) herkesin ilk söylediği hımmmm enginar mı bu:)))))
nefis bir tarif tekrar çok teşekkürler.
artık devamlı yapılacaklar arasında.
enginarlı baklayı da severim bana salatavari şeyler olsun süper.
bugün pazardan enginarı 10 adetini 1TL diye duyduk eşim gidip 20 tane almış bütün gece ayıkladım buzluğa attım:)) bır kısmınıda yarın yapacağım. senin anlayacağın bu kış aşerenler bana gelebilir:)))))))))
sevgiler canım kardeşim,öpüyorum
Haticecim; kabak sıyırma için sen bana teşekkür etmişsin, ben de bu vesileyle Alsancak Girit Mutfağına teşekkür etmiş olayım bahaneyle:)) Afiyet olsun hayatım, bilgi de paylaşıldıkça çoğalır, bak kaç kişi yapmaya başladı o günden sonra:) Enginara gelince, eşin çok ucuza almış, süper. Bizimkiler halen 10 tanesini 5 liradan falan satıyorlar, o da temizlenmemişi. Afiyetle tüketin canım benim, sağolasın..
YanıtlaSil