Üzümlü cevizli kek nasıl yapılır
Cevizli kek tarifi
Üzümlü kek tarifi
Üzümlü cevizli kek, damaklara şenlik bir lezzet ve beş çayınıza talip :) Hatta; bir keke en çok yakışan malzeme kombiniyle yapacağınız için, sadece çaylarınıza değil sabah kahvelerinize de eşlik edeceğinden eminim.. Tek yumurtalı ve yumurtası en son eklenen ilginç bir kek bu. Öyle pofur pofur sünger gibi değil ve beyaz unla yapılmasına rağmen kepekli unla yapılmış havası var, dolu dolu.. Egzotik lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz :) Oğlumun arkadaşlarına yaptım, kalanlarla da İstanbul seyahatinde arkadaşlarımı doyurdum, çok beğenildi.. Tarifini acil bekliyorlar, hemen yazmam lazım :)) Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*1 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak, en son eklenecek, bu kekin özelliği bu)
*125 gr. eritilmiş tereyağ veya yarım paket margarin
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağından 1 parmak eksik dövülmüş ceviz
*1 su bardağından 1 parmak eksik kuru üzüm
*2 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı zencefil
*Üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri
**********
*Şekeri ve eritilmiş yağı iyice çırpın.
*Sütü içine koyarak çırpın.
*Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip birbiriyle özleşene kadar çırpmaya devam edin.
*Toz zencefil ve tarçını ekleyip son bir kez çırpın.
*En son olarak yumurtayı ekleyip hamura iyice karıştığından emin olana kadar çırpın.
*İçine dövülmüş cevizi ve una buladığınız kuru üzümü ekleyin ama çırpmayın, bir çatal yardımıyla sadece malzemenin içine karışmasını sağlayacak kadar müdahale edin.
*Hamur hazır olduğunda yağlanmış kek kalıbına veya borcama döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına koyun.
*Kürdan testinden geçene kadar pişirin.
*Biraz ılındığında dilimleyerek servis edin.
*Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
*Sütü içine koyarak çırpın.
*Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip birbiriyle özleşene kadar çırpmaya devam edin.
*Toz zencefil ve tarçını ekleyip son bir kez çırpın.
*En son olarak yumurtayı ekleyip hamura iyice karıştığından emin olana kadar çırpın.
*İçine dövülmüş cevizi ve una buladığınız kuru üzümü ekleyin ama çırpmayın, bir çatal yardımıyla sadece malzemenin içine karışmasını sağlayacak kadar müdahale edin.
*Hamur hazır olduğunda yağlanmış kek kalıbına veya borcama döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına koyun.
*Kürdan testinden geçene kadar pişirin.
*Biraz ılındığında dilimleyerek servis edin.
*Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
margarin dışında tüm malzemeler bana hitap ediyor öyle de güzel anlatmışsın kii :))
YanıtlaSilafiyetle
Sağol ablacım, ben de margarin yerine tereyağı kullandım zaten :)) Sevgiler..
SilCanım ellerine sağlık en sevdiğim ikili sevgiler...
YanıtlaSilSağol Deryacım :)
SilAyyyy tek yumurta nasıl ilgimi çekti bir de yaptığım zaman bende mutlaka üzerine pudra şekeri dökeceğim çok hoş görünüyor Serapcımmm ellerine sağlık olsunn.
YanıtlaSil