Sayfalar

28 Haziran 2012 Perşembe

KÖFTE İSKENDER

Köfte iskender tarifi
Köfte iskender nasıl yapılır
Köfte kebabı tarifi
Köfte kebabı nasıl yapılır
Kolay iskender tarifi


Köfte iskender tarifimle herkese tekrar merhaba.. Bir önceki yazımda belirttiğim üzere bilgisayar karmaşasıydı, değişiklikti derken, oğlumdan devraldığım bilgisayar da beni yarı yolda bırakınca (ekran kartı yanmış maalesef) yenisi için biraz beklemem gerekti. Nihayet dün minicik bir netbook edindim kendime. Mal sahibine benzemezse harammış misali aynı benim gibi minicik bir oyuncağım oldu en sonunda:)) Umarım iyi şeylere vesile olur ve bana hayrı dokunur.

Hal böyle olunca, bu aralar yine hiçbir blogger arkadaşımı ziyaret edemedim ve hepinizi çok özledim Aslında eşimin Nuh Nebi'den kalma bir laptop'ı var ama kağnıdan hallice olduğundan, benim gibi bir Speedy Gonzales'e uyum sağlayamadı garibim:)) Birazdan hepinize tek tek uğrayacağım inşallah.. Bu zorunlu ayrılık için affınızı rica ediyorum..

Oğlum Haziran başından beri evimizde, yanımızda şükür. Arkadaşlarında kalmadığında, evde olduğunda öğlenleri değişik anne yemekleri talep ediyor haliyle. "Ne istersin?" dediğimde, "makarna olmasın da.." dedi geçen gün, çok güldüm. Nasıl bıkmışsa öğrenci evinde artık:) Ben de bir çırpıda şu resimde gördüğüniz muhteşem lezzeti "uydurdum" tabiri caizse. Kokusu odasına nasıl çıktıysa artık, koşa koşa mutfağa geldi:) Ve en kısa zamanda tekrarını istedi. Dipfrizinizde her daim köftesi bulunanlardansanız, bayat ekmeğiniz veya lavaşınız da varsa, 15 dakikanıza bakar, o derece yani.. Afiyet olsun..


Malzemeler: (1 porsiyon için)
******************************
2 dilim bayat ekmek veya 1 adet lavaş ekmeği
3 adet domates rendesi veya 2 yemek kaşığı sulandırılmış hazır salça
1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
6-8 adet köfte
2-3 adet yeşil biber
Tercihe göre çırpılmış yoğurt
Tuz 

Üzeri için:
--------------
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
***************


*Bayat ekmekleri veya lavaşı küp küp doğrayın ve mutlaka kayık bir tabağa yayın (maksat konsepte uysun:))


*Yağsız tavada yeşil biberleri önlü arkalı közleyin.

*Domatesleri rendeleyin, sıvıyağ ve tuzla birlikte suyunu çok çekmeyecek kadar pişirin (ekmeklerin ıslanabilmesi için sulu kalmaları gerekiyor) Veya hazır salçayı biraz sulandırın ve sıvıyağla birlikte biraz pişirin.


*Bayat ekmeklerin üzerine domates sosunu dolaştırarak dökün.
*Bu arada köftelerinizi de yağda veya yağsız tavada kızartın (yağsız tavada daha bir ızgara havasında oluyor, tercih sizin)
*Soslu ekmeklerin üzerine köfteleri de sıralayın.


*Tereyağını tavada veya cezvede eritin ve köftelerin üzerine gezdirin.
*Tercihe göre domates sosunun üzerine biraz çırpılmış yoğurt da ekleyebilirsiniz, ben yalnızca domates sosu kullandım.

38 yorum:

  1. Serapçım, yeni netbook'un hayırlı olsun, güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  2. Çenebazım; çoook sağol canım arkadaşım, vefalı dostum benim.. Öptüm..

    YanıtlaSil
  3. netbook'unu güle güle kullan:)))

    YanıtlaSil
  4. tekrar hoş geldin canım. bir porsiyon da bize yollasan canım fena olmaz çok hora geçerdi çünkü tabak harika gözüküyor gene hünerlerini göztermişsin arkadaşım.

    YanıtlaSil
  5. güle güle kullan ablacım netbooku
    ellerine sağlık nefis görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Sizi ve içten,samimi yazılarınızı özlemişiz Serap hanım , yemek de çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık , sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Vallahi hamarat hanım kendini belli ediyor işte :) Ellerinize sağlık, harika görünüyor!Sevgiler!

    YanıtlaSil
  8. güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum serap hanım. sizinde ellerinize sağlık. bu saatte olsa bile yenecek bir tarif, çok nefis, iyi geceler dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. mımmm..kokusu Adanaya kadar geldi..ellerinize sağlık..nefis görünüyor..yeni notebookunuzu güle güle kullanın..bol yazılar..

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor çok leziz ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Kokulara geldim ablacım!Of of!İskender temalı köftelere bayıldım ben ellerine sağlık.Özletme kendini,öptüm..

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  13. Harika görünüyor Serap ablacım ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. ben de yaparım bu çeşit iskenderden. çok da güzel olur. ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Serap Hanımcım yeni netbooku güle güle kullan, hafif olur daha iyi olmuş küçük bilgisayar seçmen ben de netbook kullanıyorum pratik oluyor.
    İskender pek güzel olmuş ellerine sağlık tam bana göre notumu aldım.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlıkk işte budur anı kurtaran lezzetler:))) bende yaparım arada.
    yeni PC hayırlı olsun.
    sevgiler kucak dolusu canım kardeşime.

    YanıtlaSil
  17. güzel yürekli tatlı dilli arkadaşım
    benimde sıkça yaptığım bir yemek ama senin elinden bir başka lezzetli olmuştur mutlaka ellerine emeğine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. ooffffffff bayılırım iskendere ve tüm malzeme mevcur yarın bir aksilik çıkmazsa yapacağım inşallah.sağol ablacım bir günüm düşünemeden kurtardın hemide zevklisinden:)
    bilgisayarın hayırlı olsun bu arada.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Ellerine sağlık, bilgisayarını güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  20. Nefis ablacım ellerine sağlık hem kolay hem de herkesin ağzına layık sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Çiğdemcim, naçizane uydurduk işte:)

    YanıtlaSil
  22. Tülaycım, yazmayı sevdiğimi ve yazarken kendimi bulduğumu biliyorsunuz artık:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  23. Simgecim, çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  24. Nurşencim, çok sağol canım, Adana'ya sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Havvacım, ben de sizleri özledim canım..

    YanıtlaSil
  26. Müboşum, çok sağol ablacım..

    YanıtlaSil
  27. Herşey seninle güzel, sağol canım..

    YanıtlaSil
  28. Fadişçim, çok sağol canım. Yap da marulum yesin:))

    YanıtlaSil
  29. Haticecim, sevgi benden arkadaşım..

    YanıtlaSil
  30. Müjgancım, sağol vefalı arkadaşım benim..

    YanıtlaSil
  31. Bigocum, umarım yapmış ve beğenmişsindir ablacım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?