Fırında sardalya tarifi
Sebzeli sardalya nasıl yapılır
Fırında sebzeli sardalya ile, yan komşumun şirinler şirini, tontonlar tontonu annesiyle babası - Allah uzun ömürler versin- Samsun'dan İzmir'e geldiklerinde tanıştık.
Öyle tatlılar ki, onlarla sohbet ederken hem zamanı hem de derdi tasayı unutuyorsunuz:) Eşimle onları bahçede sucuk-ekmek yemeye çağırmıştık akşamüzeri. Kırmayıp geldiler sağolsunlar ama ellerinde bir tepsi nefis sardalya yemeğiyle.. Meğer davet hesapta olmadığı için fırına verilmiş zaten bu yemek. Hal böyle olunca önce balığı indirdik mideye, ama sucuk-ekmeğin de boynunu bükük bırakmadık yani:)
*******************
Yarım kg. sardalya
1 büyük baş kuru soğan
2 adet patates
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
Tuz- taze çekilmiş karabiber
Dilerseniz birkaç defne yaprağı
Zeytinyağı
*****************
*Öncelikle patateslerinizi sertçe kalacak şekilde biraz haşlayın.
*O arada sardalyaları temizleyin.
*Borcama zeytinyağı koyun.
*Üzerine sırasıyla sardalyaları, piyazlık doğranmış soğanları, haşlanıp soğutulmuş ve halka dilimlenmiş patatesleri, domatesleri, tuzu- karabiberi, dilerseniz birkaç defne yaprağını, yarım limonun suyunu ve diğer yarım limonun da halka doğranmış dilimlerini , en üste de maydanoz yapraklarını düzgünce yayarak yerleştirin.
*Fırınınızı 220 dereceye ayarlayın ve üzerine bir kahve fincanı su gezdirdiğiniz balıklarınızı tepsisiyle birlikte fırına koyun. Suyunu tamamen çekme durumunda azar azar su ilave edebilirsiniz, aksi takdirde çok kuru olur.
*Patatesler piştiğinde diğer tüm malzemelerin piştiğinden emin olabilirsiniz, çıkarın ve servis yapın.
çok güzel ve sağlıklı bir yemek ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık.Ben çok severim balık pilakiyi:)
YanıtlaSilAblacım nefis görünüyor bizde balığı hertürlü severiz.Sucuk da süper olur mangalda afiyetle:))
YanıtlaSilSevgiler
biz bugulamasini hep boyle yapariz.soylemesi ayiptir yari samsunluyuzdur da:)))yari da giresun.ama mukemmel olmus,goruntu super ellerine saglik olsun.
YanıtlaSilserapçım seni mimledim.sayfamda bekliyorum.sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel ve sağlıklı.ellerine sağlık canım.sevgiler...
YanıtlaSilsüper biz balık buğulamayı hep böyle yapardık eskiden şimdi sade olarak fırınlıyorum.
YanıtlaSilama bunun lezzeti ayrı ir güzel.ellerinize sağlık canım
Hayırlı Cumalar, Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
hiç denemedim sardalyayı fırında. lezzeti de her halinden belli ammavelakin. eline sağlık afiyet olsun sizlere sevgiler...
YanıtlaSilHafif ve lezzetli bir öğün olmuş. Ellerine sağlık. Mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilAblacım elleine sağlıkalığı hep fırında pişiririm bu da çok güzel bir fırın tarifi sevgilerimle...
YanıtlaSilPatatesler biraz zor pişer gibi geliyor. Çünkü balık hemen pişiyor. Görünüş süper . Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel olmuş görüntü de nefis ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBernacım; gerçekten sağlıklı bir yemek, sağol canım..
YanıtlaSilSibelcim; ben de denizden babam çıksa yerim:))
YanıtlaSilBaharcım; mangalda sucuğu sevmeyen var mıdır:))
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilOMEGA3 HARİKA LEZZET ALDIM...
Sevgili Cafe Biscuitje; Samsunlular dayanışması görüyorum, harika:))
YanıtlaSilBernacım; unutmadım canım, yanıtlayacağım:)
YanıtlaSilSonu garanti tarifler; çok teşekkür ederim canım:)
YanıtlaSilHaticecim; zaman zaman değişiklik iyi oluyor canım, haklısın:)
YanıtlaSilFuat Bey, teşekkürler..
YanıtlaSilElifçim; çok sağol ablacım..
YanıtlaSilNilgüncüm; çok sağol arkadaşım:)
YanıtlaSilÖzgencim; fırın gerçekten de sağlıklı bir alternatif ablcım:)
YanıtlaSilİlhan Bey; şayet patatesi ince ince dilimlerseniz, pişmede sorun yaşanmaz. Sağolun..
YanıtlaSilHandancım; sağol canım..
YanıtlaSilBir Kase Lezzet; çok sağol canım.. Evet: Yaşasın Omega 3 :))
YanıtlaSil