Sayfalar

6 Ağustos 2011 Cumartesi

MİLFÖYLÜ GÜL BÖREĞİ

Milföylü gül böreği tarifi
Milföyle açma börek tarifi
Milföylü gül börek nasıl yapılır


Oğlumun İstanbul' dan gelişlerinden biriydi. En sevdiği ve benim de içimin en rahat olduğu şey, kenarda böreğimizin olması zaten. Dipfrizde koca bir paket milföy hamuru da değerlendirilmeyi bekliyordu. Ama öyle kare kare, minik minik hazırlop böreği her zaman yapıyorum diye biraz değişiklik çekti canım. Katmer katmer, kıyır kıyır böreklerim oldu..Bakalım nasıl yapmışım bu kez..Afiyet olsun..

Malzemeler:
************************

*1 büyük paket (20 adet) milföy hamuru
*Sıvıyağ (aralara sürülecek kadar)
*Beyaz peynir (bol tercih ederseniz daha lezzetli olur)
*Yarım bağ pazı (maydanoz yerine tercih ettim, siz dilediğinizi kullanın)
*Tuz, baharat
*Hamurları genişletmek için bir küçük kase un
*Üzerine sürmek için 1 adet yumurta

Yapılışı:
********************
*Ben 20 adet milföy hamurundan 10 adet gül böreği yapmak için hamurların hepsini önce birleştirdim, güzelce yoğurdum. Sonra 10 eşit topa böldüm. Büyüklük tercihi size kalmış.
Bütün yoğurarak veya ikişer ikişer birleştirip bir börek elde edecek şekilde toplarınızı hazırlayın.
*Oklava ve un yardımıyla açabildiğiniz büyüklüğe getirin.
*İçini sıvıyağla biraz yağlayarak kenar kısmına peynirli içten veya dilediğiniz herhangi bir içi yayın.
*Kıyıdan başlayarak önce rulo, sonra gül şekli verin (kendi etrafında döndürerek)
*Hepsine aynı işlemi yapıp tepsiye sıralayın.
*Üzerine fırçayla yumurta sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.








14 yorum:

  1. peki milföydeki kat kat çıtırlık kaldı mı? yuğurdum diyorsunuz işte orda aklım karıştı:) ben de 10 alt yanyana koyuyorum sonra araya un serpip üstüne yine 10 tane yani 2 kat oluyor. açıyorum hafiften rulolayarak kıymalı börek yapıyorum. o da güzel oluyor. tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  2. Valla Handancım, kat kat oldu ama seninki daha mantıklı gibi..Ben de öyle bi deneyeyim..Sağol fikrin için..Senin KPSS' den ne haber bu arada? Umarım iyidir..

    YanıtlaSil
  3. hımmm çok güzel olmuş..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık sayende tariflerimiz artıyor.
    sevgiler canım benim

    YanıtlaSil
  5. değişik bir yöntem canım.ama yoğurmak nasıl olur bilmiyorum.görüntüye bakılırsa çok güzel olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Yemekbiraşk; çok sağol..

    Haticecim; Çok sağol hayatım..

    Sevdacım; aşırı bir kıyırlık olmamakla beraber, kesinlikle hamur falan olmadı. Sevgili Handan da aynı endişeyi taşımış..Olmadı bir dahakine 4'er 4'er birleştirip 5 büyük veya 2'şer 2'şer 10 küçük börek yaparız. Ama güzeldi valla..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  7. çok güzel görünüyor, en kısa zamanda denemeyi planlıyorum:) sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Fatoşçum; şimdiden ellerine sağlık, becerirsin sen..Sevgiler, sağol canikom..

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık pratik ve gayet güzel bir börek olmuş hayırlı ramazanlr sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. denemelisin:) kpss malesef olmuyor, puanım iyi ama tarih öğretmenliği alımı çok az. 200 kişi alınacakmış bu sene olması mucizelere kaldı.

    YanıtlaSil
  11. Handancım; deneyeceğim, söz..Öğretmenlik için de hakkında hayırlısı olsun. Bazı şeyler maalesef oluruna bırakılmak istiyor. Üstüne fazla gitmemek lazım..Sağlık olsun. Sevgiler canım, sağol..

    YanıtlaSil
  12. Ah milföy ne harika bir şeysin sen :)

    YanıtlaSil
  13. Kesinlikle öyle Nihancım..Sağol, sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?