Sayfalar

30 Kasım 2013 Cumartesi

KUZU GERDANLI ŞEHRİYE ÇORBASI

Etli şehriye çorbası tarifi 
Kuzu gerdanıyla şehriye çorbası nasıl yapılır
Kuzu gerdanlı çorba tarifi
Kuzu gerdanıyla şehriye çorbası tarifi 
Gerdan çorbası tarifi
Düğün çorbası


 Gerdan çorbasını Kasım ortalarında İstanbul'a oğluma gittiğimde yaptım. Marketten toplu alışverişini yaparken gözüm takıldı kuzu gerdanlarına, canım mı çekti nedir, bir paket attım sepete.. İyi ki de atmışım, iki günde dibini bulduk çorbanın :)) Kuzu eti severlere gelsin tarifimiz, afiyetler olsun..



Malzemeler:
***********************

*3-4 dilim kuzu gerdan eti
*1 su bardağı tel şehriye
*Dilediğiniz yağ çeşidi (ben az tereyağı kullandım)
*Kuzu etinin haşlama suyuyla beraber toplam 6 su bardağı kadar su
*Tuz

Terbiyesi için:
--------------------------------
*1 yumurta
*Yarım limonun suyu
*Az karabiber


Yapılışı:
*************************
*Öncelikle gerdan etinizi yıkayıp yeterince suda haşlayın. Düdüklüde pişirmek süre açısından daha pratik olur
*Pişirip soğuttuğunuz kemikli etleri didikleyerek kemiklerinden ayırın (kemikleri mümkünse sokak köpeklerine verin)
*Tencereye suyu koyun. Yağını ve tuzunu ekleyip ocağa alın.
*Kaynadıktan sonra şehriyeyi ve etleri salın.
*Şehriyeler pişerken siz terbiyenizi hazır edin. Bunun için limon suyu ve yumurtayı iyice çırpın. Çatalı daldırıp çıkararak yumurtanın ipliksi kısımlarını yakalayın ve atın (bu işlem yumurtanın beyazından kalan kısımların çorbanın içinde pişip görüntüsünün bozulmasına engel olur)
*Şehriyeler piştiğinde ocağı iyice kısın ve çorbadan birkaç kaşık alıp terbiyeye ekleyin. Sonra yavaşça ve karıştıra karıştıra terbiyeyi çorbaya ekleyin.
*Son bir taşım kaynatıp altnı kapatın.
*Sıcak servis edin.. 

22 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok leziz harika kış çorbasıı teşekkürler serap hanımcımmmm :) ayşe yılmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşecimmmm; hoşgeldin canım benim.. Çok sağolasın..

      Sil
  2. ne mis olmuştur o çorba şimdi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. lezzet fışkırır bu çorbadan :) biz de kuzu gerdan severek yeriz,az haşlayıp suyuyla birlikte (yağsız ve salçasız) fırında az daha pişirir üstüne bol kekik pul biber....................:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feriha ablacım; nasıl güzel tarif etmişsin.. Zevke bağlı her çeşit lezzetlendirilir bu çorba, o derece müsait yani:)) Sağolasın ablam..

      Sil
  4. Ben de böyle severim bu çorbayı terbiyeli ya da terbiyesiz ama illa da salcasız domatessiz olsun isterim.Serapcığım üzerine de karabiberi serpicen ıhmmm miss misss ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terbiyesi zaten bol karabiberli bende Macidecim.. Onsuz olmaz gerçekten de :) Sağol canım..

      Sil
  5. elinize sağlık serap hanım ... çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Ahh ablacım kuzu etini zatne çok seviyorum birde çorbada bayılırımmm:)
    Ellerine sağlıkkk:)

    YanıtlaSil
  7. Serap ablacım nefis görünüyor, bu soğuk günlerde çorba çok iyi oluyor çeşit çeşit yapalım değilmi:) Senden not aldığım 1-2 tarifim var bunuda ekliyorum hemen deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık şifa olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ben geldim nasılsın.
    eline sağlık balım nefis:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Ayşecim, iyiyim şükürler olsun.. Sağolasın :)

      Sil
  10. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor, senin oğlan çok şanslı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Fadişçim, öyledir herhalde :)) Sağol canım :)

      Sil
  11. lezzetlimi lezzetli bir çorba kış günleri için birebir.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...