Sayfalar

7 Aralık 2013 Cumartesi

KUYRUK ETLİ NOHUT

Etli nohut tarifi
Kuyruk etli nohut tarifi
Kuyruk etiyle nohut nasıl yapılır
Kuyruk eti nasıl pişirilir


Kuyruk etli nohut mu olurmuş dediğinizi duyar gibiyim. Şaşırmayın zira kuyruk etinin nasıl bir şey olduğunu bilmek şöyle dursun, öyle bir etin varlığından bile habersizdim eşim alıp gelene kadar. Nedense dana kuyruğunun, koyunun yağlı kuyruğundan farklı olarak, kıkırdak yapısında olduğunu düşünürdüm. "Ne işe yarar bu?" diye sorduğumda, "bununla bir nohut yap da görelim bakalım" dedi. İçinde kemik olan ilginç bir etti bu. Merakla hemen giriştim işe ve o gün bu gündür sık sık yapıyorum. Denemenizi önererek tarife geçeyim. Afiyet olsun..

Malzemeler:
********************

*1 adet dana kuyruğu (kasapta satırla parçalatırsanız iyi olur)
*2 su bardağı nohut
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı domates salçası (veya domates-biber karışık)
*Zeytinyağı veya tereyağı (3 çorba kaşığı kadar)
*Tuz-kimyon
*Kaynar su

Yapılışı:
********************
*Nohutu akşamdan ıslatıp sabah diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın.


*Parçalara ayrılmış kuyruk etini yağla birlikte tencereye alın, ocağa koyun.
*Ağzı kapalı olarak rengini döndürün, sonra üzerine çıkmayacak kadar kaynar su ekleyip yine ağzı kapalı olarak pişmeye bırakın.


*Piştiğinde soğanı yemeklik doğrayarak veya bütün olarak etlere katın ve kavurun.
*Salçayı ekleyip etlere yedirin ve kokusu çıkana kadar pişirin.
*Haşlanmış nohutu da tencereye alıp hafif döndürdükten sonra üzerine biraz çıkacak kadar kaynar su ve tuz-kimyon ekleyin, kapağını kapatıp nohutlar yeterince pişene kadar ocakta tutun.
*Altını kapatıp ilk sıcağı geçince pilav ve turşu eşliğinde servis edin.

8 yorum:

  1. Of off..Eşimin en sevdiği yemek,ama hiç dana kuyruğundan pişirmemiştim..Hep kemikli kuzu etiyle pişirmiştim.Mutlaka deneyeceğim..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık ablacım ben kuyruk etini kullanıyorum arasıra çok da lezzetli oluyor özellikle böyle bakliyat yemekleriinde sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgencim; gerçekten de tek başına bir esprisi olmasa gerek, en çok baklagillere yakışıyor.. Sağol ablacım..

      Sil
  3. Serapcığım ilk geçenler de sakatatcıdan işkembe paça alırken dikkatimi çekmişti.Tam soracaktım bir bey iki kilo dana kuyruğu isteyince acaba dananın kuyruğuda nasıl bir şey ki dedim baktım benim sormak istediğim tepsi içinde kesilmiş tepsiden alıp verdi.satıcı.Sordum hemen bana dediği çok lezzetli patates yemeği oluyor ki bütün bakliyatlara da ayrı bir lezzet veriyor demek.Bir de sen beğenmişsin bir gittiğimde ben de alayım canım ellerine sağlık afiyetler olsun.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macidecim; şiddetle öneririm canım, sağolasın..

      Sil
  4. Vazgeçilmez geleneksel lezzetler......Nefis....

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...