Tavuklu çıtır börek tarifi
Tavuklu cevizli börek tarifi
Tavuklu börek nasıl yapılır
Yıllar önce yemek ustası Ayşe Tüter'den görüp yaptığım bu börek, artık o börek değil belki :)) ama özü aynı. Sadece detaylarda farklılık var, ona da "yorum farkı" diyelim isterseniz. Gün sofraları yazın biraz seyreliyor biliyorum ama yazlık misafirleri başlıyor, ondan da eminim. Üstelik Ramazan ayındayız, lazım olur mutlaka. Şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler:
******************
*6 adet yufka
İç malzemesi:
--------------------------------
*2 adet tavuk göğsü
*1 su bardağı iç ceviz
*Islatmak için 2 su bardağı kadar su-sıvı yağ karışımı
*Sos için 3 su bardağı sütle katıca pişirilmiş 1 paket kremalı tavuk çorbası (hazır çorba)
**Bunun yerine arzu ederseniz başamel sos da hazırlayabilirsiniz)
*Az tuz (çorbanın tuzundan dolayı) ve karabiber
Üzerini bulamak için:
----------------------------------
*2 adet yumurta
*Yeterince ve rondodan geçirilmiş bayat ekmek kırığı (galeta unu da olur ama varsa ekmek kırığını tercih edin)
Yapılışı:
**********************Tavuk göğüslerini haşlayın, soğutun ve didikleyin. Az tuzunu, karabiberini ve dövülmüş cevizlerini ekleyin ve kenara alın.
*Paket çorbayı 3 su bardağı sütle koyuca pişirin ve biraz ılınmasını bekleyip tavuklu karışıma ekleyin, lezzetli bir bulamaç elde edeceksiniz.
*Tavuklu karışımı göz kararıyla altı eşit parçaya ayırın.
*İlk yufkayı tezgaha serin. Üzerini birkaç kaşık su-yağ karışımıyla ıslatın. Yarım ay şekline getirin, biraz daha ıslatın. Sigara böreği için keser gibi altı parçaya kesin.
*İç malzemenin altıda birini böreklere bölüştürün ve sarın.
*İki ayrı yemek tabağına ekmek kırıklarını ve yumurtaları koyun (yumurtaları çırpın)
*Hazırladığunuz ilk altı böreği yumurtaya komple batırıp altlı üstlü ekmek kırığına bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
*Diğer tüm yufkalara aynı işlemi sırayla uygulayın ve önceden ısıttığınız 200 dereceli fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin.
**Bu börek tazeyken çıtır çıtır oluyor, bu nedenle aynı gün ve mümkünse sıcakken tüketmeye çalışın.
Yıllar önce böyle bir tarifim vardı beşamel sos ile hazırlıyordum. Tavuk eti ile beşamel sos çok güzel uyum sağlıyor börek içinde de nefis olur ellerine sağlık Serapcığım. Sevgiler...
YanıtlaSilSağol Minecim :)
SilEllerine sağlık Serapcım çok lezzetli bir tarif. sevgiler
YanıtlaSilSağolasın Haticecim :)
SilEllerine sağlık, çok lezzetli görünüyor:))
YanıtlaSilSağolasın Saadetçim :)
SilBörek deyince akan sular duruyor. İsmi bile o kadar güzel ki. Ellerine sağlık serap abla
YanıtlaSilCanımsın Hikmetim, sağolasın :)
Sil