Lor tatlısı tarifi
Kolay lor tatlısı tarifi
Lor tatlısı nasıl yapılır
Kurabiyeden lor tatlısı nasıl yapılır
Lor tatlısıyla size "atmayın, yapın" demeye devam ediyorum. Kalmış ama tazeliğini henüz yitirmemiş yemeklerimizi, hamurişlerimizi değerlendirmeye devam. Çöp kovasının pedalına basıp tabağı içine devirmek işin kolay ama ayıp kısmı aynı zamanda. Bizim "yenmedi, kaldı" dediğimiz miktarların kırığını bulamayan insanlar hatta hayvan dostlarımız var dünyada, hem de çok sayıda. Bu yüzden ben atılan yemeğe gerçekten çok üzülüyorum. O halde, haydi buyrun bu kez de kalmış lor kurabiyelerimizi değerlendirelim.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*******************
*10 adet lor kurabiyesi (başka tür kurabiye de olabilir ama özellikle lorlu olanını tercih edin)
Şerbeti için:
-----------------------
*2,5 su bardağı su
*2,5 su bardağı şeker
*2 çay kaşığı kadar limon suyu
Üzerini süslemek için:
---------------------------------
*İsteğe bağlı olarak ceviz veya benzerleri, hindistan cevizi veya tarçın
********************
*Kurabiyelerinizi uygun büyüklükte bir tepsiye sıralayın (borcam tarzı derince bir tepsi olmasında, şerbeti rahat çekmesi açısından, fayda var)
*Su ve şekeri tencereye alıp ocakta şeker eriyinceye kadar kaynatın.
*Limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
*Şerbeti ocaktan alır almaz yani en sıcak haliyle kurabiyelerin üstüne dökün (fotoğraf, içinden biraz alınıp servis edildikten sonra çekildiği için seyrek görünüyor, siz kurabiyeleri çok aralıklı durmayacakları bir tepsiye dizin)
*Tercihen bir gece veya hiç olmazsa sabah erkenden öğleden sonraya bekletin.
*Şerbeti iyice çektiğinden emin olduğunuzda şurubundan üzerine gezdirerek ve ceviz, tahin, vs. koyarak servis edin.
Çok haklısın arkadaşım. Ben de hemen hiç yemek atmam. Sana katılıyorum. Ellerine sağlık kurabiyelerden bambaşka bir tatlı yapmışsın. Sevgiler.
YanıtlaSilBayatlamadıkça kesinlikle Sibelcim :) Sağol arkadaşım..
Silbende içeriğinden dolayı lor kurabiyesini çok severim. eline sağlık serap ablacım. doğal yaşam parkını çok seviyorum. şehirden kaçıp, kuğuları izlerken, aperatif birşeyler yemek çok hoşuma gidiyor.
YanıtlaSilBuralara geldiğinizde Çınar'la beraber bana da uğrayın, çok sevinirim Aslıcım:)) Sağolasın, sevgiler..
SilHakikaten öyle.. Bende hep değerlendiriyorum. Sert olan kurabiyelerimdede bu yöntemi denerim genellikle. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNe güzel Nursevin Hanımcım:) Sağolun..
SilÇöpe yemek atmam hiç bir zaman eğer geri dönüşmeyecek bir şeyse ve ekşime durumu yoksa minişler yesin diye uygun bir yere bırakırım:)
YanıtlaSil(gerçi onlarda mamaların tadını aldılar kalan yemeğe pek hevesli olmuyorlar:) mümkün olduğu kadar günlük yapmaya çalışırım yemekleri.
canım diyetten önce lor kurabiyesi yemiştim ama şerbetli değildi bunu ilk görüyorum belki bir ara çocuklar için denerim. ellerine sağlık
Bozulmamış veya bayatlamamış olması şartı elbette bizde de geçerli Haticecim :) Sağolasın..
SilAtmayınca hem evin bereketi artıyor hemde doğaçlama bir sürü çeşit ortaya çıkıyor.Ellerine sağlık Serap'cım..
YanıtlaSilAynen Nilgüncüm:) Sağol arkadaşım..
Silkesinlikle haklısın ben de kalan keklerimi tatlıya çeviriyorum simitleri dilimleyip pizza yapıyorum bu mutluluk verici bir hareket
YanıtlaSilEvin bereketini arttırmak insana mutluluktan başka ne verebilir ki Feriha ablacım? :)) Sağolasın..
SilCanımmm bende çöpe atılan yemeğe ekmeğe çok karşıyım.Ne güzel fikir vermişsin sağolasın Ve çok güzel olduğuna da eminim ellerine sağlık afiyetler olsun sevgilerimle...
YanıtlaSilMacidecim; desene ki bendensin:)) Sağol canım..
Silkolay kolay bi şey dökmem
YanıtlaSilgünah biliriz biz tabi bozulmadıysa ..
Ellerine sağlık Serapcım ,
afiyetler olsun......
Aynen Yıldızcım.. Biz tabağında bile yemek bıraktırılmayan bir kuşağın çocuklarıyız, ki nasıl atalım değil mi? :) Sağol canım..
Silatmayıp değerlendirmeniz ne kadar hoş tebrik ederim :)
YanıtlaSilSağol Edacım.. Senin de takdir edebilmen çok hoş.. Sevgiler :)
Sil