Evde söğüş nasıl yapılır
Evde söğüş yapımı
Evde söğüş tarifi
Söğüş nasıl yapılır
Söğüş tarifi
Savaşma söğüş sloganının patenti bana ait değil açıkçası.. İzmir Güzelyalı'daki bir söğüş arabasına aitmiş, ben de duyduğumda
bayıldım ve tarifi verirken de kullandım sahibinin affına sığınarak :) Meğer şehrin dört bir yanından gelenlerin
hep fotoğrafını çektiği bir seyyar arabasıymış bu, bilmiyordum.
Kelle söğüş ve dahi her tür sakatat, bayıldığım şeylerdir. Kolesterol ve kilo korkusundan seyrek yiyorum tabii ama mesela Karşıyaka çarşısına indiğimde özellikle canımın çektiği bir şeydir ve hiç affetmem :) Seveni kadar sevmeyeni de çok, biliyorum ama ben yine de tarifini evde güvenle yemek isteyen "severler"e vereceğim. Afiyet olsun..
Malzemeler:
***********************
*2 adet kuzu kellesi (dilerseniz bir adet dil de alabilirsiniz, her ikisi de sakatatçılarda satılır)
*5-6 adet lavaş ekmeği
*1 adet soğan
*Yarım demet maydanoz
*2 adet domates
*Tuz-kimyon-pul biber
Yapılışı:
*********************
*Öncelikle temizlenmiş olarak aldığınız bütün kellenin gırtlak yoluna biraz su akıtıp, içindeki olası kan birikintisini temizleyin.
*Kelleyi ve varsa dili düdüklüye, üzerine çıkacak kadar su ile koyup 1 saat haşlayın (süre uzun gibi gözükebilir ama etin kemiklerden kolayca ayrılması için bu kadar haşlanması gerekiyor)
*Soğuduktan sonra etleri kemiklerden güzelce ayırarak kelleyi ve varsa dili ayıklayın.
*İri kalanlar olduysa hepsini didikleyin, dil varsa ince kıyın.
*Soğanı piyazlık doğrayın, tuzla biraz ovun.
*Domatesi ince ince dilimleyin, maydanozu ince kıyın.
*Malzemeleri lavaşların üzerine eşit olarak yerleştirin.
*Üzerine tuzu ve baharatları da yerleştirip kapatarak dürüm yapın.
savaşma söğüş,söğüşçüsünü çok iyi biliyorum bir güzelyalılı olarak :) yine de benim favorim aco,çok tavsiye ederim ;)...ve tabi ki ellerinize salık :)
YanıtlaSilEğer kastettiğin Hisarönü'ndeki söğüşçüyse, ona biz de bayılıyoruz Seçilcim :) Sağolasın..
SilYok ''Aco'' güzelyalıda karakolun karşısında,diğer şubeleri de,Alsancak,Bostanlı ve ılıcada :)
SilSlogan çok hoşmuş. Ellerine sağlık Serap'cım hayli emek istiyor ama ara sıra yemesi güzel oluyor. Sevgiler.
YanıtlaSilAynen öyle Sibelcim. Dediğim gibi, Karşıyaka çarşısına indikçe. Yoksa bunu oğlumuz istedi de yaptık :) Sağolasın..
SilSlogana bayıldım,eşim bayılır bu lezzete..ellerinize sağlık..sevgiler.
YanıtlaSilSlogan gerçekten harika :) Sağolasın Nurşencim :)
SilSlogana bayıldımmmmmm:)
YanıtlaSilellerine sağlık şimdi eşime diyorum ki bak serap canımı çektirdi kelle bul en kıs zamanda:))))))))))
Bence pidesi hariç gönül rahatlığıyla yiyebilirsin Haticecim bunu. Çünkü Dukan da Karatay da bu tip şeyleri hiç esirgemiyor biliyorsun :) Sağol canım..
YanıtlaSilOhhh misss miss önümüz soğuk havalar tam zamanıdır bu tür yiyecekleri yemek için.Benim de aklımda olan dil alıp pişirmekte oy o üzerinde ki pütürlü katmandan çok huylanıyorum ellemelere ama yine de alıp pişireceğim.Canım Serapcığım ellerine sağlık olsun sevgilerimle..
YanıtlaSilSağol Macidecim, şimdiden afiyet olsun.. :))
YanıtlaSil