Hamsi kuşu nasıl yapılır
Hamsi kuşu tarifi
Hamsili yemekler
Kolay hamsi tarifleri
Hamsi kuşunu oğlumla ev arkadaşına yapmıştım bir gidişimde. Hamsi bize her haliyle güzel geliyor ama bu "kuşa döndürülmüş" :)) hali ayrı bir güzel geldi doğrusu. Fi tarihinde vasat bir denemişliğim vardı, bu kez gerçekten çok lezzetli oldu. Artık, balık Beşiktaş Balık Pazarından alındığından mıdır, yapan elden midir bilinmez :)) Şaka bir yana, hazır zamanıyken, mutlaka denenmesi gereken bir lezzet olduğunu söylemeliyim. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*********************
*Yarım kilo kılçığı çıkarılmış hamsi (kalabalık durumunuza göre arttırabilirsiniz, bu miktar 4 kişiye yetti)
*Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
*Bir küçük boy yemeklik doğranmış soğan
*Tuz, baharat
*Kızartmak için sıvıyağ, bulamak için un ( dilrseniz mısır unu olabilir)
Yapılışı:
******************
*Hamsinizin kılçığı çıkarılmışsa sadece yıkayıp hazır edebilirsiniz.
*Şayet kılçıkları duruyorsa, ağız boşluklarından karınlarına doğru işaret parmağınızla sıyırarak kılçıklarını çıkarabilirsiniz.
*Soğanı ince kıyın ve biraz tuzla ovarak yumuşatın. Hem daha kolay pişer hale gelecek, hem de mideyi rahatsız edebilecek olan acısı çıkacaktır.
*Maydanozu da incecik kıyın, soğanla karıştırın ve tuzunu, baharatını ekleyip iç harcı hazır edin.
*Avcunuzda açtığınız bir bütün hamsinin içine iç harcınızdan alacağı kadar koyun (en fazla bir çorba kaşığı kadar, fazlası taşar)
*Diğer bir açık hamsiyi üzerine kapatıp kenarlarını biraz bastırın (bakın, gördüğünüz gibi içindeki miktar taşmayacak kadar)
*Tüm harçlama ve kapatma işlemini sırayla yaparak bir tabağa düzgünce sıralayın (kızartırken rahat alabilmeniz için gelişigüzel atmamanızda fayda var)
*Başka bir tabağa un koyun.
*Hamsileri, tavanızın alacağı sayıda alarak önlü arkalı una bulayın.
*Kızdırdığınız bol yağın içine yeterince (çok sıkışık olmayacak şekilde) atın ve çok kurutmadan önlü arkalı kızartın.
*Tercihen yeşil salatayla servis edin..
Ellerine sağlık. Ne makbule geçmiştir şimdi gençlere bu balık. Hamsiyi çok severiz. Hamsi kuşu da ayrı bir lezzetli. Sevgiler.
YanıtlaSilVallahi lokum gibi olunca dibine darı ektiler Sibelcim :)) Sağol canım..
SilBen ne cahilmişim bu konuda ilk defa görüyorum hamsinin böyle pişirildiğini, pes yani bana!
YanıtlaSilSenin öncelikle bunun içi boş olarak yapıştırılan ilkel halini görmen lazım demek ki Fadişçim :))
SilHarikasın, ne de güzel resimleyip,anlatmışsın.Emeğine sağlık.
YanıtlaSilUzun bir süredir tariflerimi bu şekilde detaylandırmaya çalışıyorum Dilekçim, yararlı olduğunu umuyorum.. özellikle yeni başlayanlara.. Sağol hayatım :)
SilBende cok sevmistim,ilk firsatta yeniden yapmali! mmm nefis!
YanıtlaSilSevgili Terazi Kızım; hiç vakit kaybetme bence de :)) Sağol..
SilSerap hanım hamsiler nefis görünüyor. Tam da mevsimi.
YanıtlaSilHamsilerin içi soğanlı hiç yememiştim.
Sizin tarifinizle deneyeceğim. Ellerinize sağlık, sevgiler:)
Seyhan Hanımcım; çok teşekkürler.. Ben de pullu balık duymamıştım mesela :) Sağolun..
SilSerapcığımmm offff ya canımı istettin gece gece nasıl istedim ahhh olaydı hepsini yerdim canımm.Ben de hamsi için Karadeniz hamsisini bekliyorum havalar da soğuk ama bir türlü yok bu Karadeniz hamsileri.Ellerine sağlık nefis nefis olmuşlar.Sevgilerimle.
YanıtlaSilMacidecim; olduğu kadar yaptık artık, ne yapalım. Onlar çıkınca bir daha yaparız, sağol canım :))
Silben içine birşey koymadan yapıyordum benim kuşların karnı aç kalmış desene:))))))))
YanıtlaSilbi dahaki sefer ben de doyurayım öncesinde:))
ellerine sağlık
Sen kedi beslemeye alışıksın Haticecim; haydi bakalım şimdi de balıkları doyur :)) Sağol hayatım :)
SilÇok canım çekti ,tam zamanı hemen deneyeceğim arkadaşım ellerine sağlık.Belgin...
YanıtlaSilBelginimmm, şimdiye kadar denememiş olman hata.. Hemen mutfağa, koşşş :)))) Sağol tatlım..
SilEllerine sağlık Searpcım
YanıtlaSilhamsinin en lezzetli hali bu gerçi yapması biraz zahmetli eee herkes uğraşamaz tabi ...
Canım Yıldızcım; estağfurullah diyeyim.. İsterse herkes yapar, sadece uğraşmak istemeyebilir, o kadar :)) Sağol hayatım..
SilEline sağlık,özellikle balık ayıklamadan yemek isteyen tembel balık severler için ideal bir tarif,tabii her eve balığı bu şekilde hazırlayacak çalışkan bir balık pişirici şart :)
YanıtlaSilNergisçim; sağol canım ama her fedakar anne yapar diye düşünüyorum :)) Sevgiler canım..
Silsoğansız yapıyordum o bile nefisdi böylesi kimbilir nasıldır :)
YanıtlaSilafiyetle
Daha muhteşem inan Feriha ablacım :)) Sağolasın, sevgiler..
Sil