Diyet kurabiyeler
Diyet kurabiye tarifleri
Susamlı diyet kurabiye tarifi
Diyet kurabiye nasıl yapılır
"Susamlı diyet kurabiye mi olurmuş?" diyenlerinizi duyar gibiyim. Hemen söyleyeyim: Bir kurabiyenin bütün kalori lüksü üstündeki susamsa şayet, olur. Ha, bir de renginin koyu oluşunun içindeki pekmezle ilgili olduğunu belirtmeden geçmeyeyim de yaktığımı sanmayın :)) Ölçüleri yine tamamen bana ait bu kurabiyeyi, eşimin diyet kurabiye türlerini atölyeye atıştırmalık olarak götürmesinden dolayı "çeşit olsun" diye yaptım, geçer notu aldı.. Eğer siz de formunuza biraz dikkat ediyor ve her dakika bol kalorili tatlı şeyleri tüketmemeye gayret ediyorsanız ve dahi benim gibi "artık ulu koruyucusu östrojene veda etmişler" sınıfına giriyorsanız :)) bunlar alternatifiniz olabilir.. Afiyet olsun...
Malzemeler:
*******************
*1 adet yumurta (yapabilirseniz akının birazını üzeri için ayırmaya çalışın)
*Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pekmez
*1 çay bardağı yoğurt
*Yarım çay bardağı dökme (taneli) yeşil çay
*Yarım çay bardağı saf kepek (buğday-yulaf farketmez)
*2 su bardağı sade yulaf ezmesi veya müsli (eşit ölçüde karıştırabilirsiniz de)
*1 su bardağı kadar tam buğday unu (yoğurdunuzun kıvamına göre + / - oynayabilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*Vanilya ve/veya tarçın isteğinize bağlıdır.
Üzeri için:
---------------------
*Yarım çay bardağı kadar susam
Yapılışı:
***********************
*Yumurtanın akının birazını susamları kurabiyelere yapıştırabilmek için ayırın.
*Kalan tüm malzemeyi - en son unu yavaş yavaş eklemek şartıyla - karıştırın.
*Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın.
*Tepsinize mümkünse yağlı kağıt döşeyin, yoksa iyice yağlayın.
*Elinizle parçalar koparabileceğiniz bir kıvamı olmayacaktır hamurunuzun. Bu nedenle tepsiye sıralamak için bir su bardağına su koyun ve çorba kaşığını arada batırıp çıkararak hamurunuzdan parçalar alın.
*Tepsiye çok aralık olmayacak şekilde sıralayın ve üstlerini kaşığın sırtıyla biraz bastırıp yassıltın.
*Fırçayla üzerlerine yumurta akını sürün ve susamları parmak uçlarınızla serpiştirin.
*İyice kızarana kadar fırında pişirin.
*Biraz ılınınca tepsiden alıp servis edin.
Canım ellerine sağlık susam kurabiyeye çok yakışıyor sevgiler...
YanıtlaSilÖyle gerçekten Deryacım :) Sağol canım..
SilBence de susam çok yakışmış. Acaba tam diyet olması için üzerine fındık kırığı serpsek olur mu? Gerçi ben diyette olmadığım için susamlıyı tercih ederim ama yakında doktor zoru ile diyet yapacağım galiba :) Ellerine sağlık Serap'cım her zaman ki gibi muhteşem bir kurabiye...
YanıtlaSilSağol Sibelcim.. Tabii ki fındık kırığı, hatta keten tohumu-haşhaş falan da olur.. Aman diyeyim, zorunlu kalmayı bekleme diyet için.. Belli bir düzene oturtmaya çalış. Sağlık gittikten sonra çok zor olur, Allah korusun:(( Sevgiler, sağlıklı günler canım..
SilCanım ya, üzerindeki susamı azıcık silkeleriz, çayı koyar afiyetle yeriz.Düşünsene,pekmezli süperrr.
YanıtlaSilAynen öyle, susama komple batırak yerine, üzerine serpersen pişirmeden önce, o da olur Dilekçim:) Sağol canım..
SilBence süper olmuş,çokta lezzetli..Malzemelere bayıldım,çok sağlıklı..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSağol Nurşencim..
SilHer zamanki gibi sağlıklı ve lezzetli bir tarif. Elinize sağlık ablacım.
YanıtlaSilSağol Müboşçum :)
SilMalzemelere bakınca lezzetli bir diyet kurabiyeye benziyor. Ellerine sağlık Serap'cım yakında değiliz ki uğrayıp çayın yanına 2 tane kapalım :)
YanıtlaSilAh o gözü kör olası mesafeler Nilgüncüm :(( Sağol canım..
SilNot alınmıştır, harika bir tat olduğuna eminim üstelik susamı da çok severim.
YanıtlaSilSağol Fadişçim, umarım beğenirsin..
Sil