Sayfalar

31 Mayıs 2012 Perşembe

FIRINDA SEBZELİ SARDALYA

Fırında sebzeli sardalya tarifi
Fırında sardalya tarifi
Sebzeli sardalya nasıl yapılır


Fırında sebzeli sardalya ile, yan komşumun şirinler şirini, tontonlar tontonu annesiyle babası - Allah uzun ömürler versin- Samsun'dan İzmir'e geldiklerinde tanıştık.

Öyle tatlılar ki, onlarla sohbet ederken hem zamanı hem de derdi tasayı unutuyorsunuz:) Eşimle onları bahçede sucuk-ekmek yemeye çağırmıştık akşamüzeri. Kırmayıp geldiler sağolsunlar ama ellerinde bir tepsi nefis sardalya yemeğiyle.. Meğer davet hesapta olmadığı için fırına verilmiş zaten bu yemek. Hal böyle olunca önce balığı indirdik mideye, ama sucuk-ekmeğin de boynunu bükük bırakmadık yani:) 

Bu nefis yemek bana müthiş bir ilham kaynağı oldu, hemen akabinde tekrar denendi.. Biz buğulamasını, ızgarasını ve kızartmasını zaten yapardık ama büyük balıklar dışında böyle çeşnilisini hiç denememiştik. Artık en baş balık yemeklerimiz arasında yer alıyor.. Denemediyseniz mutlaka tavsiye ediyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*******************
Yarım kg. sardalya
1 büyük baş kuru soğan
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tuz- taze çekilmiş karabiber
Dilerseniz birkaç defne yaprağı
Zeytinyağı

Yapılışı:
*****************
*Öncelikle patateslerinizi sertçe kalacak şekilde biraz haşlayın.
*O arada sardalyaları temizleyin.
*Borcama zeytinyağı koyun.
*Üzerine sırasıyla sardalyaları, piyazlık doğranmış soğanları, haşlanıp soğutulmuş ve halka dilimlenmiş patatesleri, domatesleri, tuzu- karabiberi, dilerseniz birkaç defne yaprağını, yarım limonun suyunu ve diğer yarım limonun da halka doğranmış dilimlerini , en üste de maydanoz yapraklarını düzgünce yayarak yerleştirin.


*Fırınınızı 220 dereceye ayarlayın ve üzerine bir kahve fincanı su gezdirdiğiniz balıklarınızı tepsisiyle birlikte fırına koyun. Suyunu tamamen çekme durumunda azar azar su ilave edebilirsiniz, aksi takdirde çok kuru olur.
*Patatesler piştiğinde diğer tüm malzemelerin piştiğinden emin olabilirsiniz, çıkarın ve servis yapın. 





 

28 yorum:

  1. çok güzel ve sağlıklı bir yemek ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Ben çok severim balık pilakiyi:)

    YanıtlaSil
  3. Ablacım nefis görünüyor bizde balığı hertürlü severiz.Sucuk da süper olur mangalda afiyetle:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. biz bugulamasini hep boyle yapariz.soylemesi ayiptir yari samsunluyuzdur da:)))yari da giresun.ama mukemmel olmus,goruntu super ellerine saglik olsun.

    YanıtlaSil
  5. serapçım seni mimledim.sayfamda bekliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel ve sağlıklı.ellerine sağlık canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. süper biz balık buğulamayı hep böyle yapardık eskiden şimdi sade olarak fırınlıyorum.
    ama bunun lezzeti ayrı ir güzel.ellerinize sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı Cumalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  9. hiç denemedim sardalyayı fırında. lezzeti de her halinden belli ammavelakin. eline sağlık afiyet olsun sizlere sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Hafif ve lezzetli bir öğün olmuş. Ellerine sağlık. Mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  11. Ablacım elleine sağlıkalığı hep fırında pişiririm bu da çok güzel bir fırın tarifi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Patatesler biraz zor pişer gibi geliyor. Çünkü balık hemen pişiyor. Görünüş süper . Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel olmuş görüntü de nefis ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  14. Bernacım; gerçekten sağlıklı bir yemek, sağol canım..

    YanıtlaSil
  15. Sibelcim; ben de denizden babam çıksa yerim:))

    YanıtlaSil
  16. Baharcım; mangalda sucuğu sevmeyen var mıdır:))

    YanıtlaSil
  17. ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
    OMEGA3 HARİKA LEZZET ALDIM...

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Cafe Biscuitje; Samsunlular dayanışması görüyorum, harika:))

    YanıtlaSil
  19. Bernacım; unutmadım canım, yanıtlayacağım:)

    YanıtlaSil
  20. Sonu garanti tarifler; çok teşekkür ederim canım:)

    YanıtlaSil
  21. Haticecim; zaman zaman değişiklik iyi oluyor canım, haklısın:)

    YanıtlaSil
  22. Nilgüncüm; çok sağol arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  23. Özgencim; fırın gerçekten de sağlıklı bir alternatif ablcım:)

    YanıtlaSil
  24. İlhan Bey; şayet patatesi ince ince dilimlerseniz, pişmede sorun yaşanmaz. Sağolun..

    YanıtlaSil
  25. Bir Kase Lezzet; çok sağol canım.. Evet: Yaşasın Omega 3 :))

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?